Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΑΛΦΑ [ υποθεση εργασιας]


Εχω πει,οτι η τραπεζα,αυτη ειναι σε καλυτερη μοιρα,αποτι οι υπολοιπες.Ομως δεν διαφερει στην ουσια και πολυ.Η διαφορα ειναι τετοια ,οση ειναι η καταδικη εις θανατον με την καταδικη εις θανατο 5 φορες.Τετοια ειναι περιπου η διαφορα της απο τις αλλες τραπεζες [τις γνωστες μεγαλες]. Ομως η ελπιδα πεθαινει τελευταια.
Να δουμε τωρα την επιχειρηση ,απο μια αλλη οπτικη γωνια.
Ας υποθεσουμε .οτι δεν υπαρχουν ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας,και οτι δεν υπηρξε το προσφατο παρελθον με τα PSI+ .Τι θα μπορουσαμε να σκεφθουμε,προκειμενου να σχηματισουμε μια γνωμη δια την εταιρια.

1η σκεψη και διαπιστωση η τιμη διαπραγματευσης
---------------------------------------------------------
Η μετοχη εκλεισε την παρασκευη στο 1,09 ευρω.
Ακριβη η φθηνη το 1ον ερωτημα?
δια να ειναι σωστη η τιμη κλεισιματος και να δικαιολογει την τιμη αυτη ,επομενως την αποτιμηση της εταιριας,η εταιρια πρεπει να παρουσιασει ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΑ ΤΟΥς ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟ 2012 58,24 εκ ευρω. Ναι τοσα λιγα,Ομως πρεπει να ειναι οσο δυνατον μοιρασμενα ,ανα τριμηνο,ετσι ωστε να επιβεβαινεται η ευσταθεια της κερδοφοριας.
Αυτο ειναι κυριες και κυριοι,δεν ειναι κατι το ακατορθωτο.Να γιατι σας λεω ,η παραταση ανακεφααλαιοποιησης ειναι καλη ειδηση δια τους παλιους μετοχους.
Σκεπτεσθε τι θα συμβει αν στο προσεχες τριμηνο υπαρξει τετοια εξελιξη και αρχισει καποια τραπεζα να γραφει τα πρωτα της κερδη ?Να γιατι πρεπει να ειμαστε σε συνεχη επαγρυπνηση.
Για σκεφθειτε να εχουμε ,μια τετοια εξελιξη και στην ΕΤΕ ,η οπου αλλου?
Παγιδα λοιπον η ολη υποθεση. Το τοσο απλο και ευκολο να ειναι αδυνατον.Ειναι πραγματικα αδυνατον?

Αν υποθεσουμε,λεω αν η ΑΛΦΑ μας δειξει μια κερδοφορια 100 εκ  σε καποιο προσεχες τριμηνο η στο ετος 2012 καταλαβαινετε, τι θα συμβει στο ταμπλο?Αυτοματα η μετοχη θα δυπλασιασει την τιμη της.Αυτο φυσικα ανοιγει δρομο ,δια την εισοδο νεων κεφαλαιων στο μετοχικο κεφαλαιον απο τους ιδιους τους μετοχους και φυσικα θα ξαναπαρουν τα κλειδια της επιχειρησης απο το ΤΧΣ,το οποιον δεν εχει κανενα //βιτσιο// να κρατα τα κλειδια των τραπεζων. Αυτο το βιτσιο το ειχε καποιος πρωθυπουργος απο τα περασμενα.
Αυτα που γραφω ειναι υποθεση εργασιας δεν σημαινει ,ο,τι ετσι ειναι τα πραγματα.Ειναι ομως μια σκεψη ισης αξιας ,οσο και η αντιθετη της. 50-50% ειναι η πυθανοτητες,διοτι μιλαμε δια ελαχιστα ζητουμενα ποσα ως κερδοφορια.Ολα αυτα σαν συνεχεια της αναρτησης δια τον ογκο των τραπεζων που εγινε τους τελευταιους 3 μηνες στην αγορα.

savil  21/7/2011