Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ[ Η ΕΛΛΑΔΑ]

φιλοι μου γεια σας

Θα σας γραψω τις σκεψεις μου ,σχετικα με την  επικαιροτητα των ημερων.Δεν ξερω γιατι ,αλλα εχω μια ασχημη διαισθηση για την χωρα μας.Δεν εξεταζω γιατι φθασαμε ως εδω ,αλλα τι εχουμε  τωρα μπροστα μας και τι κανουμε.Δεν θελω να κατηγορησω κανεναν ,αλλα φοβαμαι, διοτι ζουμε εκτος πραγματικοτητας οι περισσοτεροι.
Βλεπω πολλους με μανια να υπερασπιζονται το ευρω,και εχουν σαν δικαιολογια  οτι ολα τα προβληματα θα λυθουν μεσα στην ευρωζωνη.Νομιζω ευρισκονται σε πλανη.Υπαρχουν αλλοι που υποστηριζουν την δραχμη και οτι αυτο θα μας λυσει ολα τα προβληματα.Νομιζω ευρισκονται σε πλανη και αυτοι.Εμεις οι ιδιοι θα λυσουμε το προβλημα μας ,ανεξαρτητα  τι νομισμα εχουμε.Το νομισμα μας  δινει μια  δυναμη ανταλλαγης της εργασιας με αγαθα και υπηρεσιες.Αλλα για να γινει αυτο και να παρουμε το οποιο  νομισμα ,πρεπει να βρουμε δουλεια πρωτα,και δευτερον να εχουμε διαθεση να δουλεψουμε.

Εχουμε αληθεια διαθεση να δουλεψουμε?
υπαρχουν δουλειές?

Σε αυτα πρεπει να επικεντρωσουμε την προσοχη μας και τις απαιτησεις μας και λιγοτερο με πιο νομισμα θα πληρωθουμε .Προσωπικα θα ελεγα , ακομη και   αν ηταν κοχυλακια απο την ακροθαλασσια, αρκει να ειχαν  την δυναμη της ανταλλαγης αγαθων και υπηρεσιων,αλλα για να εχουν αυτη την δυναμη  πρεπει να υπαρχει παραγωγη που να καλυπτει αναγκες  των ανθρωπων[που σημαινει ζητηση]..Τι εγινε αν δεν ειμαστε στο ευρω?Ολος ο πλανητης ειναι στο ευρω? και τι θα γεινει αν αυριο αυτο το ευρω εχει μια ισοτιμια 0.50 εναντι  του δολαριου?Κανεις δεν μπορει σημερα να προεξοφλησει  ποσο θα ειναι αυριο το ευρω σε σχεση με το δολαριο[ισοτιμια].
Πρεπει να σκεφθουμε τι θα κανουμε  με την δουλεια και μετα ολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες.Ακομη και αν γυρισουμε στην δραχμη  η ζωη δεν τελειωνει ,η ζωη αρχιζει απο την αρχη.
Και να μεινουμε στο ευρω η ζωη δεν τελειωνει  εκει,αλλα πρεπει να δουμε μας συμφερει σαν χωρα?
Εγω παντως πιστικη απαντηση ,οτι μας συμφερει να ειμαστε στο ευρω δεν εχω παρει απο  κανεναν,παρα απο μερικους που πιστευουν οτι θα διατηρησουν τον προσωρινο τους πλουτο.Διοτι αν αυριο η σχεση ευρω δολαριου αλλαξει ,τοτε και αυτοι θα χασουν τον πλουτον τους,εκτος και νομιζουν οτι  θα υπαρχουν παραγωγα να χετζαρουν .Λαθος φιλοι μου ο τροπος και των μεν και των δε ,οπως παρουσιαζεται ως κυριαρχο θεμα δηλαδη ,//πως θα πληρωθουμε? με τι νομισμα δηλαδη?// και οχι αν υπαρχει δουλεια.Λαθος -λαθος σκεψη και τακτικη.
Οσο για τα χρεη σε ευρω της χωρας η και σε δραχμες να ηταν, αυτο ειναι τελειωμενη υποθεση,οταν δεν υπαρχει δουλεια στους ανθρωπους ,η δεν θελουν να δουλεψουν  ,δεν μπορεις να παρεις τιποτα ,απο αυτον που δεν εχει τιποτα,διοτι  και ο νομος τον προστευει και πτωχος ονομαζεται  100%.

savil  4-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: