Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX.TOP 20 [25 Ιουλιου 2012]


Κυριες  Κυριοι

Καθαρα πτωτικη η ημερα σημερα.Η μεγαλη πτωση του ΟΠΑΠ ως το 4,4 περιπου κατεβασε και τον δεικτη στο 206 περιπου. Την Ισορροπια στην αγορα την εφερε η ΔΕΗ με το 2,5 υψηλο Kαι ο  OΠΑΠ ,που τελικα επεστρεψε στην περιοχη του 4.8.
Μεσα απο την ωριαια παρακολουθηση,προκυπτει μια αναμενομενη αντιδραση .Δεν εχει ανοιξει ο δρομος δια τιμες κατω απο το 208.Ετσι και σημερα,αν και εκανε αναγκαστικα κινηση ως το 206,επεστρεψε στο γνωστο σημειον κοντα στο 210 και θα περιμενει ,να ανοιξει ο δρομος πτωτικα δια να συνεχισει.Μια κινηση ως το 212,5 συγκεντρωνει πολλες πυθανοτητες να γινει.Η διασπαση του σημειου ανοδικα ,δινει την δυνατοτητα ο δεικτης να φθασει και ως το 218 και μετα βλεπουμε,αν υπαρξει εκτακτη κατασταση. Ο ογκος ειναι φουλ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ,ισως ενα μικρο κοματι θετικο να ειναι αναγκαιο.Εχω εξαιρεσει απο τον ογκο μετοχες με κατι λιγα λεπτα διαπραγματευση.
Υπαρχει αυτο που σας εγραψα και χθες ,δηλαδη η μη αρμονικη θεση των τιμων μεταξυ δεικτη και εταιριων που κινουν το δεικτη.Οι τραπεζες εχουν εκτροχιασθει σχεδον ολες .Επισης προβλημα ειναι η θεση του ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΕΕΚ.
Αν συμβαδιζαν   π.χ ΟΤΕ δεικτης [εικοσαρης],τοτε η ο οτε επρεπε να ειναι σημερα στην τιμη του 1,8 ευρω η ο δεικτης στο 223 .Εχουμε τοσο μεγαλες αποκλισεις.Με την ΔΕΗ επισης ,θα επρεπε η ο δεικτης να ειναι κοντα στο 236 η   η ΔΕΗ στα 2 ευρω. Αυτα καποια στιγμη θα συνχρονιστουν σε καποια νεα σχεση και αναλογια,αναλογα με τις τιμες που θα παρουν σε μια ομοιομορφη κινηση ,οταν συμβει και προς οποιαν κατευθυνση συμβει.Αυτη η θεση ,μας δημιουργει αμηχανια ,διοτι μπερδευομαστε δια την πορεια του δεικτη,η οποια ειναι πτωτικη ,αλλα με ερωματικο αυτη την στιγμη ,αν ειναι πληρης αντιστροφη του δεικτη η μια μερικη αντιστροφη,δια να επανελθει αργοτερα ,πιο δυναμικος με ανοδικη κατευθυνση.Αυτα θα τα διαπιστωσουμε στην συνεχεια και μετα απο το δρομολογιο του δεικτη.

savil  26 Ιουλιου 2012.