Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

savil καλημερα 1η Ιουλιου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας
καλο καλοκαιρι
καλο μηνα

Δεν πρεπει να ξεχναμε το στιγμα μας,δηλαδη που βρισκομαστε χρηματιστηριακα,τι ζηταμε,απο που ξεκινησαμε,ποιος ειναι ο στοχος μας ,αλλα και τι εμπορευμα κραταμε στα χερια μας,πχ καλο,κακο η μετριο εμπορευμα.Αυτα τα χαρακτηριστικα αφορουν  τις μετοχες και την ποιοτητα τας.
Αυτο μετραει πανω απ'ολα η ποιοτητα του εμπορευματος.
Μονο αν το εμπορευμα,εχει αξια,εχει τιμη στο εμποριο,διαφορετικα ,ειναι σχετη φουσκα.Η αξια ειναι κρυμενη μεσα στην Λογιστικη αξια μιας μετοχης,υπο την προυποθεση ,οτι ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ,ειναι αληθης.
Με αυτο το σκεπτικο,η νομοθεσια ,προβλεπει τις υπογραφες των ελεγκτων μιας εταιριας, πριν δημοσιευθει.Ομως  ακομη και ετσι ,ποτε δεν τον αποδεχομαστε 100% αληθη,δι'αυτο βλεπουμε και διακυμανσεις στις αποτιμησεις των εταιριων.Ενας απο τους λογους των διακυμανσεων ειναι η μη πληρης αποδοχη των ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ,ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. 
Σας βλεπω ,πολυ //ετοιμους δια ολα//,και περισσοτερο με τις τραπεζικες μετοχες.Εδω υπαρχει θεμα σοβαρο.Οι τραπεζικες μετοχες ,με την δομη που υπαρχει σημερα στην διαθρωση του μετοχικου κεφαλαιου των τραπεζων,δεν αξιζουν τιποτα απολυτως εκτος απο την ΑΛΦΑ ,που υπαρχει ενα παρα πολυ μικρο μετοχικο κεφαλαιο,αλλα και αυτο το κεφαλαιον ,ανηκει στις προνομιουχες μετοχες που δεν διαπραγματευονται στο ταμπλο.Μη σας πιανει η χαρα του// τρελου//  μαζυ τους .Καθε  πραξη με τραπεζικη μετοχη ,εχει υψηλο κινδυνο.Δεν εισθε εσεις τα αφεντικα  των εταιριων ,αλλα το Τ.Χ.Σ.
Μπορει να ρισκαρουμε μια ημερα ,δυο ημερες,αλλα να σκεπτεσθε παντα,μηπως σας πιασουν στον υπνο ,και το πρωι σας ευρει αυτο που λεει ο λαος μας[αλλου  παπας και αλλου τα ρασατα του].

 [ Μεμνησο την Τρο ι κα] 
Η τρο ικα εκαψε τις[ Σαρδεις]  δηλαδη  τις τραπεζες,αλλα πως να τημωρηθει?
Ο πολεμος[η τιμωρια]  δεν εχει  πλεον νοημα,δυστυχως επεσε η [πολις] αμαχητι.
[χωρις να γινει πολεμος].
savil  1η Ιουλιου 2012