Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX TOP 20 [1-4-2011]

Κυριες -Κυριοι καλησπερα σας


Καλο μηνα και καλη επιτυχια στις αποφασεις σας .Εμειςθα προσπαθησουμε να σας δωσουμε ,ο,τι καλυτερο μπορουμε,ετσι για να σας βοηθησουμε να εχετε καλα αποτελεσματα απο τις κινησεις σας.

 Σεμπτεμβριος 2010
 ----------------------
 ανοιγμα του δεικτη στο 755.48
 χαμηλο του δεικτη 697.95
 υψηλο του δεικτη 829,23
 κλεισιμο του δεικτη 707

........................................
 τι παρατηρουμε λοιπον?παρατηρουμε οτι το δυμηνο που μας περασε 2οςκαι 3ος/2011 ακριβως εγινε η ιδια κινηση.Και σημερα ειχαμε κλεισιμο Μαρτιου στις 706 μον.Αυτα σας τα αναφερω για να σας βαλω στο περιβάλλον σκεψης των δυνατων και στο σχεδιασο τους.Ολα δουλευουν σε ενα αυτοματο πιλοτο,αλλα καμια φορα πιανει το πηδαλιο και ο ιδιος ο πιλοτος.Σημερα η αγορα οπως κινηθηκε τελικα μας εδωσε την αντιδραση στο στιγματισμενο 724 και μετα επεστρεψε στην περιοχη που απο το 2003 ειναι σχεδον απαραβιαστη και το 700.Μια παραβιαση του τυπου 50 μοναδων δεν μετραει φιλοι μου αν σκεφθουμε το υψηλο 3114 η το 2856 η ακομη και το 1578.Δεν υπαρχει κλεισιμο μηνος κατω απο το 663 και αυτο εγινε τον οκτωβριο του 2010 και εχουμε ενα χαμηλο ακομη  κλεισιμο μηνος στο 674 απο τον Ιουνιο του 2010.
 Με καθαρες κουβεντες μπηκαμε σε ζωνη αγορων και μαλιστα αυτη την φορα αν παρατηρησατε δεν σας εδωσα το κοματι 727-700.Με βαση τα ιστορικα στοιχεια εχουμε ακομη ενα -5% να κανουμε και αν το κανουμε,για να νοιωθουμε πιο ασφαλεις και πιο πετυχημενοι στις αγορες μας.
Ο Απριλιος 99% ειναι μηνας χαρακτηρισμενος  απο τωρα πτωτικος και αυτο που μας απασχολει ειναι μονο το κλεισιμο του και συγκεκριμενα αν θα ειναι σε σημειον>706,η μικροτερο του706 η ακομη και ισον με το 706.Επομενως ζητουμενο ειναι απο τωρα το κλεισιμο του Απριλιου που θα οριοθετησει και την κινηση του Μα ι ου.Το γιατι ειναι ετσι? θα σας το αναλυσουμε μια αλλη φορα στις προσεχεις μερες.
Περιμενουμε και αλλη μια αντιδραση απο το σημειον που βρισκομαστε η εστω και λιγο πιο κατω δεν εχει σημασια. Διαβαζω οπως και εσεις διαφορα τεχνικα σημεια 775,η 789 κ.τλ,ενταξει ολα αυτα ειναι μεσα στο στοχο που ειναι η περιοχη του 660 ,αναλογα την πονηρια που βαζουν οι δυνατοι δηθεν για να μας παραπλανησουν.Αν η αντιδραση γινει τωρα αμεσα   δεν  θα εχει δυναμη να διασπαση το 719 -721 με πιο πιθανο το 718. (Γρηγορης),αν ομως το διασπασει παλι σταματαμε στο 736.Οπως παρατηρειτε το 736 το συνανταμε συνεχεια μπροστα μας. και σε αυτο το σημειο αλλαζουν πολλα πραγματα,ομως δεν βλεπω να το πλησιαζουμε,εκτος και εχουμε θετικο σεισμο 8 ριχτερ,που δεν  μπορει να προβλεφθει. Οι σορτ οπως ειπα καλο θα ειναι να κλεισουν τις θεσεις του τωρα αμεσα και να γυρισουν με προγραμα αγοραστες με επιστημονικο τροπο και με ενα ενδεχομενο να κανουμε ισως και -5% ακομη .Αλλα και ετσι να ειναι αυτο δεν θα ειναι συνεχομενο και θα σας κουρασει μια θεση που κινδυνευει.Προγραμματισθειτε για ενα πολυ καλο λονκ,αλλα ειπαμε με επιστημονικο τροπο,οπως  επισης να θυμασθε η καθε μετοχη εχει τα δικα της ορια και τις δικες της ζωνες.Επισης να κανετε δουλειες που τις κατεχετε καλα,διοτι τα πραγματα δεν εινα ετσι του αερα,θελουν γνωση και τακτικη.
Οι εντολες στις μετοχες μικρες και βλεπουμε.Προσωπικα δεν θελω τωρα ατιδραση καλυτερα να παμε εκει που ειναι να παμε και μετα να αντιδρασει η αγορα με την ευχερεια να εχουμε ενα καλο διαστημα σαν αντιδραση και οχι 15-20 ποντους.Φυσικα δεν θα γινει αυτο που βλεπουν και θελουν οι πολλοι,για τον απλουστατο λογο δεν συμφερει τους δυνατους.Γνωριζουν και αυτοι οτι απο εδω και κατω θα υπαρχουν αρκετοι μικροι ως αγοραστες.Να δουμε ομως πως θα το αντιμετωπισουν αυτο.,?δηλλαδη θα τους πνιξουν με ενα -20% π.χ η θα μαζεψουν τα χαρτια εδω περιπου ,ενω οι μικροι θα περιμενουν πιο κατω.Εγω αυτα που ειχα να σας πω σας τα ειπα,καθε πραγμμα στον καιρο του,και τωρα ειναι καιρος των αγοραστων και οχι των πωλητων,απλα προσεχουμε τι αγοραζουμε και ποσο και ποτε.
Αυτα και αποψε να εισθε καλα και καλη επιτυχια σε οτι κανετε.

 Αντωνης