Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

savil [καλημερα ]Ceteris paribus - 24-02-2013


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας


Ceteris paribus - Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι οικομικες αναλυσεις και οι χρηματιστηριακες αναλυσεις ,στηριζονται υποχρεωτικα σε ενα ορο [μια παραμετρος].
Αυτος ο ορος ειναι το [Ceteris paribus],που σε ελευεθρη μεταφραση σημαινει ,//ολοι οι λοιποι παραγοντες παραμενουν ιδιοι η κατα το  ορθοτερον αμεταβλητοι//.
Αν δεν μεταβληθουν οι συνθηκες που εγινε μια μελετη ,τοτε η μελετη εχει εφαρμογη ,δαφορετικα ,δεν ειναι δυνατον να ισχυουν οι προβλεψεις μιας μελετης.
Ετσι λοιπον και οι δικες μου οι μελετες,ειναι παντα  κατω απο τον ορο//Ceteris paribus.
Ο δεικτης  ftse 25 ,αν και πλησιασε σε αποσταση αναπνοης απο το υψηλο του σημειον [355] και ετοιμαζε την διασπαση του,τελικα αποφασισαν με πολυ σοφια οι ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΙ ,της αγορας  να παρουν μερικα μετρα προφυλαξης,ρευστοποιωντας στα Υψηλα ενα μικρο μερος των αποθεματων τους.Αυτο παρεσυρε τους  μικρους λιανεμπορους να κανουν και αυτοι το ιδιο.
Αληθεια τι αλλαξε ? Ποιος παραγων μετεβληθει και ειχαμε αυτη την εικονα στην αγορα?.
Αν δουμε τις Ευρωπα ι κες αγορες και ειδικα την κινηση του EURO ,τοτε αμεσως το μυαλο μας πηγαινει στις ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Ναι ,πιστευω οι Ιταλικες εκλογες οδηγησαν το εμποριο των αξιων και στην Ελλαδα,σε αμυντικη τακτικη.Ετσι λοιπον ειδαμε σε συντομο χρονικο διαστημα μια μεγαλη καθοδικη πορεια ,και μια ειδικη  προστασια της κινησης αυτης,ετσι ωστε να μην εκτροχιασθει εντελως η αγορα και ο δεικτης.
Το 324 ειναι δομικο σημειον,του δεικτη και φυσικα πρεπει να παραμεινει απαραβιαστο ,δια την ωρα,αν  ΟΙ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΙ ,εχουν προγραμμα να οδηγησουν την αγορα και τον δεικτη σε ανοδικη πορεια τουλαχιστον ως τις 400 μοναδες οι τις παρυφες των 400 μοναδων.
Αυτο δεν μπορω να το ξερω σημερα,δηλαδη το προγραμμα των ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ,ομως θα το διαπιστωσουμε το πολυ ως την  προσεχη Τριτη η Τεταρτη και αναλογα θα πραξουμε,συμφωνα με  το ,τι Χρηματιστηριακος καιρος θα επικρατησει στην Ευρωπη και στην χωρα μας.
Oι τιμες[ δηλαδη οι αποστασεις],ειναι δεδομενες και τις γνωριζω,ομως ο καιρος ειναι απροβλεπτος και το δρομολογιο επισης απροβλεπτο, Θα περιμενουμε λοιπον να δουμε ,τι ανεμοι θα επικρατησουν, Βορειοι η Νοτιοι.

savil- alonaki
24-02-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: