Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ 18-11-2011

[18-11-2011]Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[μια ματια στην χθεσινη ημερα]

Φιλοι μου γεια σας

Η χθεσινη ημερα ηταν μια ημερα ,χωρις κανενα ενδιαφερον απο εμπρορικης αποψεως.Πήγε δεικτης ως το 281 ,εντελως αδιαφορα,και γυρισε πτωτικα.Γενικα χθες  δεν ειχαμε ενα ζωντανο εμποριο.Φοβαμαι οτι η ελπιδα εινα απουσα  στα σχεδια  μας,και καθε ημερα που περνα και λογω εποχης θα ειναι ημερα χωρις ουσια ,εως οτου τελειωσει η χρονια ,αλλα και εμεις σαν χωρα να εχουμε καταφερει κατι σαν αποτελεσμα με αυτη την συμφωνια της 26ης του Οκτωβρη.Βαρεθηκα να αναλυω καθε ημερα τις βλακιες που ακουμε και  διαβαζουμε  για τις τραπεζες και το χρεος.
Αν φυγουμε λιγο απο τον εικοσαρη (τορ 20), εκει τα πραγματα ειναι χειροτερα.
π.χ .Εβλεπα την ΓΕΚ  χθες στα 0,75 περιπου και με χρηματιστηριακη αξια περιπου 55 εκ. ευρω.Παρακολουθησα λιγο τις συναλλαγες και το συμπερασμα μου ηταν.Αλιμονο σε αυτον που θελει να πουλησει.Μα η ΓΕΚ τωρα που μιλαμε εχει μετρητο στην τραπεζα 250 εκ. ευρω και στο ταμπλο ολη η εταιρια αποτιμαται 55 εκ.Ειναι τρελα πραγματα αυτα.  Στα επισημα χαρτια των μετοχων οι κ. κ. Καμπας και Περιστερης  ελεγχουν μαζυ περιπου το 25% της εταιριας,αλλα δεν ορμουν να αγορασουν την εταιρια τους σε τοσο μικρες τιμες? .Παραξενο και αυτο και  μαλιστα πολυ ,σιγα και το πιστεψαμε.Αυτα ολα με κανουν φιλοι μου να σκεπτομαι ,οτι το  εμποριον ειναι αρωστο πολυ ασχημα μαλιστα,διοτι οι αγοραστες δεν βιαζονται και αγοραζουν σχεδον οσο θελουν.Δεν ειναι πλεον θεμα τεχνικης αναλυσης κ.τ.λ .Με τζιρους τοσο μικρους ,αν θελει καποιος φερνει τα επανω κατω με ελαχιστα χρηματα.Οι επομενες χρηματιστηριακες ημερες θα μας δωσουν και τα αποτελεσματα  9μηνου σε μεγαλο αριθμο επιχειρησεων,ισως κατι να βγει και απο αυτη την σκοπια . Αγοραστικη  ΑΔΙΑΦΟΑΡΙΑ υπαρχει ομως  νομιζω μεγαλη,και φυσικα των ξενων δυνατων,που συνηθως κλεινουν τα βιβλια τους αυτη την εποχη και δεν υπαρχουν εντονες αγορες .Σε πολλα χαρτια ειναι καταλληλη στιγμη για αγορες [δειγματικα και σε βαθος χρονου ισως και πολλων μηνων, ],αλλα η διακρατηση αυτων των μετοχων ισως χρειασθει να ειναι μεγαλη σε χρονο.Υπαρχει φυσικα και ο κινδυνος της πτωχευσης της χωρας,ανεξαρτητα ,απο συμφωνιες δηθεν της 26ης του Οκτωβρη.Εδω αυτη την περιβοητη εκτη (6η) δοση και την παζαρευουν απο το καλοκαιρι και απο μηνα σε μηνα,χωρις να ξερει κανεις τι θα γινε στο τελος .Μαυρο σκοταδι στα οικονομικα και στα πολτικα.Οσο για τον προ υ πολογισμο του 2012 καλυτερα να μην αναφερθω,μηπως θα εφαρμοσθει η θα ειναι ευστοχος?

Εγω θα συνεχισω, να σας γραφω, αυτα  που πιστευω ,διοτι ετσι ειναι η ταξη των πραγματων.Δεν ξεχναμε ποτε ,οτι το εμποριο δεν πεθαινει ,αλλα απλα αρωσταινει,και μετα παλι απο την αρχη.

Αυτα για την ωρα .να εισθε καλα

savil  19-11-2011

σημ. [προσωπικοι λογοι  χθες και σημερα με αναγκασαν να απουσιασω πολλες ωρες απο το γραφειον μου,αυτος ειναι και ο λογος που δεν εκανα αναρτησες απο χθες το μεσημερι σχεδον,εως σημερα].



κυριες κυριοι
 καλημερα σας
19-11-2011

savil