Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΗΜΑΙΣΤΗΡΙΟΝ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ [μια ματια στο ανοιγμα της αγορας]

φιλοι μου γεια σας

δεν εχετε παραπονο ετσι? ειπαμε ελεγχομενη πτωση και αυτο εγινε.Ειπαμε εχει πυθανοτητες ανοδου ,εστω και ελαχιστες  και αυτο εγινε .Φυσικα δεν εγινε καταστροφη ,ουτε ο δεικτης εχασε τα στηριγματα του σαν αποτιμησεις.Εχω γραψει οτι ,εκλογες= στο 501 ο δεικτης[τορ 20].Σημερα πειραμε μια γευση.Ομως παρολα αυτα ,οι αγορες ειναι απροβλεπτες και ευκολα αλλαζει χρωμα η κινηση.Αν περασουμε το 300 [υπαρχουν πυθανοτητες ακομη και σημερα] ,τοτε η αγορα θα πεταξει στην κυριολεξια.Πρωτες στο χορο η τραπεζες .Πριν λιγες ημερες σας μιλησα γιαυτες και θα επανελθω συντομα.Ομως προσοχη  κερδη ειναι αυτα που εχουμε ρευστοοιησει και οχι αυτα που γραφει το ταμπλο. Ολα καλα προσοχη στις επιλογες και στα μεγεθη σαςπαντα με επιστημονικο τροπο και με κανονες τα παντα ,τιποτα στην τυχη και μεσα απο απερισκεψιες.

καλη επιτυχια .Αργα σταθερα βηματα  και ελεγχομενες καταστασεις- και εισπραξη κερδων.Το τοπιον ειναι ομιχλη επικρατει ακομη.[πολλες μικρες πραξεις κερδοφορες και οχι μια δυνατη]

θα επανελθω

savil

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[λιγο πριν ο ανοιγμα της αγορας]

φιλοι μου γεια σας

Με πτωση θα ανοιξουν οι ευρωπα ι κες αγορες.-2,5% η Γερμανια.Βεβαια ,επρεπε να διορθωσει η γερμανια,διοτι ανεξαρτητα απο τα γεγονοτα , δεν δικαιολογουνται τοσο υψηλες αποτιμησεις  των μετοχων τους.Τωρα βεβαια ολοι βρηκαν δηθεν αφορμη την  Ελλαδα.Η Ελλαδα εχει τα δικα της προβληματα και φυσικα θα βρει τροπο να τα επιλυσει.Η ρατσα μας εχει υποστει 400 χρονια σκλαβια και δεν καταλαβαινει απο απειλες  //σαρκοζι// η //μερκελ//.Εχουν παρει στραβα το ρολο τους ,και νομιζω στο τελος θα εχουν κακο τελος , και οχι  εξ αιτιας της Ελλαδας ,αλλα γιατι οι οικονομιες τους ειναι σαπιες και δεν εχουν καταλαβει ,οτι ο οικονομικος κυκλος της ανοδου τελειωσε για ολα τον πλανητη και οχι μονο για την Ελλαδα.Μαυρες ημερες να περιμενουν ολοι οι δυνατοι στον πλανητη,διοτι δεν ειναι κανεις δυνατος .απο την στιγμη που δανειζεται εστω και 1 (ενα ) ευρω η 1 δολαριο.
Πρεπει να αφησουμε νομιζω την αγορα να ανοιξει ,ισως ειναι και ανοδικη ακομη  (με λιγες πυθανοτητες),αλλα μαλον θα εχουμε μια πτωση  ελεγχομενη.
Η οικονομια φιλοι μου ειναι απιστη και ανικητη, οσοι νομιζουν οτι υποκειται σε  ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ κανονες κανουν λαθος. Οι οικονομικοι κυκλοι εχουν μεγαλυτερη δυναμη απο τις κυβερνησεις,διοτι ειναι βιολογικο φαινομενο.Η ιδια η φυση καταστρεφει ενα δενδρο και απο το μηδεν γεννιεται ενα νεο.Ετσι ειναι η οικονομια ,εχει αναπτυξη και βιολογικο θανατο της αναπτυξης.Καμια οικονομικη θεωρια και ποτε ,δεν μπορεσε να νικησει την βιολογικη κινηση της οικονομιας,οπως και κανενας Γιατρος  δεν νικησε τον θανατο.
Στη χωρα εχουμε πολιτικες εξελιξεις,φυσικα για μενα αυτο ειναι ασημαντο,αλλα εχει την δυναμη της επικαιροτητος που μεσα απο την προβολη γινεται σπουδαιο ,ενω δεν ειναι.Σπουδαιο ειναι τι κανουμε με 1000,000 ανεργους που εχει η χωρα,και οχι αν ειμαστε στο ευρω η στην δραχμη.Οποιο νομισμα εξαφανιζει τους ανεργους και διυεκολυνει την καθημερνη ζωη των ανθρωπων ,εκει ειναι  λυση και οχι σε αυτα που λενε μερικοι  οτι λυση ειναι το ευρω εκ των προτερων,να το δουμε το θεμα.Μπορει ναι ,μπορει οχι,δεν λατρευω ιδιαιτερα  τον τροπο και το μεσον πληρωμης της εργασιας μου ,αλλα αν αυτο που φτιαχνω εχει ζητηση και εγω πληρωνομαι και μπορω να ζω αξιοπρεπως στον χωρο μου . Αλλα ειναι τα προβληματα μας και οχι το νομισμα,αλλα η στοχευμενη δημιουργια και παραγωγικοτητα ,η οποια εχει ζητηση και δημιουργει αξιες και υπεραξιες και ας ειναι και με δραχμη ,αυτη ειχαμε μεχρι χθες ,σημερα γιναμε ολοι ευρωφιλοι? ,αληθεια γιατι? ,ολα τα αλλα ειναι σχετη βλακεια.

καλημερα σας

savil



χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[μια ματια πριν το ανοιγμα]

φιλοι μου καλημερασας

Μια παροιμια του λαου μας λεει[εμπρος γκρεμος και πισω ρεμα].Ποσες φορες δεν το ακουσα αυτο απο τον πατερα μου ,οταν ειχε να παρει δυσκολες αποφασεις και συγκεγκριμενα ,οποια αποφαση και αν έπαιρνε  ειχε  και κακα αποτελεσματα μεσα της.
προσωπικα καταλαβαινω απολυτα τον Κ  Πρωθυπουργο.Πως απωλυεις 30.000 χιλ ανθρωπους σε λιγες ημερες ,μεσα σε ενα νεκρο τοπιο  επιχειρηματκοτητας.Κ. Πρωθυπουργε το λαθος σας ηταν οτι ολα αυτα τα σκεφθηκατε πολυ αργα.Θα επρεπε πριν αναλαβετε την εξουσια να τα ειχατε  κατα νου.Ειδατε που οδηγει η απολυτη αληθεια  στους αλλους Εταιρους μας ?Δεν ειναι  ετσι ,ομως κ.Πρωθυπουργε  θα επρεπε να λετε και εσεις, οπως ολοι οι αλλοι ευρωπαιοι ηγετες το // κρυβε λογια//,αυτο κανουν ολοι τους κρυβουν λογια και οι λεονταρισμοι της Ευρωπης δεν εχουν βαση,διοτι η ευρωπη δεν ειναι εθνος.Σας ευχομαι το καλυτερο στην ιδωτικη σας ζωη πλεον,εδω τελειωσατε με αδοξο τροπο .Εσεις απαλλαγηκατε πλεον απο το βραχνα του πρωθυπουργου,αλλοι θα αναλαβουν τωρα το κομα και τις τυχες του εθνους.Στο καλο  ,και ριξε μερικες κλωτσιες στον στιγκλιτς τον απoτυχημενο  νομπελιστα ,που τον ειχατε για πρωτοσυμβουλο σας,και κατεστρεψε την χωρα μαζυ και με τον παπακωσταντινου τον ασχετο.Καλη τυχη κ. Πρωθυπουργε στον αλλο κοσμο του σοσιαλισμου και της διεθνους σοσιαλιστικης  σας πορειας.

η αγορα
---------
Η αγορα φιλοι μου  θελει προσοχη πολυ.Πρεπει πρωτα να δουμε τι καιρο κανει εξω?Βρεχει ? χιονιζει? η εχουμε λιακαδα?
Βλεπετε εχουμε πολιτικες εξελιξεις,και οχι πολιτικα γεγονοτα.Να δουμε οι υποστηριχτες του συστηματος με την ιδιοτητα του μυστικοσυμβουλου τι εχουν προγραμματισει για σημερα και τις προσεχεις ημερες.Αν επειρεαζονται(που ειναι και το πιθανοτερο) ,απο τον κ. Αντιπροεδρο  και ισως πρωθυπουργο εντος των ημερων ,τοτε θα τρεξουν ανοδικα τα πραγματα.Ομως πρεπει να εχουμε υπομονη ,δεν χρειαζονται βιαστικες κινησεις,αδρανεια  για την αρχη και μετα αναλογα θα δουμε τι κανουμε, διοτι οι πολιτικες εξελιξεις θα τρεξουν γρηγορα αυτες τις ημερες.
θα επανελθω μετα το ανοιγματα των ευρωπα ι κων αγορων γυρω στις 9.15 περιπου με περισσοτερη ενημερωση.

καλημερα σας

savil

σημ. η δυναστεια Παπανδρεου ειχε αδοξο τελος ,οπως και η δυναστεια Καραμανλη.
κυριες- κυριοι

καλημερα σας

3-11-2011