Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

savil[ καλημερα ] 13 Ιανουαριου 2013


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

Επιχειρηση = η οκονομικη μονας που αποκλειστικο σκοπο εχει το κερδος

Οικονομικη μονας=ο συνδυασμος των συντελετων της παραγωγης ,δια την επιτευξη αποτελεσματος.

Συντελεστες της παραγωγης= ΦΥΣΙΣ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ*

*[νεωτερες θεωριες ,προσθετουν και ενα 4ον παραγοντα που ειναι ο επιχειρηματιας]
Προσωπικα δεν ασπαζομαι αυτη την αποψη,διοτι ο Επιχειρηματιας ως φυσικο προσωπον ,συμπεριλαμβανεται στον συντελεστη  της παραγωγης εργασια.
Αν επισης τον υπολογιζουν ως Χρηματοδοτη ,τοτε αυτο συμπεριλαμβανεται στον συντελεστη της παραγωγης Κεφαλαιον.
Επομενως νομιζω δεν υπαρχει 4ος συντελεστης της παραγωγης.Η εργασια εχει την ιδια χρηστικη αξια ,ειτε φροντιζει καποιος δια την καθαριοτητα της επιχειρησης ,ειτε φροντιζει δια τις πωλησεις η την Διοιηκηση της. Η εγασια ειναι μια σαν συντελεστης της παραγωγης .
Η επιχειρηση απο μονη της ειναι ενας ΝΕΚΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.
Ο ανθρωπος δινει ζωη στην επιχειρηση,με την εργασια του.Τιποτα δεν μπορει να κινηθει μια ημερα σε μια επιχειρηση,χωρις την παρουσια του ανθρωπου.  
Στις  Χρηματιστηριακες αγορες του πλανητη καθε μερα εχουμε ενα εμποριο νομικων δικαιωματων ,διοτι η μετοχη ειναι ενα νομικο δικαιωμα συμμετοχης στην διανομη του πλουτου[κερδους] .
Η συμμετοχη του εμπορου στο κοστος παραγωγης του πλουτου,γινεται με το κοστος αγορας του δικαιωματος δια  την συμμετοχη στην διανομη του πλουτου [κερδους]
Το κοστος συμμετοχης,δεν ειναι υποχρεωτικο δια κανεναν ανθρωπο , θελει καποιος  και μπαινει σε αυτη την διαδικασια.Το υψος του κοστους ,δηλαδη η τιμη μιας μετοχης,ειναι προσωπικη εκτιμηση του καθε ενδιαφερομενου.
Υπαρχουν διαφοροι μεθοδοι αποτιμησης της αξιας μιας μετοχης.Αυτο ειναι και  το μεγαλο προβλημα,που μπερδευει τους εμπορους.
Αν υπηρχε μονο ενας τροπος μετρησης της αξιας μιας μετοχης,τοτε ολοι οι ανθρωποι θα ηξεραν τι αγοραζουν και τι προσφορα δινουν καθε φορα που επιθυμουν να αγορασουν ενα νομικο δικαιωμα συμμετοχης στην διανομη του πλουτου.
Το μελλον δεν ειναι κατα την προσωπικη  μου γνωμη αξια προς διαπραγματευση,εκτος και ειναι  βεβαιωμενο ,με παροχη και καλυψη αναγκων του ανθρωπου πρωτοεμφανιζομενες.
Οι αναγκες του ανθρωπου σημερα ειναι καταγεγραμμενες και καλυπτονται απο προ ι οντα  η υπηρεσιες που εχει στην διαθεση του καθε ενδιαφερομενος.
Η φθορα  ολων των επιχειρησεων εναι δεδομενη.Η χρηματιστηριακη τους αξια μετα την κορυφωση της ειναι φθινουσα και μη αναστρεψιμη,διοτι ολες οι επιχειρησεις,μετα την κορυφωση τους οδηγουνται στον φυσικο θανατο τους,ανεξαρτητως μεγεθους.
Η κορυφωση μιας επιχειρησης ειναι μια και μονο στην ζωη της.
Μετα απο αυτην ακολουθει η φυσικη φθορα και ο θανατος,ως φυσικη εξελιξη της ζωης μιας επιχειρησης.
Γερνουν και οι επιχειρησεις,οπως και καθε ζωντανος οργανισμος του πλανητη.Επομενως αν αναζηταμε να αγορασουμε το μελλον,τοτε πρεπει , να το αναζηταμε μεσα απο νεες επιχειρησεις που τωρα ξεκινουν την ζωη τους και δεν εχουν κορυφωσει την αξια τους,και οχι μεσα απο ερηπωμενα χαλασματα,τα οποια μπορουν να μας δωσουν  πιθανον ,μερικα υλικα οικοδομης με αρχαιολογικη αξια.Νεες επιχειρησεις σημαινει πραγματικα νεες επιχειρησεις σε ολα και ειδικα σε ΠΡΟΣΩΠΑ .

savil-alonaki
13-01-2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια: