Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

επαναληψηFTSE/ATHEX TOP 20: ΑΠΟ ΜΗΝΑ-- ΣΕ ΜΗΝΑ [ Μαιος 2011]ανοδικη ακολο...

επαναληψη
 --------------

 αυτα γραφαμε τον προηγουμενο μηνα για τον Ιουνιο που μας περασε.


TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: ΑΠΟ ΜΗΝΑ-- ΣΕ ΜΗΝΑ [ Μαιος 2011]ανοδικη ακολο...: "αναλυτης savil ----------------- Μια νεα αναρτηση με μόνιμο ονομα θα παρακολουθειτε καθε μηνα.Η αναρτηση ονομαζεται απο μηνα σε μην..."

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ//απο μηνα σε μηνα//

Μαιος δεδομενα.................Ιουνιος δεδομενα
 -------------------///////////////////////

 υψηλο μηνος=657,16------------=609.93

 χαμηλο μηνος=549.05-----------=532.21

ανοιγμα μηνος=655.15-----------=586,64

 κλεισιμο μηνος=587.24---------=575,08

 +DI (14)=14.3-------------------=13.8

 RSI (14)=32.73-------------------=32,36

κμο 20=846,15-------------------=820,33

παρατηρουμε  οτι υπαρχουν διαφορες ,που ευκολα εντοπιζονται με μια ματια στον πινακα.Με βασει αυτες τις διαφορες και την κατασταση οπως ξεκινησε,, θα προσπαθησω να  φτιαξω τον μηνα που τρεχει  δηλαδη τον Ιουλιο ,σαν ζητουμενα ,ετσι ωστε η μηνας να χαρακτηρισθει ανοδικος .Ο Ιουνιος ηταν καθοδικος μηνας ειχε ομως ενα πολυ ωραιο μυνημα απο το κλεισιμο του  ,διοτι εκλεισε  πολυ κοντα στο κλεισιμο του Μαιου.

 Τι ζηταμε απο τον Ιουλιο
 --------------------------------

Ζηταμε να κανει ενα

-υψηλο μεταξυ του 609,93 και του  657,16 η μεγαλυτερο

-χαμηλο υψηλοτερα απο το 532,21 ,,,,,,549,05

-κλεισιμο υψηλτερα του 575,08 ,,,,,587,24

+DI(14) μεγαλυτερο του 14.3

RSI(14) μεγαλυτερο του 32,36,,,,32,73

 με αυτους τους στοχους που βαλαμε δια  τον Ιουλιο θα μετραμε καθε μερα την προοδο ,πανω στην ανοδικη προοπτικη.Ομως αυτο αποτελει χρησιμο εργαλειο τοσο δια τους αγοραστες ,οσο και δια τους πωλητες.

Αυτες οι μελετες ειναι παρα πολυ χρησιμες ,να τις μελετατε,αλλα και να τις αποθηκευετε και με αυτον τον τροπο θα αναλυτετε την κινηση της αγορας και θα σχηματιζετε γνωμη για αποφασεις.Οσοι φυσικα  τα γνωριζετε αυτα τα θεματα καλο θα ειναι να επαναλμβανετε την μελετη τους,τσαμπα ειναι,οχι ομως για παντα,καποια στιγμη θα αλλαξουν τα πραγματα.Αποθηκευστε τετοιο υλικο οπου και αν το βρισκετε ,διοτι δεν το βρισκετε καθημερινα,διαβαζουμε και εμεις τι κυκλοφορει απο κειμενα,ομως κειμενα που σας οδηγουν στην απεξαρτηση ,δεν τα βρισκετε  ,γιατι ποιος (βλακας),χαριζει μελετες ,που του στερουν εσοδα .

Δια την ομαδα του μπλοκ

Φαιδων

απο εβδομαδα σε εβδομαδα 2-7-2011 Χ.Α.Α

συνεχεια προηγουμενου 1/7/2011
------------------------------------
Ηκινηση σε εβδομαιδιαιο επιπεδο δεν εχει ωριμασει ακομη,αλλα ισως την νεα εβδομαδα μας δωσει στοιχεια τετοια που να  αρθουν τα αρνητικα που εξεταζουμε.

ποια ειναι τα αρνητκα.
-----------------------

-1-ενα πολυ καλο και δυνατο σημα θα ειναι ο +DI  (14)να υπερβει το  14.4 

-2-περασμα- κλεισιματα πανω απο το 612 σταθερα.

-3-διασπαση του κμο 10 απο τον κμο 5 εστω και μετα απο μερικες εβδομαδες.Απαραιτητα ομως η αποσταση μεταξυ τους θα πρεπει να μειωνεται καθε μερα,ως ενδειξη της συνεχειας της κινησης ανοδικα.Αυτο πρεπει να το παρακολουθουμε καθημερινα  και φυσικα και οι δυο δεικτες να  εχουν διασπασθει ανοδικα απο τον ημερησιο δεικτη.Δηλαδη κοιταζουμε ο ημερησιος δεικτης να ειναι μεγαλυτερος απο τον εβδομαδιαιο κμο 5,και 10 εβδομαδων και η διαφεορα του να αυξανεται καθε μερα θετικα,η τουλαχιστον να μην μειωνεται.ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ Η -3η- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ.

αυτα αν τα επιτυχει ο δεικτης ,τοτε θα εχουμε ενα ισχυρο σημα ανοδικης πορειας ,ισως και μακρας πνοης.Επειδη ομως προσφατα  βρεθηκαμε σε πολυ καλυτερες συνθηκες και δυστυχως στην συνεχεια γραψαμε  νεα χαμηλα,δεν θα παψω να σκεπτομαι το κατω ,ασχετα αν οι ενεργειες μου θα βλεπουν επανω.

δεν θελω να σας φορτωσω με περισσοτερα πραγματα σε αυτη την κατηγορια της εβδομαδιαιας αναλυσης ,ειναι αρκετα και θα εχετε μια μεγαλη βοηθεια στον προσανατολισμο σας αν  εφαρμοζετε αυτην την τακτικη παρακολουθησης της κινησης οπως σας την περιεγραψα  πριν λιγο.

Φαιδων

χρημαιστηριο αξιων Αθηνων-ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

2-7-2011

Φιλοι μου καλημερα σας.
Απο μικρο παιδι εμαθα  να ζω  σ'ενα αλλο μοντέλο ζωης,σε σχέσει με αυτο που βιωνω τωρα μετα τοσα πολλα χρονια που φερνω στην πλατη μου.
Καπου εκει στην δεκαετια του 50 με τρυπιες δεκαρες,μετρουσα τον ατομικο μου πλουτο,τις περνουσα σε μια κλωστη και τις εκανα σχεδον περιδέραιο ,που δοκιμαζα γυρω απο το λαιμο μου,ενωνοντας τα δυο ακρα της κλωστης πισω στον αυχενα μου.
Ενοιωθα ωραια και ας ήμουν σχεδον ξυπολητος.Μονο που εβλεπα την κλωστη με τις τρυπιες δεκαρες μου ,εγω ενοιωθα πολυ δυνατος και πολυ πλουσιος.
Παντα στο μυαλο μου  στριφογύριζε  η σκεψη πως θα μαζεψω αλλη μια δεκαριτσα να βαλω στο σχοινι που ηταν και οι αλλες κρεμασμενες.Ετσι αγαπησα ,τα χρηματα,ετσι αγαπησα την αποταμιευση,ετσι ονειρευομουν,ετσι έκτισα ολη μου την ζωη μεσα απο αυτο το πνευμα,το πνευμα της αποταμιευσης.
Μετα μεγαλωσα και ηλθε η εποχη να σπουδασω και τι αλλο θα σπουδαζα? Μα οικονομια,αυτο μ' εξεφραζε,αυτο  με συγκινούσε ,αυτο βιωνα απο μικρο παιδακι της δεκαετιας του 50.Απο τοτε που μαζευα τις δεκαρουλες μου και τις εβαζα σε μια κλωστη ,ως σημερα κανω το ιδιο,σκεπτομα το ιδιο και δεν επαψα ουτε στιγμη  να διαβαζω κατα κυριο λογο οικονομια.
Βλεπω σημερα  με τα ματια της πειρας ,οτι κατι δεν παει καλα στην ζωη των ανθρωπων ,ειδικα του δυτικου κοσμου,διοτι ο υπολοιπος κοσμος  οι περισσοτεροι εινα  ακομη στην παιδικη μου ηλικια της δκαετιας του 50.
Επαναλαμβανω αυτος ο σημερινος δυτικος κοσμος δεν ειναι στα καλα του,(μουρλαθηκε ) τρελαθηκε δηλαδη.
Εγω την οικονομικη προοδο και την καλη πορεια  την εχω στο μυαλο μου μ'ενα παναρχαιο και κλασικο τροπο και εχει τα εξης χαρακτηριστικα.

-μικραινει παντα ο δανεισμος απο χρονο σε χρονο,εξωφλουμε ολο τον παλιό δανεισμο και αν χρειάζεται περνουμε καινούργιο ,αφου εχουμε εξοφλήσει τα παλια δανεια και για ενα διαστημα ειμαστε χωρις δανεισμο.Μετα αν χρειαζεται και για ποιο λογο?  ,ναι περνουμε ενα νεο δανειο τον εξωφλουμε  κ.ο.κ

-Μεγαλωνει η αποταμιευση τοσο η δημοσια οσο και η ιδιωτικη.
Αυτο ειναι αναγκαιο να γινεται για πολλους λογους σε ατομικο ειπα επιπεδο ,αλλα και σε κρατικο.Ειναι αναγκαιο διοτι ,μονο ετσι θα υπαρχουν χρηματα προς δανεισμο,διαφορετικα δεν θα υπαρχουν και επομενως δεν θα βρισκει κανεις ουτε ενα ευρω δανειο ,αν δεν υπαρχει το αντιστοιχο ευρω σε αποταμιευση.
Συμπερασμα =η αναπτυξη η ατομικη, η, η κρατικη μεσω δανεισμου ,για να εξυπηρετηθει ,θα πρεπει να υπαρχει και η αντιστοιχη διαθεσιμη αποταμιευση,διαφορετικα δεν υπαρχει τροπος να παρουμε δανειο.Παντα στην οικονομια σε ολα τα Πανεπιστημια του πλανητη διδασκεται στην ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΜΙΑ , η αποταμιυσευση ,ως ξεχωριστος κλαδος και σε αυτη αναγεται και η πολιτικη των επιτοκιων,αυτα εμαθα οταν ημουν εφηβος,αλλα αυτα ισχυουν ακομη και σημερα,και οσοι τα τηρουν εχουν μεγαλη δυναμη σημερα, ειτε σαν ατομα ειτε σαν κρατη,ειτε σαν εταιριες.

-Αυξανεται η απασχοληση .Ο ορος δεν χρειαζεται  περισσοτερη αναλυση ,πιστευω ολοι τον καταλαβαινετε.

-δε αυξανεται η ανεργια .Δηλαδη δεν αρκει να αυξανεται η απασχοληση ,αλλα και να μην αυξανεται η ανεργια,ετσι ωστε μελλοντικα  να πλησιαζουμε προς το σημειον της πληρους απασχολησης.

Εγω φιλοι μου αυτα τα χαρακτηριστικα εχω στο μυαλο μου ,οτι πρεπει να συνανταμε  εξεταζοντας την βιωσιμότητα μιας ιδιωτικης οικομιας η μιας δημοσιας οικομιας.δηλαδη

-μειωση δανεισμου και τεχνικη  (σχεδιασμος)δανεισμου
-αυξηση της αποταμιευσης
-αυξηση της απασχολησης
-μειωσης της ανεργιας

Τι παρατηρουμε σημερα ? Ποια χωρα  εχει αυτα τα χαρακτηριστικα απο τον δυτικο κοσμο?
Ασφαλως καμια σχεδον.
Επομενως τι θα γινει  στο μελλον? που θα πανε οι αγορες?
Ενας τεραστιος φοβος  φιλοι μου εχει πιασει τις Κυβερνησεις ολου του πλαανητη .Δεν τον ανακοινωνουν ,τον κρυβουν σαν την γατα τις ακαθαρισιες της.
Τρεμουν στην ιδεα ,αν αποκαληφθει η πραγματικοτητα.Οι φιλοι μας οι Αμερικανοι τ'αχουν κανει επανω τους και οχι μονο αυτοι.Κρατουν δια της βιας τα επιτοκια στο 0.25 ,αλλα απο την αλλη μερια δινουν //κωλο// ακομη για να μαζεψουν κανενα δολαριο  πουλωντας ομολογα μηδενικης αξιας.Οσο και να τα πουλησουν κερδος ειναι ,μηπως θα τα εξοφλησουν  ποτε?
Η ζωη φιλοι μου αλλαξε,εγω μπορει ,να μην ζω σε λιγα χρονια,αλλα να θυμασθε η ζωη αλλαξε.
//Δανεικα και αγυριστα//  σε λιγο δεν θα υπαρχουν για κανενα κρατος για κανενα ανθρωπο.Δεν ειναι δυνατον  ενας ναποταμιευει και να χανει τις οικονομιες του επειδη δανεισε τον σπαταλο η ντεμπελη ,ανθρωπο η κρατος.
Η αποταμιευση και η αμοιβη της, που ειναι ο τοκος θα παρει την θεση που της ανηκει.Δεν ειναι δρακοι οι δανειστες ,οπως θελει να τους παρουσιασει το συστημα ,προκειμενου να κρυψει την γυμνια του , την φτωχεια του και την ανηθικοτητα του.
Ο δανειστης δηλαδη η //ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ// ,εχει δικαιωματα η καλυτερα  ,  μονο αυτη εχει δικαιωματα. Ο δανειζομενος εχει μονο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ.
Κανενας δεν εξαναγκαζει καποιον τοσο σαν ατομο ,οσο και σαν κρατος  να παει και να δανειστει,μονος του πηγαινει,επομενως ξερει απο την αρχη ο,τι, ναι μεν παιρνει χρηματα,αλλα μαζυ παιρνει και ενα τσουβαλι υποχρεωσεις ,διοτι τα χρηματα ανηκουν στους ανθρωπους η σε οργανισμους(ασφαλιστικα ταμεια), που ξερουν και κανουν αποταμιευση.
Και τελειωνω λεγοντας οτι η αποταμιευση επιτυγχανεται μεσα απο στερησεις .Καποιοι στερουνται καταναλωση για να απολαυσουν αποταμιευση και πραβο τους που σκεπτονται ετσι.Φυσικα   πρεπει να υπαρχει ΙΣΟΖΥΓΙΟ ,μεταξυ κατανάλωσης κα αποταμιευσης,οι υπερβολες βλαπτουν.
Ερχεται για να μην πω ηλθε  η εποχη  της αποταμιευσης  και  του ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗ.
Η αποταμιευση θα πληρωθει μεσω των επιτοκιων αυτο που της ανηκει και που τοσα χρονια με πλαγιο τροπο της το στερουν οι κυβερησεις,για να φανουν σπουδαιες.
Μεσα στους τρεις σντελεστες της παραγωγης ,υπαρχει και η αποταμιευση και δικαιουται μεριδιο μεσω των τοκων και φυσικα ηλθε η εποχη που θα το παρει.Τα επιτοκια θα ανεβουν παντου στον πλανητη,διοτι σημερα πιο ευκολα βρησκεις χρυσο παρα //αποταμιευτη//.Δεν ειναι δυνατον να βουλιαζει το ασφαλιστικο συστημα παγκοσμια και οι καταθεσεις των που ειναι αποταμιευση ,να μην εχουν εσοδα απο τοκους σε σταθερο συστημα αποδοσης [ -μετρητα-σε μετρητα ],ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ.
Οι τιμες των μετοχων φιλοι μου θα υποστουν μια ζυμωση,κατι νεο θα βγει μεσα απο αυτο,σε γενικες γραμμες θα ελεγα θα χασουν τις σημερινες τους τιμες .Πρεπει να βρεθει ενα νεο  σημειον ισορροπιας .Τοσο καιρο δεν βρισκεται διοτι ,κρυβουν τα πραγματικα επιτοκια η προσπαθουν να τα απαξιωσουν,ομως αυτο ειναι ενα ψεμα.
Τα επιτοκια θα παρουν και θα παιξουν τον ρολο που τους ανηκει  στο μελλον .Θα πληρωθουν και οι αποταμιευτες τουλαχιστον με ενα επιτοκιο που θα ξεκινα  κ γυρω στο 5-7% για ολους και για ολα και θα κορυφωνεται γυρω στο 10% για ειδικους λογους.
Ετσι μετα απο αυτο θα μπορεσουμε να βρουμε τις δικαιες τιμες των μετοχων και οχι μονο.Οι τιμες των αγαθων και υπηρεσιων θα ισορροπησουν σε ανωτερο επιπεδο απο το σημερινο και οτι υπερβαινει το μετρο ειτε προς τα κατω ειτε προς τα επανω θα παρει την νεα  τιμη που του ανηκει.Τωρα ειναι η εποχη που χορευουν τα ποντικια(δυνατοι) διοτι λειπουν οι γατες δηλαδη οι αποταμιευτες.
Οι πολτικοι οσο και αν το θελουν ,δεν μπορουν να νικησουν τον νομο της ΦΥΣΗΣ ,δηλαδη την αμοιβη της αποταμιευσης που ειναι ο τοκος,διοτι η αποταμιευση ειναι ενας απο τους τρεις συντελεστες της παραγωγης.
Σημερα ζουμε σ'ενα εικονικο περιβαλλον  της πραγματικης οικονομιας.
Η πραγματικη οικονομια  ειναι απολυτη και εξισωμενη,αντιθετα η εικονικη οικονομια που ζουμε σημερα , δεν ξερει που πατα και που βρισκεται,δηλαδη ειναι ανισορροπη.
Η  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ //ΠΟΛΙΤΙΚΗ   // ειναι η μονη αναρμοδια να δωσει λυση.

savil 2-7-2011   

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ