Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Γενικος Δεικτης Χρηματιστηριου Αθηνων[ Ιστορικη τεχνικη αναλυση]


Κυριες-Κυριοι

Απριλιος 1990--------------------------------Δεκεμβριος 1996    Γ.Δ=992 Μοναδες

Ο Γενικος Δεικτης πριν λιγες συνεδριες εκανε υψηλο στην περιοχη των 990 μοναδων[992].
Δεν ειναι τυχαια η περιοχη αυτη και γενικα η περιοχη που βρισκεται ο δεικτης.Ειναι ενα παρα πολυ σοβαρο αποτιμητικο σημειον της αγορας.

                                                                                                                                

Απριλιος 1990                      Δεκεμβριος 1996             Ιανουαριος 2013
        990                                           990                                   990
                                                                                                                                
 (+)
-----------------------990  Iστορικο βασικο σημειον
(-)
                                                                                                                                 

Απο αυτη την περιοχη ξεκινησε η μεγαλυτερη απατη του Χρηματιστηριου Αθηνων προς το αισχρο σημειον των 6484 μοναδων τον Σεπτεμβριο του 1999.
Τοτε η πολιτεια ηταν απουσα ,οπως και σημερα.Ο τοτε υπουργος, συνδυασε το ονομα του με την μεγαλυτερη Χρηματιστηριακη απατη ,με την ανοχη και αδιαφορια που εδειξε,δια οσα συνεβαιναν στο Χρηματιστηριον
Εκτος ελεγχου η κατασταση και πληρης ασυδοσια.Ολοι εγιναν αναλυτες και ειδικοι .Και σημερα δυστυχως παρατηρουμε το ιδιο φαινομενο .
Οι μονοι που βγηκαν κερδισμενοι,ειναι μερικοι κυριοι, κατοχοι εισηγμενων  σημερα,οπως και τοτε.Νομιζω θελουν να το επαναλαβουν,διοτι απο θυρωροι εγιναν λεφταδες και εθνοπατερεςς.Οι συνθηκες βοηθουν και τους σημερινους υπευθυνους της Χρηματιστηριακης κοινοτητας.
Τοτε  δεν ειχαμε αστεγους,ουτε οι ανθρωποι αυτοκτονουσαν απο απογνωση.
Σημερα εχουμε αλλες συνθηκες και αλλη θεωρηση της ζωης.Οι αγορα δεν ειναι δυνατον να χορευει //τσαμικο// και οι ανθρωποι να πεθαινουν απο την πεινα και την απογνωση.
Με 1,5 εκατομμυρια πικραμενους ανθρωπους,η αγορα ειναι καταδικασμενη  σε αποτυχια,αν δεν αλλαξει  συμπεριφορα η πολιτεια.Δεν ειναι δυνατον ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
Τα κερδη των επιχειρησεων,εχουν πηγη των ανθρωπο και οχι το ταμπλο του χρηματιστηριου,λες και βρισκομαστε σε καζινο του ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ.
Δεν ξερω αν οι αλλες ιστοριες επαναλαμβανονται ακριβως, ομως η Χρηματιστηριακη Ιστορια πιστευω αντιγραφεται ακριβως και μαλιστα ,οταν οι αντιγραφεις ειναι τα ιδια  ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ προσωπα.
Το λογικο συμπερασμα που βγαινει απο αυτη την ιστορια ειναι το εξης.
1ον
Η  οι εισηγμενες εταιριες ευημερουν ,οποτε οι ισολογισμοι ειναι ψευτικοι και πρεπει να πληρωσουν φορο οι εισηγμενες και να τημωρηθουν δια ψευδη δηλωση Ισολογισμων.

2ον
Η οι εισηγμενες χειραγωγουν την διαπραγματευση[ΑΓΟΡΑ],προκειμενου οι μεγαλομετοχοι να επαναλαβουν τα ιδια που εκαναν και το 1996 ως το 1999.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ.
Οι περισσοτερες  εταιρειες ,εχουν Κυκλοφουν Ενεργητικο<απο το Βραχυπροθεσμο Παθητικο.
Δηλαδη υπαρχει εκπτωση απο τον βασικο ορο χρηματοδοτησης των επιχειρησεων [προσβαση σε τραπεζικη χρηματοδοδτηση] 

Φυσικα υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις τοσο απο επιχειρηματιες ,οσο και απο εισηγμενες,αλλα οι περισσοτερες εισηγμενες  δεν ειναι ουτε σωστες ,ουτε νομιμα γινεται η διαπραγματευση των μετοχων τους ,παρουσιαζοντας τοσο σοβαρες αποκλισεις απο ημερα σε ημερα.

Αυτα σαν προλογο,τον οποιον οσο και αν ηθελα να αποφυγω ,δεν καταφερα, να το κανω,διοτι γνωριζω πολυ κοσμο που υποφερει ακομη απο το 1999,αλλα και διοτι ειμαι υπερ των σωστων αγορων και οχι υπερ του  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ,ως χρηματιστηριακου ταμπλο.

Απο Ιδρυσεως του Χρηματιστηριακου  Γενικου  Δεικτη ,η ιστορια καταγραφει  δυο σοβαρους οριζοντιους αξονες ,με βαρυνουσα σημασια.Ειναι τα γνωστα εμποδια που αναφερω στην εργασια μου,η οποια ειναι καθαρα ερευνητικη εργασια και κανεναν δεν υποχρεωνω ,ουτε να με διαβαζει,ουτε να με χρησιμοποιει δια  εμπορικες αποφασεις του,χωρις καποιο διαλογο μαζυ μου,δια περισσοτερη  ενημερωση.


                                                                                         1460

                                                                                           990

Οι 1460 μοναδες ειναι ενα παρα πολυ σοβαρον σημειον [εμποδιον].
Η σημαντικοτητα του επιβεβαιωνεται τα ετη 

Ιανουαριος 1998
Μαρτιος      2003
Μαρτιος      2009

Επισης και μια ταλαντωση του δεικτη υψηλη τον Ιουλιο του 1990  το διασππα ανοδικα μεν ,αλλα τελικα το διασπα και καθοδικα και η ταλαντωση τελειωνει με χαμηλο σημειον το 990  δηλαδη το κατω εμποδιον.Η σπουδαιοτητα του σημειου 990 ,προκυπτει ,απο την ιδιοτητα της ως Μεση Γραμη Ισορροπιας που ειναι απο το  Ετος1990 ως το Ετος 1996 με μερικες ταλαντωσεις πανω σε αυτον τον αξονα των 6 ετων . Ειναι ενα  μεγαλο χρονικο διαστημα τα 6  ετη..

Το σπουδαιοτερον ολων ,οπως και η επιβεβαιωση της σπουδαιοτητος αυτων των δυο σημειων [1460 και 990] ειναι η σχεση που εχουν μεταξυ τους και η οποια επιβεβαιωθηκε τον Ιουνιο του 2012 και με το χαμηλο που εκανε ο Γενικος δεικτης στις 471 μοναδες,αλλα κυριως με  το κλεισιμο του μηνος Μαιου  στις 520 μοναδες .
Οι τρεις αυτοι αριθμοι ειναι οι αριθμοι που οριζουν ενα Χρηματιστηριακο κυκλο.
Οι αριθμοι 1460 και 520 ειναι αριθμοι του Ιδιου ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ,που ειναι ο Κυκλος με κεντρο το σημειον 990 μοναδες και ακτινα 470 μοναδες.

--------------------------1460 μοναδες ανω σημειον του κυκλου

............990 μοναδες κεντρο του κυκλου

----------------------------520* μοναδες κατω σημειον του κυκλου.  

*= κλεισιμο μηνος Μαιου 2012 και χαμηλορερο κλεισιμο του δεικτη κατω απο τις 990 μοναδες.

Ολα  λοιπον στο μελλον ξεκινουν απο την σχεση

---------------------------940

.........470

----------------------------0

Αν η αγορα αξιζει υψηλοτερης ελευθερης και οχι χειραγωγημενης  αποτιμησης,να ειστε βεβαιοι θα βρει και τον χρονο και τον τροπο να προχωρησει ανοδικα και στο σημειον που πραγματικα συνανταμε την λογικη και την αληθεια[πραγματικοτητα],μεσα απο την κερδοφορια των εταιρειων που συμμετεχουν στον δεικτη και την νομιμοτητα,που ελπιζω καποτε να ανθισει στον τοπο μας και στην αγορα μας.  

Αν παλι η αγορα ως εδω εχει μια ψευτικη αποτιμηση,μια αποτιμηση  ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗΣ , αγορας,τοτε να ειστε επισης βεβαιοι, θα χασει αυτα τα επιπεδα.,διοτι η εικονα της θα ειναι ψευτικη και μπορει το ρουζ η το κραγιον που φοραει να την κανουν ομορφη το βραδυ[σκοταδισμος],ομως ενα πρω ι νο ,χωρις αυτα τα ψευτικα φτιασιδια θα ειναι μια κακασχημη αγορα με  μεγαλη καμπουρα στην πλατη της. ,Ολοι θα θελουν  να τις πεταξουν και μια πετρα στο κεφαλι
.Ετσι θα ακολουθησει και θα δουμε  ενα θανατο μιας αγορας  με λιθοβολισμο.
Θα καταδικασθει με αυτο τον αγριο τροπο ,δια  την απιστια της.

savil -alonaki
13-01-2013  


Δεν υπάρχουν σχόλια: