Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

savil //καλημερα// 28 Ιουλιου 2012


Κυριες   - Κυριοι
καλημερα σας
καλο καλοκαιρι


Η επικαιροτητα μας επιβαλλει ,να ασχοληθουμε λιγο περισσοτερο, μαζυ της και ειδικα με το θεμα [ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ].
Τελος πλεον στην Αγροτικη τραπεζα οπως την ξεραμε.Ειναι απο σημερα ,μια τραπεζα που εχει παρει τον δρομο της αποκρατικοποιησης.Στην παλια της μορφη, μου φαινεται δυσκολο, να επιστρεψει,αλλα ακομη δεν εχει τελειωσει η δουλεια,ετσι ωστε να πουμε απο την Δευτερα ειναι μια μη κρατικη τραπεζα.Αυτο ειναι γεγονος ,διοτι ουτε η Τραπεζα Πειραιως ειναι (ιδωτικη Τραπεζα),ειναι και αυτη 100% μια κρατικη Τραπεζα,αν επιλεξει το Τ.Χ.Σ ,τον ρολο του δανειστη και οχι του Ιδιοκτητη.
Επομενως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ  σε μια αλλη δικη του 100% επιχειρηση.
Οι σημερινοι μετοχοι της Πειραιως ,δεν εχουν να κερδισουν τιποτα απολυτως απο την κινηση αυτη,αντιθετα θα κληθουν να πληρωσουν περισσοτερα χρηματα ,αν θελουν να ανανεωσουν τις μετοχες που κρατουν σημερα στα χερια τους.Την  Δευτερα  ισως θελησουν ,να δωσουν την εικονα θριαμβου και  θα τραβηξουν την μετοχη ψηλα,ετσι ωστε να ξεφορτωσουν σε ασχετους τζογαδωρους μικροτερου βεληνεκους,οι μεγαλοι Τζογαδωροι ,που εδω και δυο τρεις ημερες προσπαθουν να αναστησουν την μετοχη.Προσωπικα το ευχομαι να την πανε αρκετα ψηλα,διοτι εχουμε και φιλους μας και ξερω θα το ηθελαν πολυ.
Στην Πειραιως και στην Εθνικη και στο Τ.Τ και στην ΕΥΡΩΒ ,εχει μηδενισθει η αξια των μετοχων τους Τυπικα ονομαζονται ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,στην πραγματικοτητα ειναι κρατικες τραπεζες 100%.Ειναι η θεση μου μετα το PSI + και παραμενει ιδια.
Οι σημερινοι μετοχοι ,το επαναλαμβανω δια αλλη μια φορα,απλα θα εχουν την δυνατοτητα να συμμετεχουν στην νεα τραπεζα που εχει δημιουργηθει απο τον περασμενο Απριλιο,καταβαλλοντας π.χ δια την Πειραιως με τα σημερινα δεδομενα 4,38 ευρω δια καθε νεα μετοχη. Αν  η Πειραιως σε λιγες ημερες,παρει και αλλα χρηματα ,απο το Τ.Χ.Σ ,που αυτο θα γινει ,δια να ειναι τυπικα ενταξει ως τραπεζα,τοτε αυτα τα νεα χρηματα θα προστεθουν στα 5 δις που εχει λαβει ως τωρα και το αθροισμα το νεο ,πρεπει να το διαιρεσουμε δια του 1.140 δις μετοχες ,δια να προκυψει το νεο ποσον που θα πληρωσει ο σημερινος μετοχος της Πειραιως,αν θελει να συμμετεχει στην νεα τραπεζα,διαφορετικα θα προσφερθουν οι μετοχες σε τριτους ,που δεν ειναι σημερα μετοχοι και επιθυμουν να γινουν ,στην νεα τραπεζα η οποια θα εχει εξυγειανθει πληρως..
Να γιατι δεν υπαρχει τιμημα στην χθεσινη κινηση προσαρτισης της ΑΤΕ απο την ΠΕΙΡΑΙΩΣ,διοτι και και η μια και η αλλη ανηκουν στο Ελληνικο ΔΗΜΟΣΙΟ 100%.Δια να περασει στους σημερινους μετοχους η νεα τραπεζα πρεπει να καταβαλλουν τα χρηματα στο ακεραιον ,εντοκως προς το Τ.Χ.Σ η το Ελληνικον Δημοσιον,διαφορετικα  το μαγαζι θα πουληθει σε οποιον δωσει τα χρηματα..
Ευχομαι να βρεθουν αγοραστες,ετσι ωστε να μην χρεωθει με δανεισμο το Κρατος χρηματα ,δια τις τραπεζες.Ευχομαι να εχει και κερδη απο αυτη την κινηση το Κρατος,,που τοσο πολυ τα εχει αναγκη ο τοπος.
Μη ξεχνατε ,ολα θα πανε καλα δια ολους,αν στον οριζοντα εντος του 2012 ,οι τραπεζες επανελθουν στην κερδοφορια.Αποκλειστικο και απολυτως μοναδικο κριτηριον,αποτιμησης των τραπεζων ,αλλα και δελεαρ δια εμπορικες πραξεις ειναι η κερδοφορια και η προοπτικη αναπτυξης αυτης της κερδοφοριας. Αν οι τραπεζες περασουν σε κερδοφορια,σας πληροφορω θα κανουν ουρες εξω απο τα γραφεια των αναδοχων,παλαιοι η νεοι μετοχοι,δια να αγορασουν τις νεες μετοχες.

savil  28 Ioυλιου 2012