Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

----ΙΝΛΟΤ------

λιγα λογια και για την ΙΝΛΟΤ,αν και εταιριες με στοιχημα πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι.

 στην εταιρια εχει σχηματισθη μια τριαδα αριθμων παρα πολυ κρισημη.

---- 2,7

 ===========2,52

 ----2,34

τι σημαινουν αυτοι οι αριθμοι?

 στο σημειον 2,52 κανονικα πρεπει να εχουμε μια μαχη μεταξυ αγοραστων και πωλητων ,ειναι σημειον ισορροπιας που σημαινει υπαρχει δυναμικα μια ισοπαλια,αλλα και παλη.οταν διασπασθη ενα απο τα επομενα ακρα τοτε υπαρχουν παρα πολλες πυθανοτητες να διασπασθη και το αντιστοιχο υψηλο η χαμηλο της κινησης και φυσικα εδω εννοουμε την προσφατη  που ξεκινησε αρχες ετους.η μετοχη αυτη ειναι απο τις επιλογες μου εδω και πολυ καιρο ,αλλα δοκιμαστικα και πολυ αργα και φυσικα μερος του χαρτοφυλακιου σας. στοιχημα ειναι αυτο,με οπαπ  σε αναδιοργανωση,δεν ξερεις καμια φορα ολα γινονται,αλλα ποτε με τα μουτρα σε κανενα χαρτι  ,παντου δοκιμαστικα .
ημετοχη ευρισκεται σε πτωτικη πορεια και θα περιμενουμε την  ανακοπη της.

 savil

---- ΧΑΚΟΡ--------

φιλοι μου γεια σας
 ---------------------
 παμε να δουμε την ΧΑΛΚΟΡ μια και σας εχω μιλησει και αλλη φορα για την μετοχη αυτη.Διορθωνει οπως και περιμεναμε απο το 0.98 που εκανε προφατα.Ειναι μια μεγαλη βιομηχανια  φιλοι μου εχει πωλησεις 9μηνου 771 εκ,μεγαλος τζιρος.Η αταιρεια εχει τρια διαρκη χαρακτηριστικα.

 1ον ανηκει στην οικογενεια Στασινοπουλου με σταθερη επιχειρηματικη εμβελεια

 2ον κανει μεγαλους τζιρους [πωλησεις]

 3ον εχει μεγαλο τραπεζικο δανεισμοο οπως και ολες οι εταιριες του ομιλου

 να προσθεσω ακομη οτι αν γυρισουν οι αγορες ,κανει πολυ πλουσιους τους μετοχους που αγορασαν την καταλληλη στιγμη και εκαναν διακρατηση για με μεγαλο χρονικο διαστημα.

οπως το 2002 στο 2007 απο 1,05 στο 5,94  σχεδον 5οο%αλλα και τον μαρτιο του 09 απο τ 0,71 στο 2,09 τον οκτωβριο του ιδιου ετους.στο 9μηνοειχε λιγες ζημιες,αλλα νομιζω θα περασει σε κερδοφορια το 2011.με λογιστικη αξια1,75 περιπου ειναι σημερα πολυ υποτιμημενη.
 Την προηγουμενη φορα σας ειπα να την περιμενετε εδω στο 0,76,το ιδιο λεω και τωρα,αλλα μετα απο ερευνα και παρακολουθηση λιγες ημερες,διοτι αν διασπασει καθοδικα το0,74 ισως την δυμε στο 0,65 η και ακομη και στο χαμηλο της το 0,54 περιπου.Παντως διαχρονικα  δυο φορες εχει βρεθει τοσο χαμηλα.
 Την προτεινω μετα απο παρακολουθηση και με επιστημονικο τρπο αγορες πολλες φορες σε διαφορετικα χρομκα διαστημα,και φυσικα μερος απο το χαρτοφυλακιο μας.

savil

ΟΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2010

Φιλοι μου γεια σας
---------------------
Σας εχω γραψει πολλες φορες,οτι οταν αναλυω εθνικους οργανισμους μεγαλυτερους σε ηλικια απο μενα το θεμα το προσεγγιζω με προσοχη και αρμοζοντα σεβασμο.Εγω δεν ειμαι υπαλληλος του οτε ,ουτε υπηρξα ουτε εχω καμια σχεσει επαγγελματικη με τον οργανισμο.
Βλεποντας τα αποτελεσματα ,πραγματικα μεπιασε δεος,αλλα πιο πολυ διαβαζοντας τον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ.
 Τρεμει η ψυχη μου με αυτα που βλεπω.Ομως θα κρατησω μια μικρη επιφυλλαξη για αυτο που θα γραψω διοτι δεν ειμαι ειδικος περι των τηλεπικοινωνιων,αλλλα δεν ξερω αν υπαρχουν αφανη αποθεματικα κεφαλαιου,εξηγουμαι για να ην παρεξηγηθω και θα σας αναλυσω τι ειναι τα αφανη αποθεματικα κεφαλαια,δηλαδη κεφαλαια που υπαρχουν  στον οργανισμο αλλα λογω των αποσβεσεων εχε μηδενισθει η αξια κτησης π.χ δεικτια και στον ισολογισμο εμφανιζονται με 1 λογιστικη μομονα π.χ 1 ευρω,αλλα η τρεχουσα αξια  ειναι μεγαλυτερη και φυσικα εννοουμε μεγαλης αξιας.Μονο αυτο κρατω σαν ρεζερβα σε αυτα που θα γραψω,επαναλαμβανω για ναμην παρεξηγηθω.
==========================================================
η καταστασηκατα τα υπολοιπα στον  ΟΤΕ ειναι οπως φοβομουν και μια αλλη φορα ειχα αναλυσει και ειχα καταφερθει κατα της τοτε διοικησης.Η παρουσα διοικηση φερει την ευθυνη  φυσικα απο αλλες εποχες ,οτα εβαζε τον οργανισμο να αγορασει την κοσμοτε κοντα στα3 δις περιπου για το 25% το υπολοιπο τ ειχε ο οργανισμος.μΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΤΟΤΕ ΑΞΙΖΕ κοντα στα 1,δις συν την σταθερη τηλεφωνια και τα αλλα προικια του ΟΤΕ. σημερα με το 100% της κοσμοτε και την σταθερη τηλεφωνιακοντα στα 3δις τα αλλα ολα χαθηκαν,εξαερωθηκαν.
Φιλοι μου σημερα ο ΟΤΕ ειναι καταχρεωμενος και ενεκα εκεινου το δανειου.τα ιδια κεφαλαια που ανηκουν στους μετοχους ειναι 1099εκ η 1,099 δις. η λογιστικη τιμη τηςμετοχης=2,24 ευρω.Δηλαδη διαπραγματευεται τρεις φρες πανω απο την λογιστικη αξια.Για τα κερδη σας εχω μιλησει,δεν δικαιολογουν τετοια τιμη διαπραγματευσης και νομιζω και η λογιστικη με 1 προς 3 ειναισε μια ισως και ακριβη  διαπραγματευση.πληρωσαν 308 εκ χρεωστικους τοκους ,πολλα χρηματα,που να μεινουν κερδη για τους μετοχους. σε ενα συνολον παθητικου 9,537 δις τα ιδια κεφαλαια ειναι 1,099 δις η 11,5 %.Αν ηταν αλλη επιχειρηση θα ειχε σοβαρο προβλημα ,τι θα γινει εδω δεν ξερω,αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος ,οταν στα 9 ευρω χρωστα τα 8  τι αλλο να πω,νομιζω θα εχουμε εξελιξεις,δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα εκει.
savil