Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE /ATHEX. TOP 20 [15 Ιουλιου 2012]


Κυριες  -   Κυριοι

Ο δεικτης εκλεισε στην γνωριμη περιοχη του κοντα στο 227.Εχω γραψει πολλες φορες ,δια ολη την περιοχη του[ 227..232]Το να καθομαστε τωρα να αναλυουμε ,ποντο ποντο μια μικρη στενη ζωνη τιμων,δεν εχει και πολυ σημασια.Πνευμα ευρυμαθειας δεν θελω να πουλω.Ουδεις γνωριζει ,τι θα γινει αυριο,εκτος απο τα μεγαλα γραφεια ,που εξουσιαζουν την αγορα,και κινουνται βασει σχεδιου,αγνωστο στο 100% σχεδον των μαζων.Σημερα ,σας εδωσα στοιχεια δια τον δεικτη 90 ημερων,που ειναι μια βασικη σκεψη και πρεπει να μας απασχολησει. Σας εχω πληροφορησει δια την μεγαλη σημασια του 220.Με διασπαση του πτωτικα  ΣΤΑΘΕΡΑ ,ο δεικτης βαζει  με στοχο το σημειον θαυμα  δηλαδη το 202 και ισως λιγο πιο πανω. Ολα σας ειναι γνωστα πλεον και ειναι περιτον να τα ξαναγραφω,διαβαστε τις προηγουμενες αναρτησεις μου και θα βρειτε πολλες πληροφοριες.Ισχυουν ολες.


Επανερχεται η ουδετερη ζωνη τιμων,την οποιαν αφησαμε ,διοτι ο δεικτης την διεσπασε πτωτικα και σταθερα.Εκεινη η διασπαση ,εσπτωξε τον δεικτη βιαια ακομη και κατω απο το 220 ,αφου πρωτα διεσπασε το γνωστομας 224. Το 224 και το 220 παραμενουν, σοβαρα σημεια,διοτι εχουν ,ειδικα το 224 δομικα στοιχεια του δεικτη.
Η ουδετερη ζωνη  συμφωνα ,με το κλεισιμο της παρασκευης ειναι η εξης

 (+)
----------------------------243 ανω σημειον της ουδετερης ζωνης


----------------------------233 κατω σημειον της ουδετερης ζωνης 
(-)

διασπαση ανοδικη σταθερα του 243 ,σημαινει η αγορα ,επανερχεται κανονικα σε ανοδικη τροχια και χαρακτηριζεται ως Α Ν Τ Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η της κινησης απο το 360 στο 168 και δυνητικα σκοπευει το 360 ,ως μακρυνο στοχο ,αλλα και το 264 ,ως ενα ενδιαμεσο σταθμο .με ταλαντωσεις πανω και κατω.
Αυτο σημαινει σταθερη πραγματικη διασπαση του 243.Ο ορος πραγματικη σημαινει ,το διασπα και φευγει φουλ δια το 252 και πανω,χωρις ταλαντωσεις στην περιοχη του 245 ,αν και δεν βλεπω πυθανη μια τετοια εικονα,δηλαδη παραμονη λιγο πανω απο το 240 δια πολλες ημερες .
Αυτη την φορα ,επειδη στο 239 εχουμε τον δεικτη 90 ημερων,θα παρουμε μια 1η γευση ,δια το τι προκειται να γινει στην συνεχεια.Εχει και το 239 βαρυνουσα σημασια αυτη την περιοδο.Σας την εδωσα σημερα,με ξεχωριστη αναρτηση .

Το αλλο σοβαρο σημειον ειναι το 233.Εχω μιλησει πολλες φορες δια το 233,αλλα αυτη την φορα συνεπεσε να εχει αλλη ιδιοτητα.Αντικαθιστα το γνωστο μας 235 που ηταν η κατω γραμμη εισοδου στην ουδετερη ζωνη.Αν δεν διασπασθει ,ειδικα μετα απο επιμονη και διαπραγματευση  Η διασπασθει καθοδικα σταθερα ,μετα απο περασμα του δεικτη μεσα στην ουδετερη ζωνη,τοτε σημαινει αδυναμια του δεικτη να συνεχισει ανοδικα,διοτι δεν ειναι αυτες οι προθεσεις της πλειοψηφιας των εμπορων,.Λογικα θα πρεπει να περιμενουμε μετα ,μια επιστροφη στο 220 και  με προορισμο τις 200 μοναδες και οχι μονο.Αν ομως εισελθει ο δεικτης στην ουδετερη περιοχη ,τοτε θα εχει μπροστα του δυο σοβαρα εμποδια  1ον τον δεικτη 90 ημερων ,αλλα και το 243,αν βγει νικητης απο τον αγωνα του με τον δεικτη 90 ημερων.Εδω ειναι η σοβαρη περιοχη και να δουμε αν ο δεικτης την πλησιασει και τι αποτελεσμα θα φερει.


savil  15 Ioυλιου 2012.