Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ 15 Ιουλιου 2012


Ο κυκλος της ζωης της


--------------------------? 

........2,83


-------------------------1,98

 το κλεισιμο της παρασκευης  ηταν στο  2,53. Εκλεισε ακριβως πανω στο σημειον που περνα η γραμμη ,που χωριζει την κολαση απο τον παραδεισο.Αν διασπασει το σημειον αυτο σταθερα και δυνατα, θα συνεχισει  προς στο τελευταιο τεστ της διαδρομης και το 2.83.Εκανε  προσφατα υψηλο  ακριβως στο  2,8.
Η εταιρια εχει προβληματα πολλα,με κυριοτερο αυτο της κερδοφοριας.Αν δεν ειχε αυτο το προβλημα ,θα μπορουσε να ηταν διαφορετικα τα πραγμτα.Εταιριες,χωρις κερδοφορια,δεν εχουν τιμη.Οποια  τιμη και αν παρει στο ταμπλο ειναι ανεκτη.

Ελευθερη διασπορα.
Εχει μικρο αριθμο  μετοχων σε κυκλοφορια ως ελευεθερη διασπορα,69,6 εκ. μετοχες επι συνολου 232 εκ.Τις μισες μετοχες τις εχει το Τ.Χ.Σ.

Ρευστοτητα της εταιριας

Υπαρχει προβλημα ρευστοτητος και μαλιστα σε ακραια μορφη,αδυνατωντας να εξυπηρεσει Βραχυπροθεσμε Τραπεζικες υποχρεωσεις.Ανανεωνει δανεισμο με 11% επιτοκιο κατα πληροφοριες,τις οποιες δεμ μπορω εγω να επιβεβαιωσω η να διαψευσω.
Χρεη 10 δις συνολικα,και το Ελληνικον Δημοσιον ως μεγαλομετοχος, να αδυνατει να συνεισφερει  χρηματα,ειτε λιγα εινα αυτα ειτε πολλα .Η εταιρια χρειαζεται παρα πολλα.Μια αυξηση κεφαλαιου ,θα ηταν μια ιδανικη λυση,αλλα χωρις κερδοφορια,δεν μπορει να εχει θετικο αποτελεσμα μια τετοια κινηση.Θα πρεπει επομενως δια λογους επιβιωσης της ιδιας της εταιριας να αρχισει να πουλα περιουσιακα στοιχεια,διοτι δεν υπαρχει αλλος τροπος να εξυπηρετηθουν τα δανεια.Διαβασα καπου ,μιλανε δια κουρεμα υποχρεωσεων [αυτο μοιαζει με σταση πληρωμων ομως] και η σταση πληρωμων οδηγει αλλου.
Δεν μας ενδιαφερουν αυτα ,απλα τα αναφερω,μηπως και ξυπνησουμε καποιο πρω ι και δουμε το μαγαζι να αλλαζει κλειδαριες.

Μια χειραγωγηση σκοπιμοτητων ,προσφερεται και αυτο γινεται.Μπορει αν τους δοθει η ευκαρια και αντεχει το ποστοφολι τους να δουμε εξωπραγματικα πραγματα να συμβαινουν.Μη ξεχναμε,οτι συνδεεται αμεσα με τον δεικτη τον εικοσαρη κ.τ.λ.Θελει προσοχη ειδικα στο κοματι 2.53....2,83.
Ο τελευταιος ,μεγαλομετοχος ,εχει κοστος κοντα στα 6,5 ευρω.
Αν αγοραζει  εδω κατω βελτιωνει την μεση τιμη και κανει ευκολη την εξοδο του,αν σκεπτεται αυτο.Θα δουμε απο εβδομαδα ,τι γραμμη θα ακολουθησει ,ο διαχειριστης αυτης της κινησης,ο οποιος εχει πολλες ομοιοτητες με τον διακινητη των μετοχων του ΟΤΕ. 
Η εικονα της κινησης των δυο μετοχων,δεν διαφερει σε τιποτα μεταξυ τους,ειναι σαν να κινουνται ,απο τον ιδιο ανθρωπο και με τον ιδιο ακριβως τροπο.
 (+)
=============  2,54γραμμη πορειας 
(-)

savil   15  Ioυλιου 2012