Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX TOP 20 [12-4-11]

κυριες -κυριοι καλησπερα σας
 Οτι γραψαμε την Παρασκευη το πρωι ,τα ζησαμε απο εκεινη την ημερα και ακομα  τα ζουμε.Προχθες σας ειπα οτι το χρηματιστηριο  της  Αθηνας ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ,και οτι με πολυ λιγες εξαιρεσεις τα χαρτια ειναι υπερτιμημενα κατα 40-50% απο την πραγματικη τους τιμη.Δεν εχουμε κερδοφορια οπως εγραψα, οποτε επιχειρηση που δεν παραγει κερδη για τους μετοχους της ,δεν αξιζε ικαι τα περιθωρια διακρατησης η αντοχης ειναι περιορισμενα και εμεις αυτα τα περιθωρια τα εχουμε εξαντλησει και δεν υπαρχουν αλλα.Οι εταιριες αυτες αξιζουν για τους μεγαλομετοχους ,τριβουν τα χερια τους που θα ξεφορτωθουν αυτο το ενοχλητικο κοινο των μικρομετοχων,αυτοι τις διοικουν και το πρωτο που εξασφαλιζουν ειναι οι παχυλες τους αμοιβες και η αρχηγια της επιχειρησης,δηλαδη το μοντελλλο επιχειρηματιας αρχιστρατηγος.Σκοπος τους ηταν απο το 1999 πως θα γεμιζουν οι λογαριασμοι τους εκατομυρια και τα καταφεραν πουλωντας την επιχειρηση και τωρα τους μενει δωρεαν.
 Εχουμε ομως και τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ  ΤΟ ΚΟΜΑ.Ναι το καθε κομα οταν κυβερνα περνει και μια προικα εξουσιας στις 7  μεγαλυτερες εταιριες του δεικτη  τορ 20,αλλα σημερα εχει λογο και σε αλλες τρεις και δειτε τι συμβαινει .Το πασοκ σημερα κυβερνα την ελλαδα αλλα και τις 10απο τις 20 μεγαλυτερες εταιριες της αγορας να και ο καταλογος.

1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
2.Δ.Ε.Η
 3.ΕΛΠΕ
 4.ΕΤΕ
5.ΟΠΑΠ
 6.ΟΤΕ
 7.Τ,Τ
 Εχει επισης εξουσια επι της
 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΛΦΑ
 ΕΥΡΩΒΑΝΚ  με αιτιολογικο τις προνομιουχες  μετοχες αυτων των εταιριων.
 Επομενως 10 εταιριες απο τις 20 μεγαλυτερες ,διοικουνται με κριτηρια που επιβαλει το κρατος και κατεπεκταση το κομα.Και περιμενετε εσεις με αυτη την διαρθρωση των εταιριων να δει ασπρη μερα η αγορα?Θα περιμενετε πολυ κυριες και κυριοι. Οι πιο κερδισμενοι ειναι οι διορισμενοι απο το κομα στις διοικησεις και που περνουν πολυ καλλα λεφτα ,ζηλευτα  ποσα ,οταν ολοκληρη η ελλαδα πειναει αυτοι οι κυριοι την εχουν μια χαρα,αλλα οι μετοχες θα πανε ολες στον πατο,δεν υπαρχει ελπιδα,ετσι δεν προχωρανε οι εταιριες.
 Δεν θελω να αναφερθω στις υπολοιπες 10  ξερετε και ποιοι τις εχουν και ποιοι ειναι αυτοι.ΔΥΟ ΤΡΕΙς ΑΞΙΖΟΥΝ  ,αλλα οι υπολοιπες  ας τα αφησουμε καλυτερα μην τα σκαλιζουμε.
 Αυτη ειναι η εικονα μιας αγορας που εκανε πανω απο 500 εκ τζιρο καποτε,αλλα τωρα ουτε να πουλησουν και να φυγουν δεν μπορουν οι δυνατοι.
Εγω αυτο πιστευω φιλοι μου οτι αυτΗ η αγορα θα εξαφανιστει ,δεν αξιζει,αν ελθει κατι αλλο εχει καλως ,αν δεν ελθει  ο πλανητης  ΕΙΝΑΙγεματος αγορες και εταιριες που αξιζουν  .Δεν θα καθησουμε  να βλεπουμε  τα κοματικα  οργανα στην αγορα ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ  και των διοικησεων ,και να την  ανακατεουν, οπως θελουν καθε φορα.Βεβαια οι δυνατοι μενουν σε αυτα .τα χαρτια που εχουν στοχοποιησει για να παρουν και τις εταιριες και κατα κυριο λογο κρατικες εταιριες,οι μυστικοσυμβουλοι τοσο καιρο εδω εχουν κανει καλη δουλεια για τα αφεντικα τους,Για μας ολους τους ρωμαντικους ισχυει το //ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ//.
Θελω να σας επιστησω την προσοχη να εισθε πολυ προσεκτικοι,οι δυνατοι δεν χανουν ποτε,και πρεπει να εχετε πολλα αποθεματα γνωσεων και πειρας για να συμμετεχετε σε μια τετοια αγορα.

Αντωνης

Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΑΠΟΨΕΙς και δεν αποτελουν προταση για χρηματιστηριακες πραξεις,καθε ενας   στην αγορα εναι υπευθυνος απο μονος του για τις επιλογες του και τις πραξεις του.