Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE 25 Large Cap [6 Iανουαριου 2012]

αλλη μια επαναληψη με σημασια δια τα προβληματα που εχει η αγορα μας και ειναι ακομη παροντα και αλυτα. Μας επειρεαζουν σαν αγορα.Υπαρχουν αδιεξοδα  πολλα,διοτι τα προβληματα ειναι εδω στην  ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Απλα τα σκεπαζουμε με  σκοπιμοτητα ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ .
Κυριες -Κυριοι

Ολες οι αγορες ,ειναι σε μια υπερβολη .
Η εικονα οπως παρουσιαζεται μεσα απο τους δεικτες αποκλισεων[τασης] σπανιζει ,αν μελετησουμε το  αμεσο παρελθον.
 Δεν ειναι δυνατον,μια αγορα η μια μετοχη να εχει RSI =70+και μαλιστα σε εβδομαδιαιο χρονο μετρησης και να μιλαμε δια συνεχιση της ανοδου,χωρις να τρεμουμε απο τον φοβο,μιας ακαριαιας αντιστροφης[πτωσης].
Μη χανετε το μυαλο σας και τον προσανατολισμο σας.Οσα ζικ-ζακ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΕ RSI 70-80 ,ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.και οχι σε μακρυνο χρονο ,θα την δειτε να κατακρεμνιζεται  ακαριαια.και να εγκλωβιζει απερισκεπτους εμπορους.
Η δικη μας αγορα ,δεν λειτουργει οργανικα ομαλα αυτη την περιοδο.
Εχει δυο ειδων προβληματα να λυσει.

1η κατηγορια προβληματων ειναι η οργανικη κερδοφορια των επιχειρησεων ,που δεν δικαιολογει σε καμια περιπτωση τετοιες κεφαλαιοποιησεις εταιρειων.Με κριτηριον την κερδοφορια οι μετοχες του Χ.Α ειναι πολυ ακριβες,ειναι μαλιστα πολυ  πανακριβες.
Η μια δυο εταιριες που καλυπτονται απο την αναλογη κερδοφορια ,δεν αλλαζει τον γενικο κανονα, που δειχνει πως οι Ελληνικες μετοχες ειναι πολυ ακριβες .

2η κατηγορια προβληματων ειναι προβληματα  του Εμπορικου Δικαιου,οπως ο τροπος και ο χρονος της ομαδικης αυξησης του Μετοχικου Κεφαλαιου των Τραπεζων.
Δεν γνωριζουμε  ουτε τα βασικα στοιχεια αυτων των αυξησεων.Επομενως αυτο απο μονο του  εχει ενα  εν δυναμει κινδυνο να μεταβληθει αποτομα η κινηση της αγορας του δεικτη.
Στα νομικα προβληματα εντασσεται και η αποχωρηση της ΕΕΕΚ ,απο το Χρηματιστηριον Αθηνων.
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ FTSE 25 ,αλλα και ολης της αγορας.
Συμμετεχει κατα 17% στην καθημερινη διαμορφωση του δεικτη ftse 25 και με την απουσια της ,αυτο το ποσοστον θα επιμερισθει σε αλλες εταιρειες και φυσικα  η αγορα θα επανελθει σε τραπεζικη πλειοψηφια  ,η οποια θα επειρεαζει αμεσα την πορεια του δεικτη.Επομενως με απροβλεπτη εικονα δια τις τραπεζες,αυτοματα θα εχουμε και απροβλεπτη πορεια δια τον δεικτη.
Υπαρχει μεγαλος κινδυνος ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ στην αγορα και στον δεικτη,εξαιτιας αυτων των δυο προβληματων που σας ανεφερα.
Επομενως οι προβλεψεις μας και τα προγραμματα μας ,πρεπει να ειναι μικρα και αμεσα  και ας ειμαστε αναγκασμενοι να τα επαναλαμβανουμε συνεχεια.Ειναι περισσοτερο ασφαλης αυτη η τακτικη,απο μια αλλη με μεγαλα χρονικα διαστηματα καλυψης.

 -----------------------------344

------------------------------266  

Δουλευουμε  και σχεδιαζουμε ,με βαση αυτα τα δυο ακρα.Η διασπαση δημιουργει νεες προοπτικες και εικονα.Ομως δια την ωρα ,ας την δουμε πρωτα και μετα θα σας δωσω την συνεχεια,την οποια εχω στα χαρτια μου,αλλα δεν εχει κανενα νοημα να σας την δωσω τωρα.
Η διαδρομη ως το 344,ειναι γεματη με γραμμες ειδικων αναφορων ως εμποδια.

-------333 πολυ σοβαρο σημειον

-------336 πολυ σοβαρο σημειον

-------339 σημειον στοχος απο την προχθεσινη δυναμικη πορεια 331......προς το 325 και επιστροφη ανοδικη με διασπαση της αφετηριας του 331.
Ας παρακολουθησουμε την συμπεριφορα του δεικτη ως το 344 και τα ξαναλεμε.Επισης θελω να παρω μετρησεις με το ανοιγμα αυριο της αγορας ,και να δω τα νεα στοιχεια που μου χρειαζονται δια ολη την  εβδομαδα που ξεκινα αυριο.Ο δεικτης δεν εχει τελειωσει ακομη με την πειοχη των 300 μοναδων,αλλα αυτη την περιοδο και δια μερικες ημερες,εχει αποστολη κοντινη και μετα θα κλεισει ολες τις υποχρεωσεις του ως τις 300 μοναδες η  λιγο πιο υψηλα.

savil-alonaki
6 Ιανουαριου 2013..

Δεν υπάρχουν σχόλια: