Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

χρηματιστηριον αξιων Αθηνων [ομαδοποιηση του ftse/athex. top 20] 22-10-2011

Φιλοι μου γεια σας

σας εχω γραψει για την ομαδα των εννεα μετοχων με επενδυτικο ενδιαφερον και την επαναλαμβανω.

1η ομαδα
-----------
ΔΕΗ-ΕΕΕΚ-ΕΛΠΕ-ΜΟΗ-ΜΠΕΛΛΑ-ΜΥΤΙΛ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ [ ΤΙΤΚ ??προσωρινα]

Αυτη η ομαδα παρουσιαζει  εμπορικο ενδιαφερον,με κυριο χαρακτηριστικο την κερδοφορια και το μεγεθος των και μια σχετικη ασφαλεια.Φυσικα η ΤΙΤΚ ,εχει προβλημα κερδοφοριας,και αν δεν βελτιωθει να βγει απο αυτη την ομαδα.

2η ομαδα
-----------
ΑΛΦΑ-ΕΤΕ- ΕΥΡΩΒ-ΚΥΠΡ-ΜΑΡΦΒ-ΠΕΙΡ-ΤΤ
 Επικινδυνες  με απωλειες ως και 100% .επισης ειναι ορατος ο κινδυνος εξοδου απο το χρηματιστηριον,μετα και την τελευαια δηλωση του κ.Πρωθυπουργου που οδηγει σε κρατικοποιηση 100% .Στοχευμενος κλαδος για αφανισμο και αλλαγη ιδιοκτησιακου καθεστωτος μεθοδευμενο εδω και πολλα χρονια ,μεσα απο ιδεολογικα κοματικα μανιφεστα .
Προσωπικα δευτερη ημερα διακρατησης και ειδικα με θεση λονκ ουτε που το σκεπτομαι και ας δωσει χρυσαφι η διακρατηση.Δεν μου χρειαζεται τετοιο εμποριο.Για σορτ απο επιλεγμενο σημειον συμφωνω.Δεν τους δινω καμια τυχη με τα σημερινα δεδομενα και αυτα που ακουμε σαν ειδησεις.

3η ομαδα
----------
ΒΙΟΧ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΙΓ- κοινο χαρακτηριστικο οι ζημιες,που δεν δινουν καμια  μα καμια αποτιμηση.Μια απο αυτες ,μαλιστα εχει ασαφη αριθμο μετοχων,μια μεγαλωνει μια μικραινει  και με ομολογιακα σε δραση.

ΦΦΓΚΡΠ ,λειπει εμπορευσιμοτητα  ,ειναι νεα στην ομαδα και θα πρεπει να την φροντισουν οι μεγαλομετοχοι ,αν τους ενδιαφερει η παραμονη τους στην αγορα.

===========================================================
αυτη ειναι η ομαδοποιηση του εικοσαρη και καταλαβαινετε ποσο δυσκολο ειναι να προβλεψουμε κινηση και ορια κ.τ.λ με ενα συνολο μετοχων σε τοσο αντιθετες πορειες μεταξυ τους.Ειναι ενα συνολο χωρις τιποτα το κοινο σαν ομαδες μεταξυ τους.Εχουμε επομενως ενα δεικτη  που τον τραβουν ,οπως σας εχω πει δυο ομαδες σε αντιθετη κατευνθυνση.Οταν τυχει ομως και συμπιπτουν οι πορειες ,εχουμε την εικονα που ειδαμε την παρασκευη,αλλα που ειναι σαν τις αλκιονιδες ημερες τετοιες ημερες (συνεδριες)

savil 22-10-2011

προσωπικες σκεψεις και οχι συσταση για χρηματιστηριακες πραξεις.


[επαναληψη ηθους] μια ματια μετα το ανοιγμα

Μια επαναληψη ηθους και ειλικρίνειας,μπορει να ποναει αλλα αυτο πιστευω ακομη και αυτο θα σας λεω, οσος καιρος μου απομενει να ειμαι μαζυ σας.,διοτι σε ολα υπαρχει ενα τελος καποτε,αρκει να ειναι εθελουσιο και πριν την φθορα του.




TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: μια ματια μετα το ανοιγμα: φιλοι μου σε ολο τον πλανητη καλημερα σας Ξεχωριστες οι ημερες αυτες,με τις ψυχες ολων μας σε αναδιαταξη,ειναι βλεπετε η ανοιξη απο την ...

[επαναληψη ουσιας μεσα απο την ψυχουλα μου] ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX TOP 20 [789-690-(593)-...

Μια επαναληψη ουσιας μεσα απο την ψυχουλα μου.Δεν ειχα δολο η σκοπημοτητες οσο εγραφα .Λιγα μου εχουν απομεινει να σας πω ακομα.Νομιζω φθανει στο τελος της  αυτη η πορεια.Πριν ενα χρονο σας εγραφα αυτα τα λογια.Δεν γραφω απο βιτσιο η ψωνισμα,δεν ειμαι επαγγελματιας της  δημοσιογραφιας.Μια εσωτερικη αναγκη μονο και μονο για μια ερευνα και μια επιστημονικη σκεψη.Ετσι απλα  τιποτα περισσοτερο.Ολη μου την ζωη την εδωσα στην ερευνα  των αγορων και την τεχνικη αναλυση με τα δικα μου μετρα και σταθμα.Αιρετικος και αρνητικος σε ο,τι λαμπει χωρις να ειναι χρυσος,αλλα και πραγματιστης ,διοτι παντα την πραγματικοτητα βιωνουμε, ασχετα αν ειναι αληθινή η μουσαντενια.


TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX TOP 20 [789-690-(593)-...: φιλοι μου γειασας πρεπει κατι να γραψω εστω και λιγα διοτι αυτο κανουμε καθε κυριακη.Δεν εχω κατι να σας πω για τον απλουστατο λογο προσπα...

[επαναληψη] απαντησεις

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: απαντησεις: Φιλοι μου σε ολο τον πλανητη καλημερα σας θα απαντησω σε τρεις ομαδαποιημενες κατηγοριες ερωτησεων σας σχετικα με τις τραπεζες. 1η ομα...

[επαναληψη] [ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ ] τεχνικη αναλυση -savil 25-9-2...

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: [ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ ] τεχνικη αναλυση -savil 25-9-2...: savil 29-9-2011 φιλοι μου σε ολο τον πλανητη γεια σας σας ευχομαι η ζωη σας να ειναι ομορφη και γλυκεια.Χαρειτε τις ομορφιες του πλανη...

[επαναληψη] τσιγκινα βρακακια

TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: τσιγκινα βρακακια: Φιλοι μου καλημερα σας και καλη εβδομαδα Δεν θα εγραφα αυτη την αναρτηση,αλλα επειδη περνουμε πολλα μηνύματα ενθουσιασμου απο πολλους φιλου...

απαντησεις

Φιλοι μου σε ολο τον πλανητη καλημερα σας

θα απαντησω σε τρεις ομαδαποιημενες κατηγοριες ερωτησεων σας  σχετικα με τις τραπεζες.

1η ομαδα   [ονομαστικη αξια  των μετοχων]

απαντηση


ο ορος ειναι καθαρα  ΝΟΜΙΚΟΣεμπορικος ορος και δεν επειρεαζει σε τιποτα την λογιστικη αξια.Εχω γραψει και αλλη φορα  για το θεμα ,οτι στο εξωτερικο ,ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν ονομαστικη τιη 1 δολαριο η ενα  ευρω.Οσο θελουν το κανουν οι μετοχοι αυτο,συνδεεται νομικα με τους πιστωτες μιας τραπεζας ,και σε περιοδους πτωχευσης//καθαρα νομικος ορος//.εμας ΤΟΥς ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΤΟΥς ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΙΑς ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ και με βαση αυτη και την κερδοφορια και την μερισματικη πολιτικη διαμορφωνεται η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ  ΤΙΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.


2η ομαδα


ντηλ [ΕΥΡΩ- ΑΛΦΑ], ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΝ


απαντηση




Το ενεργητικον σε μια εταιρια δεν παιζει κανενα ρολο ,αν δεν ειναι δικο της  σε βαθμο μεγαλυτερο 70%.Το να εχω μια επιχειρηση που την χρεωστω ολοκληρη δεν εχει νοημα,διοτι απλουστατα  το μαγαζι δεν ειναι δικο μου αλλα των πιστωτων  μου η των δανειστων μου.Το ενεργητικο των δυο Τραπεζων πανω απο τα 100 δις ειναι σχετη βλακια,ΟΠΩς ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ,  για να μην πω καμια χειροτερη λεξη.Ολο αυτο το ενεργητικον ανηκει στους καταθετες των πραπεζων που ειναι και δανειστες της τραπεζας συν ολους τους αλλους δανειστες της τραπεζας φυσικα προηγουνται οι φορολογικες υποχεωσεις πρωτα.Επομενως δεν ειναι κριτηριο  αποφασεων  το ενεργητικον ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ μια εταιρια.Οι βασικοι μετοχοι δεν εχουν πλεον ιδιοκτησια στις  δυο τραπεζες,αν αποτιμηθουν σωστα τα κρατικα χρεογραφα στο 40%  που ειναι η πραγματικη τους αγοραια αξια.Επομενως  λογικα οι παλαιοι μετοχοι ολοι μικροι και μεγαλοι ειναι εκπτωτοι,αφου υπαρχει περιπτωση να εχει μηδενισθει το  μετοχικο τους κεφαλαιο.Φυσικα εχουν το δικαιωμα συμμετχης σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,και αναλογα με το ποσον συμμετοχης των, θα εχουν και την αναλογη ιδιοκτησια. η παλαια ιδιοκτησια  τυπικα υπαρχει ,ουσιαστικα οχι.


3η κατηγορια


Σε ενα χρονο απο σημερα, οι τραπεζες οπως τις γνωριζαμε δεν θα υπαρχουν ειτε απο αποψεως αριθμου μετοχων,ειτε χρηματιστηριακης συμπεριφορας,ιδιοκτησιας κ.τ.λ.Σαν παραδειγμα εχουμε την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,περιπου αυτο το φαινομενο θα ακολουθησει και στις αλλες,Θα εχουμε  πολλα δις μετοχες και  απωλεια κεφαλαιου των παλαιων μετοχων,επισης,απανωτες αυξησεις κεφαλαιων .οπως ακριβως στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ. κ,τ.λ




ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑς.