Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

τεχνικη αναλυση ftse/athex.top 20 [31-7-2011] απο μηνα /σε μηνα

savil 31-7-2011


Και αυτος ο μηνας ο Ιουλιος  ηταν ενας καθαρα  πτωτικος μηνας ο 5ος στη σειρα με χαμηλο κοντα στο 505 και υψηλοστο 601.Εδωσε αρκετα κερδη στους επαγγελματιες εμπορους και μαλιστα πολλες φορες.Ενας επαγγελματιας εμπορος δεν περιμενει ποτε θα (βρεξει) ,δηλαδη  θα παει επανω η αγορα και οι τιμες.Εχει την ευχερεια και την νωση να κανει καλα ην δουλεια του και να εχει κερδη τοσο απο την ανοδο ,οσο και απο την   καθοδο (πτωση).
Δεν εχουμε κανενα οπτικο σημαδι οτι δεν θα εχουμε συνεχεια στην καθοδο του δεικτη.Ομως θελω να επαναλαβω κανεις δεν μπορει να προβλεψει το μελλον,πολυ δε περισσοτερο μια αγορα.Εχω πει και αλλη φορα,ολοι μπροστα στις αναλυσεις μας βαζουμε ενα ΕΑΝ.....
ετσι και τωρα εαν δεν αλλαξει κατι και αυτος ο μηνας θα ειναι πτωτικος.Υπαρχουν εξωτερικα γεγονοτα που συνηγορουν ,υπερ αυτης της αποψης,αλλα η κατασταση ειναι πολυ ρευστη  με πολυ  μικρους ογκους οπως δειχνει    τις τελευταιες ημερες.Υπαρχει νομιζω  ενας εκρεμης σχηματισμος δυπλου πυθμενα,ΑΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ετσι η κατασταση η παρουσα  και μετα βλεπουμε.θΕΛΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΜΟΝΟ ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑ ΑΝΟΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΑΙΟ  ,και δεν εχει ακυρωθει ακομη ,αλλα δεν ειναι και πολυ ορθιο ,εχει με αλλα λογια επειρεασθει απο τις σνεχεις πτωσεις ,αλλα ακομη παραμενει ζωντανο .Οι δεικτες και οι ταλαντωτες οι μηνιαιοι δεν δειχνουν ομως αντιστροφη ακομη ,παρα συνεχεια πτωτικη.Θελω να κρατησω καποιες αποστασες δια το συνεχες κατω , καποια στιγμη ισως εκει που δεν το περιμενουμε να εχουμε μια δυνατη αντριστροφη κα ολοι να μεινουν εκτος νυμφωνος  κατα την εκκινηση.

Θα τον παρακολουθουμε και αυτο το μηνα τον δεικτη και ελπιζω να μην μας διαψευσει ,οπως τον εχουμε χαρτογραφησει.

savil 31-7-2011

τεχνικη αναλυση ftse/athex. top 20[31-7-2011] [μαθημα]

savil  31-7-2011


παρακολουθηση του δεικτη η μιας μετοχης χωρις μηχανημα


ειδικα αυτη την εποχη θα σας παρακαλουσα να κανετε μια καθετη στηλη με τις τιμες κλεισιματος του δεικτη  μετα το προσφατο υφηλο που εκανε στο 579.και θα συνεχισετε να το κανετε εως οτου υπαρξει ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ.
δυπλα απο την καθετη στηλη που θα σχηματισετε καντε αλλη μια καθετη στηλη  και αφου την πρωτη ημερα την αφησετε καινη στην δευτερη στηλη , μετα θα βαζετε την διαφορα της τιμης κλεισιματος της ημερας ,απο την προηγουμενη ημερα και συμπληρωστε την στηλη εως σημερα.
Αυτη η στηλη η δευτερη που σχηματισατε δειχνεει τις οριακες μεταβολες του δεικτη απο ημερα σε ημερα..Αναλυοντας τις διαφορες αυτες μπορουμε να παρομε χρησιμα συμπερασματα δια την πορεια της κινησης και φυσικα οσο ελλατωνεται αυτη η διαφορα[δηλαδη μικραινει η αποσταση δυο ημερων] τοσο πλησιαζουμε στην ημερα αντιστροφης και αντιθετα,οσο μεγαλωνει η διαφορα ,τοσο θα συνεχιζεται η κινηση προς την κατευθυνση που κινειται.Οταν θα εχουμε πιθανον αντιστροφη , εχουμε τα εξης χαρακτηριστικα.


1,μηδενισμος της διαφορας απο την προηγουμενη ημερα.
2,υπερβαση απο το υψηλο της προηγουμενης ημερας
3.αυξηση του ογκου συναλλαγων
4.ανεκπληρωτη ισως ζητηση στο κλεισιμο σε εταιριες (κλειδια)
5,οσο περισσοτερων ημερων υπερβαση  κλεισιματων των η τα υψηλων εχουμε των τοσο πιο αξιοπιστη ειναι η αντιστροφη.
6 ,απο προσωπικη ερευνα πιστευω θα πρεπει να υπερβει τα κλεισιματα η τα υψηλα τουλαχιστον 3 ημερων για να την θεωρησουμε αξιοπιστη η να εχει μια παραξενη δυναμικη με μεγαλη ανεκπληρωτη ζητηση.
το κειμενο ειναι μια προσφορα ,απο τον γραφοντα στους επισκεπτες της σελιδας


savil  31-7-2011

τεχνικη αναλυση ftse/athex.top 20 [31-7-2011][μαθημα]

savil 31/7/2011

χαρακτηριστικα δυπλου πυθμενα
---------------------------------------

1.ενας δυπλος πυθμενας ,οσο περισσοτερο χρονο διαρκει  να σχηματισθει τοσο πιο αξιοπιστος ειναι.
2.ενας δυπλος πυθμενας ,οσο μεγαλυτερο βαθος εχει τοσο αξιοπιστος ειναι.
3 ο δευτερος πυθμενας δεν υπερβαινει τον πρωτο συνηθως
4 ο δευτερος πυθμενας  ειναι δυνατον, να εχει υπερβαση  3%  το ανωτερον απο τον 1ο πυθμενα και στην περιπτωση μας  το -3%  φθανει ως το 500
5.ο ογκος στον δευτερο πυθμενα ειναι μεγαλυτερος  απο τον ογκο στον 1ο πυθμενα.
6. κατα τον σχηματισμο του δευτερου πυθμενα  υπαρχει ανεκπληρωτη ζητηση
7.ειναι αθορυβος και συνηθως βγαινει μεσα απο  κλιμακωτη πτωση του ογκου και μια απαξιωση της αγορας

αυτη η επιστημονικη περιγραφη του δυπλου πυθμενα ειναι μια πρσφορα  του γραφοντος ,προς ολους τους επισκεπτες της σελιδας. και ισως ειναι επικαιρη  και απαραιτητη γνωση.

savil 31-7-2011