Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

savil //καλημερα// 24 Ιουλιου 2012


Κυριες   - Κυριοι
καλημερα σας

Ο δεικτης με τις βασικες μετοχες,που τον κινουν ανοδικα ,ειναι σε απολυτη διασταση αποψεων.Θα ελεγα  οι κινησεις των μεγαλων γραφειων,αγγιζουν τα ορια του ερασιτεχνισμου.Βεβαια καλοκαιρι εχουμε και συνηθως τα γραφεια αυτα ,το καλοκαιρι χρησιμοποιουν ερασιτεχνες,διοτι τα παλαια στελεχη κανουν διακοπες. Η επιστροφη του δεικτη απο το 215 στις 12 Ιουλιου ,ανοδικα ηταν  αδικαιολογητη,διοτι διεκοψε μια φυσιολογικη κινηση που οδηγουσε στην περιοχη που ειμαστε σημερα,αλλα με περισσοτερη ομαλοτητα και επαγγελματισμο.Ανεβασαν το δεικτη στο 232 για να καταληξουμε χθες απο το 228 στο 208 ,ε  λοιπον ,ειναι μια βλακεια και μιση.Εχουμε λοιπον διασταση των στοχων δεικτη και μετοχων βασικων εκτος τραπεζων.Ο  δεικτης κινειται στην φυσιολογικη θεση που πρεπει να παει το 205 .Αν γινει αυτο θα πρεπει να συνχρονιστουν π.χ  ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΤΕ.
Ξερετε που οδηγει αυτος ο συνχρονισμος? οδηγει τις μετοχες αυτες στο 1,8 τον ΟΤΕ και στο 1,96 την ΔΕΗ.
Ομως αν συμβει αυτο ο δεικτης ,δεν μπορει να παραμεινει στο 205 σαν αντιστοιχο σημειο,αλλα θα κατεβει στο 188 περιπου (- ,+2).
Να λοιπον που οδηγουν οι εραιτεχνισμοι και περιτες  κινησεις χωρις κανενα λογο.Ηταν περιτη και αχαρη και αδικαιολογητη η κινηση 215...232 Μονο απο τυχη η ανεση κεφαλαιου θα την βγαλουν καθαρη μερικοι συναδελφοι μας.
Επομενως ,αν συνεχισουν τα μεγαλα γραφεια με τον ιδιο ατσαλο τροπο ,την πορεια,ισως γραψουμε ακομη -20 μοναδες,στοχοποιωντας το 188 περιπου.
Θα μπορουσα να δικαιολογησω αυτες τις κινησεις ,μονο αν πραγματικα ο δεικτης θα γραψει νεα χαμηλα η κατι πολυ ασχημο ερχεται στην χωρα,που προσωπικα δεν το βλεπω αυτη την στιγμη ,ουτε το γνωριζω.Νομιζω παντως ,οτι σαν χωρα,δεν ειμαστε σε χειροτερη θεση,απο περσυ τετοια  εποχη.Παραμενουμε στα χαμηλα,αλλα με δειγματα βελτιωσης.Η κερδοφορια επισης ,ειναι ενας παραγων βασικος που μας εχει φερει τοσο χαμηλα.Αν οι μεγαλες εταιριες ,τελικα στο εξαμηνο δεν τα πανε τοσο καλα οσο το 1ον τριμηνο,τοτε πραγματικα ,η πορεια προς το 168 ειναι αναποφευκτη.

οι τρεις ημερομηνιες

12 Ιουλιου 2012 χαμηλο του δεικτη 215

26 Ιουνιου 2012  χαμηλο του δεικτη 202

11 Ιουνιου 2012 υψηλο  του δεικτη 188

Αυτες οι τρεις ημερομηνιες ,ειναι χαρακτηριστικες και ειναι το πλανο που δουλευουμε και αναλυουμε την κινηση.Κατω απο το 188 ,προσωπικα δεν θελω ουτε να το σκεφθω τι μπορει να συμβει.Ισως μεγαλα δραματα.

savil  24  Ioυλιου 2012.