Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χρηματιστηριον Αθηνων[ η ορμη της αγορας -RSI] 4 Νοεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι

Η δυναμικη μιας αγορας,μπορει να μετρηθει   και με  τον γνωστο ταλαντωντη rsi.
Η παρακολουθηση της ορμης της ,ειναι απαραιτητη,διοτι μας δειχνει την ψυχολογια των αγοραστων.Οι αγοραστες κινουν την αγορα στην πραγματικοτητα.Ανεξαρτητα απο την τιμη που ζητα δια την περιουσια του ο πωλητης,αυτος που εχει τον τελευταιο λογο, ειναι ο αγοραστης,διοτι αυτος ειναι ο δυνατος,αυτος ειναι που εχει τα χρηματα.
Σε ενα καθεστως ελευθερης οικονομιας και διεθνοποιημενων αγορων,καταλαβαινετε ποσο δυσκολο ειναι να υπαρχουν υπερτιμολογημενες αξιες,η παραλογες απαιτησεις των πωλητων.
Παντα ζητουμενο ειναι η ισορροπια που πιστοποιειται,μεσα απο εμπορικες πραξεις συνειδητες και διαρκειας.Οι μετοχες δεν ειναι κανενα ιδιαιτερο εμπορευμα ,ουτε μεσα τους κρυβουν θεραπευτικες ιδιοτητες που θεραπευουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ.
Ειναι ενα εμπορευμα,οπως π.χ //οι αγκιναρες//σε μια λα ι κη αγορα.Οι τιμες των υπαγορευονται,απο τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ .Εδω θα συμπληρωνα εγω προσωπικα και την ΕΠΟΧΗ ,που γινεται το παζαρι ενος εμπορευματος. .
Με την ιδιοτητα τους ως εμπορευματα,εχουν πολλα ανταγωνιστικα ιδια εμπορευματα.Δεν αποτελουν κανενα μονοπωλιακο ειδος,δι'αυτο οσοι κυνηγουν τις μετοχες ,οταν ανεβαινουν οι τιμες περαν ενος σημειου,ειναι βεβαιον,οτι επιλεγουν τον χειτοτερο τροπο να χασουν τα χρηματα τους.
Αυτη λοιπον η επιθυμια των αγοραστων να κανουν αγορες σε συνεχως υψηλοτερα επιπεδα τιμων, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να την παρακολουθησουμε  ,μετρωντας την ορμη αυτης της επιθυμιας .Σε καποιο σημειον κορυφωνεται και αρχιζει η αντιστροφη πορεια ,την οποια επισης παρακολουθουμε και μετραμε με τον γνωστο rsi ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΟΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ,σε συνδυασμο με τις αποκλισεις που προκυπτουν απο σημειον σε σημειον,μετα το σημειον ΟΡΙΟΝ.

RSI ΜΗΝΙΑΙΟΥ FTSE TOP 20
=======================
Νοεμβριος 2012     [τωρα]            RSI=35,70  διαφορα απο προηγουμενο= +0,07
Οκτωβριος    ,,                                  ,, =35,63                           ,,                = +2,2  
Σεπτεμβριος   ,,                                   =33,43                           ,,                = +3,64
Αυγουστος     ..                                   =29,79                           ,,                = +1.76
Ιουλιος           ,,                                   =28,03                           ,,                =  -0,4
Ιουνιος           ,,                                   =28,43                            ,,               = +3,56
Μα ι ος           ,,                                   =24,87

Παρατηρησεις επι των ιστορικων τιμων του rsi μηνιαιως

Η κορυφωση της ορμης της αγορας σαν οριακη μεταβολη οπως την παρατηρουμε,στις οριακες μεταβολες των μηνιαιων ενδειξεων,εγινε τον μηνα Σεπτεμβριο και με υψηλο του δεικτη ftse top 20 ,τις 295 μοναδες,εδω που ειμαστε σημερα.Φυσικα υπηρξε συνεχεια της ανοδου,αλλα η δυναμη της ορμης μηδενιστηκε,επιασε δηλαδη οροφη .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ οι τιμες  των μετοχων επεσαν,αφου δεν υπηρχε διαθεση των αγοραστων να πληρωσουν πιο ακριβες τιμες δια τις μετοχες.
Μια νεα διαθεση των αγοραστων ,δια υψηλοτερες τιμες,απο τις σημερινες,  μπορει να μετρηθει μεσα και απο τον rsi ΜΗΝΟΣ,διοτι μας δινει περισσοτερα ασφαλεις πληροφοριες με μεγαλυτερη αντοχη.
Ο  rsi μηνος ,με παρακολουθηση   καθε ημερα, αν μας δειχνει πως ανεβαινει ,τοσο πιο ασφαλης ειναι η προβλεψη μας δια την  ανοδικη πορεια της αγορας η μιας μετοχης,με κριτηριο της οριακες μεταβολες του μηνιαιου rsi ,αλλα σε καθημερινες μετρησεις.Η τακτικη αυτη μπορει να λειτουργησει και προς την αντιθετη κατευθυνση ,δηλαδη σε μια πτωτικη πορεια,ετσι ωστε να εχουμε ανα πασα στιγμη ,μεσω των οριακων μεταβολων την ορμη της αγορας,δηλαδη την διαθεση δια χρηματιστηριακες πραξεις .και οταν οι τιμες πεφτουν.Το σημειον αντισυτροφης ειναι σε εκεινο το σημειον,οπου μηδενιζονται οι οριακες μεταβολες.

savil
4  Νοεμβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: