Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ[ Η ΕΛΛΑΔΑ]

φιλοι μου γεια σας

Θα σας γραψω τις σκεψεις μου ,σχετικα με την  επικαιροτητα των ημερων.Δεν ξερω γιατι ,αλλα εχω μια ασχημη διαισθηση για την χωρα μας.Δεν εξεταζω γιατι φθασαμε ως εδω ,αλλα τι εχουμε  τωρα μπροστα μας και τι κανουμε.Δεν θελω να κατηγορησω κανεναν ,αλλα φοβαμαι, διοτι ζουμε εκτος πραγματικοτητας οι περισσοτεροι.
Βλεπω πολλους με μανια να υπερασπιζονται το ευρω,και εχουν σαν δικαιολογια  οτι ολα τα προβληματα θα λυθουν μεσα στην ευρωζωνη.Νομιζω ευρισκονται σε πλανη.Υπαρχουν αλλοι που υποστηριζουν την δραχμη και οτι αυτο θα μας λυσει ολα τα προβληματα.Νομιζω ευρισκονται σε πλανη και αυτοι.Εμεις οι ιδιοι θα λυσουμε το προβλημα μας ,ανεξαρτητα  τι νομισμα εχουμε.Το νομισμα μας  δινει μια  δυναμη ανταλλαγης της εργασιας με αγαθα και υπηρεσιες.Αλλα για να γινει αυτο και να παρουμε το οποιο  νομισμα ,πρεπει να βρουμε δουλεια πρωτα,και δευτερον να εχουμε διαθεση να δουλεψουμε.

Εχουμε αληθεια διαθεση να δουλεψουμε?
υπαρχουν δουλειές?

Σε αυτα πρεπει να επικεντρωσουμε την προσοχη μας και τις απαιτησεις μας και λιγοτερο με πιο νομισμα θα πληρωθουμε .Προσωπικα θα ελεγα , ακομη και   αν ηταν κοχυλακια απο την ακροθαλασσια, αρκει να ειχαν  την δυναμη της ανταλλαγης αγαθων και υπηρεσιων,αλλα για να εχουν αυτη την δυναμη  πρεπει να υπαρχει παραγωγη που να καλυπτει αναγκες  των ανθρωπων[που σημαινει ζητηση]..Τι εγινε αν δεν ειμαστε στο ευρω?Ολος ο πλανητης ειναι στο ευρω? και τι θα γεινει αν αυριο αυτο το ευρω εχει μια ισοτιμια 0.50 εναντι  του δολαριου?Κανεις δεν μπορει σημερα να προεξοφλησει  ποσο θα ειναι αυριο το ευρω σε σχεση με το δολαριο[ισοτιμια].
Πρεπει να σκεφθουμε τι θα κανουμε  με την δουλεια και μετα ολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες.Ακομη και αν γυρισουμε στην δραχμη  η ζωη δεν τελειωνει ,η ζωη αρχιζει απο την αρχη.
Και να μεινουμε στο ευρω η ζωη δεν τελειωνει  εκει,αλλα πρεπει να δουμε μας συμφερει σαν χωρα?
Εγω παντως πιστικη απαντηση ,οτι μας συμφερει να ειμαστε στο ευρω δεν εχω παρει απο  κανεναν,παρα απο μερικους που πιστευουν οτι θα διατηρησουν τον προσωρινο τους πλουτο.Διοτι αν αυριο η σχεση ευρω δολαριου αλλαξει ,τοτε και αυτοι θα χασουν τον πλουτον τους,εκτος και νομιζουν οτι  θα υπαρχουν παραγωγα να χετζαρουν .Λαθος φιλοι μου ο τροπος και των μεν και των δε ,οπως παρουσιαζεται ως κυριαρχο θεμα δηλαδη ,//πως θα πληρωθουμε? με τι νομισμα δηλαδη?// και οχι αν υπαρχει δουλεια.Λαθος -λαθος σκεψη και τακτικη.
Οσο για τα χρεη σε ευρω της χωρας η και σε δραχμες να ηταν, αυτο ειναι τελειωμενη υποθεση,οταν δεν υπαρχει δουλεια στους ανθρωπους ,η δεν θελουν να δουλεψουν  ,δεν μπορεις να παρεις τιποτα ,απο αυτον που δεν εχει τιποτα,διοτι  και ο νομος τον προστευει και πτωχος ονομαζεται  100%.

savil  4-11-2011

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[λιγο πριν το ανοιγμα της αγορας]

φιλοι μου γεια σας

Οι αγορες τις Ευρωπης μαλον ανοιγουν θετικα.Ειναι φυσικο,διοτι η μειωση των επιτοκιων απο την Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα  δεινει καποια ωθηση προς τα επανω.Ομως ειναι εικονικη πραγματικοτητα,διοτι ολες οι αγορες θα γυρισουν στα επιπεδα του 2003  τουλαχιστον.Ο οικνομικος κυκλος της καθοδου ειναι πολυ δυνατος,και θα διαρκεσει τοσο χρονο ,οσος χρειαζεται για να μετατραπει το λογιστικο χρημα (πλαστικο χρημα) ,σε πραγματικο και να ξεκινησουν τα παντα απο την αρχη ,τοσο σαν ατομα ,οσο και σαν επιχειρησεις ,αλλα και ως κρατη (δημοσια οικονομια).Ολα πρεπει να βρουν την αρχη της αληθειας και της πραγματικοτητας,και οχι του πλαστικου χρηματος και του δανεισμου.Αυτο το τεστ της αληθειας δε θα το αποφυγει κανεις,διοτι ειναι βιολογικο φαινομενο η επαληθευση μιας εικονας.

η αγορα μας
------------

η αγοραμας  οριοθετειται μεσα σε  τρεις γραμμες η σε τρια εμποδια οπως τα ονομαζω εγω.

==========303


==========298


==========295


η κινηση αναμεσα στα δυο ακρα ,ειναι κινηση χωρις κανενα ενδιαφερον[303.....295].Η διασπαση των δυο ακρων εχει  καποιο νοημα και ειναι το εξης.

-διασπαση του 303 η κινηση μετατρεπεται σε ανοδικη για δευτερη σχεδον φορα  και θα εχει μεσα της πουλυ δυναμικη.Αφορμη μιας τετοιας κινησης σημαινει οτι εχουμε θετικες ειδησεις απο την πολιτικη.

-διασπαση του 295 πτωτικα σημαινει προετοιμασια για πτωτικη συνεχεια και με σημειον τεστ το χθεσινο χαμηλο του δεικτη.

-διασπαση ανοδικη του 298 σημαινει ανοδικη προετοιμασια με σημειον τεστ το 303 και το χθεσινο υψηλο του δεικτη.Θετικη ειδησεογραφια απο την πολιτικη κινει τον δεικτη προς αυη την πορεια.

Νομιζω τα σοβαρα πολιτικα γεγονοτα,θα συμβουν (αν συμβουν) το Σαββατοκυριακο που ειναι κλειστη η αγορα.Αυτο πρεπει ,να προβληματισει τον καθενα απο εμας, τι πρεπει, να κανουμε σημερα πριν το κλεισιμο της αγορας,διοτι η Δευτερα ισως να ειναι μια ημερα σοβαρων εκπληξεων.Προσωπικα δεν θα ρισκαρω καμια θεση ,και θα προτιμησω την Δευτερα να κανω νεο προγραμματισμο,εκτος και σημερα η αγορα δωσει πορεια μεσα απο εντονη διασπαση  ειτε του κατω σημειου ,ειτε του επανω σημειου με ογκο και διαρκεια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ

savil  4-11-2011

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[ εμπαθεια]

//φιλοι μου καλημερα σας

Ειναι κακη σκεψη και κακη πραξη η εμπαθεια.Ενας πολιτικος ,πολυ δε περισσοτερο ,ενας Πρωθυπουργος η ενας υπουργος οικονομικων,προσφερουν πολυ κακη υπηρεσια στην πατριδα αν ειναι εμπαθεις με την επιχειρηματικοτητα των ανθρωπων η κλαδων της οικονομιας.Διακρεινω μια εμπαθεια  των σημερινων πολιτικων μας προς τις τραπεζες και τον τραπεζικο κλαδο ,οπως και προς τον επιχειρηματικο κοσμο.Ειναι πολυ ασχημο και αυτο ειναι ασθενεια  ψυχολογικη.Στο μυαλο μου , ερχεται η εικονα ,//οταν ενας σκυλος αρχιζει και δαγκνωνει την ουρα του// και στο τελος ,πεθαινει απο ακατασχητη αιμοραγια.
Πολυ κακη σκεψη  η ενοχοποιηση κλαδων και ατομων ,οταν απο αυτους περιμενουμε να ελθει η //ανοιξη//  στην χωρα μας.

savil

χρηματιστηριο αξιων Αθηνων[ χθεσινη ημερα]

Φιλοι μου  καλημερα σας

Η αγορα εχει πορεια που επειρεαζεται αμεσα απο την πολιτικη και φυσικα  απο τα πολιτικα γεγονοτα.Σας εχω γραψει οτι η πολιτικη δημιουργει λογιστικα γεγονοτα και κατεπεκταση αποτιμησεις των αγορων.
Εχω ξεκαθαρισει δεν θα ασχοληθω με την  τα πολιτικα γεγονοτα ,τα εχω γραψει παρα πολλες φορες και τωρα με ενδιαφερει μονο η δουλεια μου και τιποτα αλλο σαν εκφραση απο την σελιδα .Χθες ειχαμε αντιθετα συναισθηματα ,οπως εδημιουργηθησαν μεσα απο την ροη των ειδησεων.Και σημερα το ιδιο θα εχουμε,τιποτα ακομη δεν εχει παρει την οριστικη του πορεια.Φανερο ειναι ,οτι η κατασταση ειναι υπο τον ελεγχο των δυνατων εμπορων ,οι οποιοι κινουνται μεσα σε ενα διαστημα  το εξης.

===============326 επανω μερος του διαστηματος

===============277 κατω μερος του διαστημτος.
Εμεις φυσικα γνωριζουε ,οτι διασπαση του κατω διαστηματος ,οδηγει κατα πασα πυθανοτητα στο 229 η στο διαστημα 229...239 και με ενδιαμεσο σταθμο.
Διασπαση του επανω διαστηματος οδηγει στο 413 ,αλλα με ενα ενδιαμεσο τεστ , που ειναι κινητο σημερα ,μας οδηγει στην σκεψη οτι  η ανοδικος στοχος δεν ειναι ευκολο να προσδιοριστει,προσωπικα πιστευω ειναι στο 501 ,διοτι σε αυτα τα επιπεδα η αγορα επανερχεται καπως στον δρομο της επιστροφης και της συνεχειας τουλαχιστον σαν  αναποσπαστο κοματι του παρελθοντος και με πολυ-πολυ μακρυνο στοχο τα επιπεδα του 2003 και το 700 μοναδες.Ολα αυτα βεβαια σαν σχεδιασμος ,σαν πλανο κα οχι ως αμεσο στοχο.
Τα γεγονοτα ομως ειναι τοσο αρνητικα ,που σαν ουτοπια  ειναι αυτα που σας εγραψα πριν.Η πραγματικοτητα ειναι ,αν υπαρχουμε σαν αγορα τους επομενους δυο μηνες,αφου ειναι τοσο απροβλεπτες οι καταστασεις  οι πολιτικες και φυσικα το θηριο που κατασπαραξε την ΕΛΛΑΔΑ και που δεν ειναι αλλο απο το  ΧΡΕΟΣ .Οι πολιτικοι μας δεν τα καταφεραν ,διοτι δεν ειχαν την αναγκαια γνωση να λυσουν τα προβληματα,αλλα και εμεις σαν ανθρωποι εχουμε την ευθυνη ,διοτι εμεις τους στελνουμε στις θεσεις αυτες και οι αποφασει μας εχουν μεσα τους ιδωτικα κριτηρια και οχι το δημοσιον συμφερον.

αυτα προς το παρον θα επανελθω λιγο μετα το ανοιγμα των ευρωπαικων αγορων.

καλημερα σας
savil

κυριες- κυριοι

καλημερα σας

4-11-2011