Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE TOP 20 [RSI] 18-Nοεμβριου 2012

Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

Ο rsi ειναι ενα εργαλειο σκεψης και διαγνωσης της εικονας της αγορας ,την στιγμη που εξεταζουμε.
Οι μετρησεις των αποκλισεων απο μετρηση σε μετρηση μας δινει την σωστη πληροφορηση της στιγμης ,δια την διαδρομη της αγορας ως αυτη την στιγμη που εξεταζουμε.Δεν προβλεπει ο rsi ,ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ  [ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ] ,φυσικα μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα,εφοσον ομως ,δεν αλλαξουν τα δεδομενα της τασης του. Με απλα λογια,καθε προβλεψη [προγραμμα εχει και ενα ρισκο] οπως η ιδια η αγορα εχει ενα ρισκο ,ποτε δεν ειναι ασφαλης 100%.Αυτο το ρισκο [κινδυνο] προσπαθουμε να μηδενισουμε,αλλα αυτο μονο απο τυχη το επιτυγχανουμε και οχι απο προσωπικη δυναμικη.Φυσικα η γνωση και η εμπειρια ,μας βοηθουν,αλλα δεν μηδενιζουν τον κινδυνο σε καμια περιπτωση.
Συμπερασμα=καθε κινηση μας εχει κινδυνο,ανεξαρτητα απο την εικονα της στιγμης.Εικονα μελλοντικη δεν ειχαμε ποτε ,ουτε εχουμε τωρα φυσικα.Στην καθε προβλεπτικη επιθυμια παντα υπαρχει εμπρος   και ενα  [ εαν.......],δηλαδη μια απαραιτητη προυποθεση,δια να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα.

RSI  HMEΡΗΣΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙς
----------------------------------

12  Νoεμβριου  2012       ενδειξη rsi        40,32 μοναδες
13               ,,                            ,,               40,21      ,,        διαφορα  - 0,11            
14               ,,                            ,,               44,78      ,,              ,,        +4.57      ,,       
15               ,,                            ,,               42,37       ,,             ,,        -2,41       ,,       
16               ,,                            ,,               42,92       ,,             ,,        +0,55       ,,      

αναλυση της εικονας του rsi

Mε ενδειξη τιμης ο rsi  42,92 ,θα μπορουσε ανετα να υποστηριξει μια καθοδικη πορεια του δεικτη ftse top 20.Εχει πολλα περιθωρια να κατεβει κατω σε ενδειξεις π,χ 20 η 30 .
Εξεταζοντας καθε ημερα ξεχωριστα ,δεν μπορουμε να σχηματιζουμε ασφαλη εικονα δια τις προθεσεις του.Δεν εχει αρνητικες αποκλισεις και αυτο λογικα σημαινει,πως αν συνεχισει ετσι, η αγορα στην χειροτερη περιπτωση θα  παραμεινει στασιμη και στην καλυτερη ,θα αρχισει να δημιουργει θετικες αποκλισεις απο ημερα σε ημερα .Δηλαδη καθε ημερα ο rsi θα παιρνει τιμες μεγαλυτερεs ,απο την προηγουμενη.Σαν συμπερασμα εχουμε,οτι απο τις ημερησιες ενδειξεις,δεν εχουμε εικονα  των προθεσεων του δεικτη ,ουτε ανοδικα ουτε πτωτικα.Μαλλον μια στασιμοτητα δειχνει,εαν συνεχισει  να εχει την ιδια ταση ο rsi.

RSI   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ [ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ]
---------------------------------------------------------------------

16   Οκτωβριου  2012                ενδειξη rsi     67,41
22              ,,                                     ,,              68,43         διαφορα       +1.02 
29              ,,                                     ,,              56,32               ,,           -12,11      ,,      
 5   Νοεμβριου  2012                       ,,              55,81               ,,           -  0,51       ,,     
12              ,,                                     ,,              51,97               ,,           -  3,84       ,,     

αναλυση της εικονα του εβδομαδιαιου  rsi 

Η τελευταια ενδειξη του ημερησιου rsi ειναι 42,92 ,ενω η τελευταια ενδειξη του εβδομαδιου rsi που συμπιπτουν χρονικα στην Παρασκευη [16-11-2012], ειναι 51,97.
Ο εβδομαδιαιος rsi λειτουργει ως ενας στατιστικος μεσος ορος. του ημερησιου rsi .
Ο εβδομαδιαιος rsi ,δειχνει καθαρα καθοδικη  προδιαθεση της αγορας,διοτι απο εβδομαδα σε εβδομαδα γραφει χαμηλοτερες ενδειξεις.Φυσικα και το σημειον που ευρισκεται [51,97] .προδιαθετει μια τετοια σκεψη και υποθεση.
Παρατηρουμεν ,πως στις 22 Οκτωβριου ,οταν ο δεικτης εκανε υψηλο 344,αυτος αντιθετα,απο την προηγουμνεη εβδομαδα 16 Οκτωβριου 2012 ,εκανε μια μικρη διαφορα  +1,02
Απο εκεινη την ενδειξη και μετα ,συνεχως κατεβαινει σε ενδειξεις συνεχως[φθινουσες ενδειξεις].Αυτο δεινει ,ως αυτη την εβδομαδα.Σαν ερμηνεια θα λεγαμε ,πως η  αγορα ευρισκεται σε μια πτωτικη ταση και προδιαθεση.Αυτο ακριβως βλεπουμε  και εις το ταμπλο.

Γενικο συμπερασμα

Με κριτηριον τον rsi [ενδειξεις του], η αγορα δειχνει να ειναι πτωτικη και με προδιαθεση να συνεχισει πτωτικα.Η αντιστροφη της τασης καταγραφεται ,αν ο ημερησιος rsi εχει ενδειξεις μεγαλυτερες απο ημερα σε ημερα,μετα το κλεισιμο της καθε συνεδριας με αρχη την προσεχη Δευτερα 19 Νοεμβριου 2012.Εαν ο rsi της ημερας πλησιαζει με τις ενδειξεις του τον εβδομαδιαιο ,σημαινει εχουμε μια ενδειξεις αντιστροφης.Αν τον διασπασει ομως ,τοτε εχουμε επιβεβαιωση[αποδειξει] της αντιστροφης.
Αυτη η ταση των ημερησιων ενδειξεων θα πρεπει να περασει και στις εβδομαδιαιες μετρησεις,τις οποιες πρεπει να παρακολουθουμε καθημερινως και να κραταμε σημειωσεις των εβδομαδιαων ενδειξεων καθε ημερα,ετσι ωστε να βλεπουμε αν οι τυχον μεταβολες ,περνουν και στην εβδομαδιαι ενδειξη  και με τι ενταση.

Παρακολουθουμε τις ημερησιες ενδειξεις του rsi ,οπως και την διαφορα ,που τις χωριζει.Απο τις διαφορες μεταξυ τους ,μπορουμε να εχουμε[ προυποθεσεις] σχεδιασμου των κινησεων μας στην αγορα και των προγραμματων μας,για καθε μετοχη η δια τον δεικτη.Φυσικα ,αν προκειται δια μετοχη,μελεταμε και αναλυουμε τον δικο της rsi κατα προτεραιοτητα . 

Οι εβδομαδιαιες,ενδειξεις τοσο των +di (14) ,-di (14),οσο και του εβδομαδιαιου rsi ,,δειχνουν καθαρα ,πτωτικη πορεια της αγορας και των δεικτων.Οι ημερησιες ενδειξεις των ιδιων δεικτων,δεν μας δειχνουν αυτη την πορεια καθαρα,οπως οι εβδομαδιαιες ενδειξεις.Ο ι εβδομαδιαιες τιμες αυτων των δεικτων που εξεταζουμε,ειναι αρκετα υψηλες και δικαιολογουν  πτωτικη συνεχεια ,της αγορας και των δεικτων.Εμφανης καθυστερηση ,ισως υπαρχει,ομως αναβολη που να φαινεται στις αποκλισεις  των εβδομαδιαιων ενδειξεων  των δεικτων  ,δεν υπαρχει..
Επιπλεον θελω να προσθεσω,πως εχουμε ανακοπη της ανοδικης ορμης της αγορας οπως μας δειχνουν οι  ενδειξεις των μηνιαιων μετρησεων  των δεικτων που σας αναφερω σε καθημερινη βαση.

savil

19  Noεμβριου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: