Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 1 Νοεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας
καλο μηνα

Χθες το πρωι ,σας εδωσα τις τρεις επιλογες που εχει στην διαθεση του ο καθε συναδελφος εμπορος.
Η πρωτη προεβλεπε,να παρετε τα κερδη σας .
Μας εδοθει ο χρονος να το πργαματοποιησουμε αυτο,οπως και το υψος του δεικτη [309 μοναδες χθες].Οποιος δεν προλαβε,ας το κανει σημερα,διοτι ο χρονος ,δουλευει εις βαρος των προσφατων κερδων που μας εδωσε η αγορα.
Τρεχει γρηγορα και απολυτα καθετα ο δεικτης ftse top 20.
Εχει φαινεται τους λογους του,οι οποιοι φανηκαν ,με την προθεσην του ,να μην διασπασει ανοδικα το σημειον 344,ειστερα απο μια δυνατη αντιδραση απο το σημειον 320.Αυτη ηταν η δευτερη του προσπαθεια.
Γυρισε πτωτικα και την Δευτερα,δεν μας αφησε περιθωρια δια δευτερες σκεψεις,δια τις προθεσεις του.Τωρα συνεχιζει και απ'οτι δειχνει ο τροπος της κινησης του,θα συνεχισει να γραφει συνεχως νεα χαμηλα κλεισιματα,οπως χθες στο 293 εναντι των 300 μοναδων την Τριτη[κλεισιμο της Τριτης].
Δεν υπαρχουν εμποδια στην διαδρομη αυτη.
Ο δρομος ειναι ανοικτος ακομη και δια νεα χαμηλα ετους.Το θεμα ειναι πραγματικον.Εαν μια αγορα δεν εχει κερδοφορες επιχειρης,εαν  σε μια αγορα τα συστατικα της,δεν μπορουν να αποτιμηθουν ομαλα, εαν μια αγορα λειτουργει ως ΛΟΤΑΡΙΑ,τοτε δεν υπαρχουν ορια ,ουτε προς τα επανω ουτε προς τα κατω.
Φυσικα  θα υπαρχουν και οι εμπορικες τακτικες,που δημιουργουν εικονικες αντιδρασεις,ενω η βασικη πορεια και ο στοχος δεν αλλαζει,οπως δεν αλλαξε ,ουτε στην προσφατη ανοδο ως το 344,ασχετα αν συμφωνουσε η λογικη μας η οχι.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Η πορεια μιας αγορας εχει την δικη της λογικη,που ειναι η λογικη του κερδους και σωστα ειναι ετσι.Εμεις ειμαστε εργαζομενοι ,ειμαστε ελευθεροι επαγγελματιες ,ειμαστε εμποροι,οπωςοι εμποροι του στεγασμενου εμποριου.
Δια να ζησουμε ,χρειαζομαστε κερδη απο την δουλεια μας,διαφορετικα ,δεν μπορουμε να υπαρξουμε στον χωρο  αυτο.Να διατι οι αγορες εχουν,αλλη λογικη ,απο αυτη που οι απλοι ανθρωποι εννοουν.
Ο δεικτης εχει δημιουργησει ,αλλα και δημιουργει συνεχως υποχρεωσεις αντιδρασης ,απο καθε νεο πτωτικο σημειο που κανει.Αυτο να περιμενουμε και σημερα ,αν τελικα επιλεγει ,η ιδια τακτικη απο τα δυνατα εμπορικα γραφεια.Η περιοχη του 270 περιπου βαζει ενα στοπ στην βιασυνη του δεικτη,χωρις να δημιουργει συνθηκες μεγαλου STOP.
Μεγαλο stop ,ισως υπαρξει στην δεκαδα του 250+ και φυσικα  υποψηφιο  ειναι και το σημειον  απ'οπου ξεκινησαμε το τελευταιο κοματι αυτης της ωραιας και μεγαλης ανοδικης διαδρομης το γνωστο μας 231.
Αυτα φυσικα θα τα μελετησουμε περισσοτερο ,οταν ελθει η καταλληλη στιγμη.Δια την ωρα ειμαστε στο 293 και ερευνουμε το κοματι [300 μοναδες ως 270],που ειναι αμεσου ενδιαφεροντος.
Ισχυει παντα η γραμμη τεστ στις 300 μοναδες ακομη και αν φθασουμε στο 168.

savil
1η Νοεμβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: