Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων[ η σπουδαιοτητα του 319 και του 360].18-2-2012


Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[εβδομαδιαια υψηλα απο 11/1/2012]

Φιλοι μου καλημερα σας

Δινω μεγαλη σημασια αυτη την περιοδο, στα υψηλα που εχουν κανει ως σημερα  τοσο οι μετοχες οσο και ο δεικτης [εικοσαρης]. Αυτα τα υψηλα  εχουν σχεδον ολοκληρωθει στις 1/2/2012.

Σε εβδομαδιαια βαση τα υψηλα αυτα εχουν ως εξης.

9/1/2012------------251,5  υψηλο εβδομαδας
16/1/12-------------279,42    ,,
23/1/12-------------330,31    ,,
30/1/12-------------360,74 το μεγαλο υψηλο
6/2/12--------------355,32  υψηλο
13/2/12-------------354,26    ,,

Χρησιμοποιω αυτη την συλλογιστικη των  εβδομαδιαιων υψηλων,διοτι  θελω να διαπιστωσω  την συνεχεια  της ανοδικης πορειας της αγoρας σε εβδομαδιαια βαση.
Η επιστημη μας πληροφορει οτι, αν εχουμε νεο υψηλο χωρις να εχουμε νεο χαμηλο ,τοτε η κινηση συνεχιζει να ειναι ανοδικη.Η εβδομαδα που εληξε  ειναι μια καθαρα πτωτικη εβδομαδα(τυπικα) και δειχνει θα ελεγα  αλλαγη πορειας της αγορας.Εκανε ενα νεο χαμηλο στο 305,6[προηγουμενο =316,68] ,ενω το υψηλο ηταν σχεδον οσο και την προηγουμενη εβδομαδα.Η ειδησεογραφια ομως εδωσε ενα εβδομαδιαιο κλεισιμο αρκετα υψηλο(μη αναμενομενο τοσο αμεσα) και σχεδον κοντα στο υψηλο της εβδομαδας.
Αυτο μας δινει το δικαιωμα,να σκεφθουμε ,οτι υπαρχει περιπτωση με βαση τα νεα ειδησεογραφικα δεδομενα ,να εχουμε   και ενα νεο υψηλο πανω απο το 360,74 σαν ενα μικρο ισως υπολοιπο του δεικτη σαν %.
Βεβαια  με τα σημερινα δεδομενα εχουμε αυτο το σημειον σαν ανωτατο προσωρινο σημειον .
Με κριτηριον την μεση  ταχυτητα κινησης  του δεικτη(ορμη του δεικτη) απο τις 11/1/2012 ως σημερα ,και με ενα πολυ μικρο χρηματιστηριακο κυκλο της παρασκευης  ,που σχηματιστηκε ,ο δεικτης εχει την δυνατοτητα να επεκταθει απο το κλεισιμο της Παρασκευης  επι πλεον +28,59 μοναδες ως κλεισιμο ημερας η υψηλο ημερας.[κλεισιμο της παρασκευης=346.95],ειτε σιγα σιγα ημερα την ημερα  ,ειτε μια και εξω σε μια ημερα.
Προσωπικα πιστευω ο δεικτης την πρηγουμενη εβδομαδα ,ειχε αποφασισει να διορθωσει ξεκαθαριζοντας την μελλοντικη προοπτικη της αγορας (πανω η κατω).Προσωπικα περιμενα μια νεα επαναφορα στα σημερινα υψηλα ,αλλα μεσα σε μερικες εβδομαδες και οχι αμεσα την Παρασκευη .Τα νεα δεδομενα δια την χωρα ,εδωσαν την ευκαιρια στους εμπορους  να πραγματοποιησουν καποια κερδη εκτος προγραμματος ημερων(εκτακτα).Αυτο γινεται τωρα, δηλαδη εκμεταλλευση μιας εκτακτης ευκαιριας,δια περιορισμενο χρονο  (ελαχιστο).
Η στηλη εχει δωσει την κλιμακα ολων των εμποδιων της πυθανης διαδρομης του δεικτη.Οι αγορες φυσικα δεν προβλεπονται,αλλα αναλυονται  και επι πλεον εχουν ιδιοτητες που τις χατακτηριζουν και φυσικα ισχυουν.Αν αυτες τις ημερες  που ερχονται ,η αγορα αποκτησει μια νεα ορμη και μια νεα ταχυτητα,αυτο δεν το γνωριζουμε και ουτε ειναι προβλεψιμο.Η ορμη ως το ισχυον σημερινο υψηλο μας εδωσε(προσφατα) σαν αποκλιση  (συν) +28,59 μοναδες.
Αν αυτο αλλαξει θα το δουμε την νεα εβδομαδα .Εχουμε την δυνατοτητα να μετρησουμε την νεα ταχυτητα(ορμη),αν ελθει και μαλιστα πολυ εγκαιρα.
Η  μετρηση των +28,59  απο το κλεισιμο της Παρασκευης,εναι  αναμεσα σε αλλους δυο  αριθμους πολυ μικροτερων και εδιναν σημειο κατω απο το 369 που σας εχει δοθει ως εμποδιον.
Βασικη υποχρεωση  και προτεραιοτητα του δεικτη ειναι να διορθωσει  μετα το +52,54% που εχει κανει, απο τα χαμηλα του 236.Οσο περισσοτερο χρονο παραμενει στα ιδια περιπου επιπεδα  ΥΨΟΥΣ ,τοσο καθημερινα επιβεβαιωνει την πτωτικη του πορεια προς το 195 και οχι μονο.Το σκηνικο εχει επαναληφθει πολλες φορες σε παρα πολλες αγορες του πλανητη,εγω απλα το καταγραφω και σας το αναφερω .Συνηθως κραταει  απο 5-10 εβδομαδες με τις μισες περιπου στα υψηλα χωρις να γραφουν νεα υψηλα.Ειναι εβδομαδες διασπορας η φορτωματος στους νεοξυπνημενους[εποχη που ξυπνουν και οι αρκουδες με τα μικρα τους].


savil  18-2-2012