Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 3 Νοεμβριου 2012 [Διορθωση =41,47%]

Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

[Απο 30       Οκτωβριου 2012.....εως  .......2  Νοεμβριου 2012] [εβδομαδα]

Η εβδομαδα που μας περασε ειχε δυο συνεδριες απο τον μηνα Οκτωβριο και 3 συνεδριες απο τον μηνα Νοεμβριο.
Ειχαμε μια φυσιολογικη διορθωση,χωρις να ξερουμε αν εχει τελειωσει  .Χθες ηταν  η 1η ημερα της αντιδρασης στην διορθωση.Μια αντιδραση εντονη και η οποια αφησε την εντυπωση ,πως ειναι δυνατον, να συνεχισθει και την επομενη εβδομαδα.

δεδομενα της περασμενης εβδομαδας

υψηλο σημειον        =329,.. μοναδες
κλεισιμο εβδομαδας=294,.. μοναδες
χαμηλο σημειον       =271,.. μοναδες

ευρος της εβδομαδιαιας κινησης =59 μοναδες
ευρος της διορθωσης=73 Μοναδες  η [73/176=41,47%] της ολης κινησης απο τις 168 εως τις 344 μοναδες  του δεικτη FTSE TOP 20.

Βλεπετε καθαρα λοιπον,οτι ειναι πολυ πιθανον ,μετα απο ενα τοσο μεγαλο ποσοστο διορθωσης ,να υποθεσουμε ,πως η διορθωση εχει τελειωσει.
Ομως κραταμε ,μερικες πυθανοτητες,εως οτου βεβαιωθουμε απολυτα,οτι αυτη ειναι η αληθεια.
Αυτη την διαβεβαιωση ,θα μας την δωσουν οι διασπασεις ανοδικα και σταθερα των γραμμων ,που λειτουργουν ως εμποδια.
Αυτες οι γραμμες συνηθως ειναι 3 γραμμες.Στην περιπτωση μας η 1η διασπαση εγινε χθες Παρασκευη στην περιοχη [280....290].
Η δευτερη γραμμη εμποδιο της κινησης ειναι ακριβως πανω στο γνωστο μας 300 μοναδες[ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΟΙ 300 ΜΟΝΑΔΕΣ].
Αυτη ειναι η αποστολη του δεικτη την Δευτερα,να διασπασει σταθερα και δυνατα τις 300 μοναδες.Αυτο το σημειον δηλαδη οι 300 μοναδες ,οπως ξερετε ειναι σημειον που το blog το μελετα και το αναλυει εδω ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ  ΧΡΟΝΙΑ περιπου.Δεν αλλαζει η σημασια του και  η σημαντικοτητα του ποτε.Ειναι εκει και θα παραμενει εκει,ως ενας αξονας διαρκειας.
Αν χθες Παρασκευη ειχαμε σχεδον την απολυτα αντιθετη κινηση της Πεμτης με διαφορα μονο στο προσημο  [ +  -], ειναι πολυ πιθανον την επομενη εβδομαδα που ερχεται, να εχουμε την ιδια τακτικη και σε εβδομαδιαια μετρηση και η διαφορα τους να ειναι μονο το προσημο[ + η -].
Αυτο σημαινει,οτι ειναι πολυ πιθανον η προσεχης εβδομαδα να κλεισει στο 329,ενα σημειον δηλαδη που ειναι το υψηλο της εβδομαδας που τελειωσε χθες Χρηματιστηριακα.Ομως αυτα θα τα δουμε στην πραξη,αυτο δεν βγαινει απο καπια μετρηση,αλλα απο εμπορικη τακτικη,οπως εγινε ακριβως και με τις ημερες που μας περασαν Πεμτη και Παρασκευη.
Οι μεγαλοι εμποροι ,με εξυπνο τροπο παρατηρω,αποφευγουν τα σημεια εκεινα που ΥΠΑΡΧΟΥΝ μεγαλες μαζες απο μικρους εμπορους.Αυτο κατα την γνωμη μου φανηκε με την τακτικη τους και εις το σημειον 344 με την δυπλη κορυφη,αλλα και χθες στο σημειον 271 ,αντι του φυσολογικου μεταξυ[250...260].
Αν η παρατηρηση μου αυτη ειναι σωστη,τοτε η διορθωση εχει τελειωσει με οτι αυτο και αν σημαινει .
Προσωπικα,νομιζω εχω διαβασει το προγραμμα τους αυτη την περιοδο,διαυτο σας ειπα στο 270 βαζουμε ενα  STOP μικρο ,αλλα στην περιοχη του 250+ βαζουμε το μεγαλο.Ισως ομως αυτο το μικρο stop ,γινει μεγαλο,διοτι ειπαμε οι μεγαλοι εμποροι συναδελφοι ,ετσι εχουν αποφασισει.
Την ταση της αγοραςπρεπει να ξερετε ,την ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ οι μεγαλοι εμποροι και εμεις απλα ακολουθουμε,οταν το διαπιστωσουμε.Ευτυχως που η αγορα μας εχει μεγαλους εμπορους,που δινουν ζωη και κινηση στην αγορα και στο επαγγελμα μας.

savil

3 Νοεμβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: