Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (R)[ Το Τ.Χ.Σ εκανε λαθος στην Πειραιως........


Οταν τον Απριλιο ειδα τα ποσα που θα εδινε το Τ.Χ.Σ στις τραπεζες,η πρωτη μου εντυπωση και η σκεψη μου ηταν [δυστυχως την πατησαν],οπως μοιρασαν το ποσο των 18 δις ευρω.
Νομιζω δεν θα ελθουν αλλα χρηματα ,με προορισμο της Τραπεζες.Ειδικα οταν ειδα το ποσον που δοθηκε στην Πειραιως ,μου φαινοταν χαμενα χρηματα απο την αρχη.Φυσικα τοτε υπηρχε το θεμα της πτωχευσης των Τραπεζων και της Χωρας και ετσι οι συνθηκες,μαζυ με την προεκλογικη ατμοσφαιρα ,ειχαν φερει την κατασταση στο απροχωρητον.
Ετσι λοιπον τωρα το Τ.Χ,Σ ,θελει να προικισει και αλλο την τραπεζα Πειραιως με καποιο αλλο  νεο περιουσιακο στοιχειο .Αυτα θα περασουν στην Πειραιως,ετσι ωστε να εξασφαλιστει η επιστροφη των 5 δις που ελαβε περιπου  απο το Τ.ΧΣ τον Απριλιο μηνα και που ειναι ακαλυπτα ,ειναι στον αερα.Χρειαζεται μεγαλη προικα η τραπεζα δια να μπορεσει να μεταβιβαστει στους νεους  Ιδιοκτητες της . Οι τοκοι που πρεπει να πληρωνει δια την βοηθεια που ελαβε  απο το Τ.Χ.Σ,της στερουν καθε δυναμικη υπεραξιας ,διοτι με τα σημερινα δεομενα το ποσον των τοκων ανερχεται στο πολυ μεγαλο ποσο των 400. εκ. τον χρονο.Αν βαλλουμε και τους τοκους των καταθεσων που πρεπει να πληρωσει ,νομιζω ευθυς εξαρχης το καραβι γερνει μονομπατα.
Τωρα θα αρχησει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ να πουλα τις θυγατρικες της στο εξωτερικο,μηπως και μειωσει τον δανεισμο ,ο οποιος σημερα δεν ειναι  βιωσιμος.Ο δανεισμος των 5 δις+ δεν ειναι βιωσιμος επισης και η τραπεζα το ιδιο μετα το psi +.Ευχομαι να κανω λαθος,αλλα το καραβι ,οπως σας ειπα εχει μπαταρει.Με απλα λογια γερνει σαν τα υποβρυχια του Σκαραμαγκα.Μακαρι να εχουν αντιστραφει οι συνθηκες και η τραπεζα να περασει σε υψηλη κερδοφορια,αφου καθε χρονο σκαει τους τοκους στο Τ.Χ.Σ 400 εκ το ολιγοτερο.Ερωτω τι θα μενει δια τους[οποιους ] μετοχους?.Δεν ειναι και καμια Morgan ,η τραπεζα πειραιως.
Σε ολο τον πλανητη σημερα πωλουνται ,τραπεζες,κανεις ομως δεν αγοραζει,σαπιοκαραβα.οπως εχουν καταντησει οι περισσοτερες Τραπεζες. Ο διεθνης συγκεντρωτισμος του κλαδου θα αφανισει σε 1η φαση το 50% των υπαρχουσων τραπεζων παγκοσμιως.

savil  28-7-2012