Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX.TOP 20[ 30 Iουλιου 2012


Κυριες- Κυριοι

Υπαρχει μια τεχνικη αντιστροφη ,τουλαχιστον δια σημερα και οπως εκλεισε ο δεικτης.
Ειναι πολυ καλο διοτι δινει ρευστοτητα στο συστημα,και ανανεωνει ,ανοδικες προσπαθειες,που ειναι το ζητουμενο σημερα,διοτι εκει ειναι και το μελλον της αγορας μας.
Δεν εχει αλλαξει η φθεινουσα σειρα και η αρμονικοτητα της,οπως σας την εδωσα δια το κλεισιμο της παρασκευης.Απλα ο ημερησιος δεικτης ,εχει διασπασει ανοδικα τον δεικτη 5 ημερων και 10 ημερων.Αυτο δεν ειναι αρκετο,ετσι ωστε να ειμαστε βεβαιοι ,οτι μπροστα μας εχουμε μια σταθερη αντιστροφη.Εχουμε  μια ενδειξη αντιστροφης.Πρεπει να περιμενουμε ,οπως σας εχω πει τις υπολοιπες ημερες τις εβδομαδας δια να ,εχουμε καλυτερη εικονα της πλειοψηφιας των εμπορων,οπως εκδηλωθηκε σημερα.
Το γνωστο μας 224,.. παντα εχει την σταθεροτητα των ιδιοτητων του και ειναι ενα μεγαλο τεστ ,δια τις προθεσεις της πλειοψηφιας.Τα παλαια σημεια εμποδια εχουν αλλαξει θεση,επομενως ειναι διαφορετικοι αριθμοι,αλλα θα τους πω,οταν πλησιασουμε τα σημεια αυτα,τωρα δεν υπαρχει νοημα να γραφουμε αριθμους. Το 216 ,αν και ειναι ενας αριθμος ,με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα,δεν μας εχει δειξει τιποτα απο αυτα,ισως ειναι ευκαιρια να δουμε,αν τελικα εχει καποιο ρολο στην πορεια του δεικτη.
Θα επανελθω ,δια αλλη μια φορα στο θεμα των τραπεζων.Καντε ο,τι νομιζετε,ειναι επικινδυνο παντως το πινκ- πονκ[τζογαρισμα ημερων]με τους τραπεζικους τιτλους,διοτι απλα ,ενα ωραιο πρωι μπορει να μην διαπραγματευεται ενας τιτλος στο ταμπλο.Οι μεγαλομετοχοι ,του αυριο ,εχουν δημιουργηθει νομιζω και δεν υπολογιζουν αυτη την στιγμη ,στην διαπραγματευση των τραπεζικων μετοχων.Δεν ειναι απλα τα πραγματα.εχουμε το δευτερο κρουσμα μετα την προτον μπανκ ,ειχαμε την ΑΤΕ,και αυριο δεν ξερω ποια τραπεζα θα εχει σειρα.Αν υποθεσουμε,οτι καποια τραπεζα θα ενωθει με τραπεζα του εξωτερικου,το πεισσοτερο πιθανον ειναι ,να βγει απο το  ταμπλο η μετοχη,ειδικα,αν δεν υπαρξει συμμετοχη σε υποτιθεμενη αυξηση μετοχικου κεφαλαιου,απο τους μικρομετοχους.Δεν μας εχει κανεις αναγκη ,ουτε μας υπολογιζει ,ουτε ειμαστε στα προγραμματα τους σαν ηθικο εμποδιο.Μας εχουν γραμμενους κανονικα,και δεν τους σταματα τιποτα.
Αυριο τελευταια ,ημερα του μηνα. Ο μηνας που τελειωνει εχει ανοιγμα μηνος στο 227,δεν νομιζω να θελουν να σχηματισουν κανενα σταυρο,ετσι δια την ψυχη τους,μηπως και πανε στον παραδεισο.Ολα ειναι πιθανα. Εγω προσωπικα ,περιμενω καρτερικα ,αυτα που πρεσβευω και που ειναι η διαπραγματευση του δεικτη περισσοτερες ημερες,πανω απο το 216,δια να σχηματισω γνωμη ,δια τις σταθερες προθεσεις της πλειοψηφιας των εμπορων.

savil  30 -7-2012