Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

savil [καλημερα] 14 Ιανουαριου 2013


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας
 και καλη εβδομαδα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ακτινογραφια της επιχειρησης ειναι ο Ισολογισμος.
Aπορω  ,πως μπορει καποιος εμπορος  να κανει εμπορικες πραξεις [αγορα-πωληση μετοχων] ,χωρις βασικες γνωσεις  αναλυσης μιας επιχειρησης  ,δηλαδη του Ισολογισμου της.
Φυσικα λεω στοιχειωδεις,διοτι η πραγματικη αναλυση θελει πολλες ειδικες γνωσεις,ετσι ,ωστε να μπορει καποιος να δει τις αντιφασεις ενος Ισολογισμου μιας επιχειρησης.
Οι Ισολογισμοι δεν ειναι αληθεις ,και δεν μας δινουν την πραγματικη εικονα μιας επιχειρησης.Ομως ειναι ενας //τροπος//να πληροφορηθουμε  δια την υγεια μιας Επιχειρησης.Επισης ενα εμπειρο ματι ,μπορει ευκολα να δει τις αντφασεις του.Μπορει το ενεργητικον να ειναι ισον με το παθητικον ,ομως οι αντιφασεις  ,δυσκολα μπορουν να κρυφτουν σε ενα εμπειρο  και εξειδικευμενο ματι..
Η αναλυση Ισολογισμων περιλαμβανει και πολλους αριθμοδεικτες.
Οι αριθμοδεικτες ενος Ισολογισμου ,ειναι πολυ χρησιμα οργανα δια την ληψη αποφασεων.
π.χ αν το ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ < ΤΟΥ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ,υπαρχει προβλημα σε μια επιχειρηση,εκτος και εχουμε μεγαλη ταχυτητα κυκλοφοριας των αποθεματων με κερδοφορες πωλησεις.
Οπως επισης η σχεση ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,δηλαδη η διαθρωση των κεφαλαιων μιας εταιρειας.Πολυ ωραια ειναι τα κυματα και ολα τα αλλα εργαλεια,που εχουμε σημερα ,δια να συμμετεχουμε στο επαγγελμα,αλλα η ΒΑΣΗ των παντων ειναι η παιδεια και η γνωση ,δια την αναλυση του Ισολογισμου μιας εταιρειας,δηλαδη με απλα λογια ,να ξερουμε στοιχειωδη τουλαχιστον πραγματα,δια να μπορουμε να κανουμε τις καλυτερες επιλογες ,ωστε να ελλατωνεται εις τον μικροτερο βαθμο το ρισκο  πανω στην δουλεια μας.

Οι εταιρειες διοικουνται και ελεγχονται  μεσα απο τους Ισολογισμους.
Ο Ισολογισμος ειναι η Οικονομικη ακτινογραφια μιας επιχειρησης.
Οι αποφασεις//διοικησης// μιας εταιρειας,πηγαζουν ,μεσα απο την αναλυση των Ισολογισμων των επιχειρησεων.
Η αποτιμηση μιας εταιρειας,ειναι αποκλειστικο θεμα ,της αναλυσης ενος αληθους Ισολογισμου και την κανουν εμπειροι και εξειδικευμενοι ανθρωποι.

savil-alonaki
14-01-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: