Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[ το 168 ισως δεν το ξαναδουμε ποτε]


Κυριες - Κυριοι

Το προσφατο χαμηλο που εκανε η αγορα μας,ισως δεν το ξαναδουμε ποτε πλεον,κατω φυσικα απο μια βασικη  προυποθση.

 προυποθεση.Να σταθει ορθια η χωρα και να παραμεινει στην ζωνη του ευρω,ανεξαρτητως κοστους.Το ευρω σε λιγο θα πλησιασει την ισοτιμα 1=1 και τοτε θα αλλαξουν πολλα ,δια την χωρα και την Ευρωπη.Οι αλλοι θα αγοραζουν Ελληνικα //σκορδα//και οχι εμεις Κινεζικα.
Σημερα αυτο ειναι  το μεγαλυτερο προβλημα μας σαν χωρα,να παραμεινει ζωντανη [ορθια]η χωρα,ολα τα αλλα επονται.
Οι επιχειρησεις θελουν ,πρωτα να υπαρξει χωρα και μετα επιχειρησεις και συστηματα.. 


Με δεδομενο ,οτι η χωρα μας παραμενει ορθια,και η αγορα θα παραμεινει ορθια.Αν καθε μερα εχουμε μια ακτινα φωτος δια την χωρα,το ιδιο θα συμβαινει και στις σωστες επιχειρησεις.Δεν ειναι ολες οι επιχειρησεις σωστες,ουτε οι Ελληνες επιχειρηματιες ειναι ολοι σωστοι.
Με αυτο το σκεπτικο ,λοιπον δεν υπαρχει λογος η αγορα μας να γραψει παλι το 168.Προσωπικα δια εμενα  ο αριθμος ηταν το 152 με μελετη του 2009.Ενταξει δεν υπογραφουμε και συμβολαια,ουτε σοβαρη αποκλιση υπαρχει,οταν την στιγμη που γραφοταν ο δεικτης ο εικοσαρης ηταν πανω απο τις 1500 μοναδες.
Υπαρχει φυσικα ,το προβλημα των τραπεζων και ο μηδενισμος των σημερινων τιμων των.Δεν ειμαστε βεβαιοι ,οτι ετσι θα ελθουν τα πραγματα,ειδικα αν διαβασουμε αυτες τις ημερες,οτι η επανακεφαλαιοποιηση  θα αναβληθει ,επι του παροντος ,δια το τελος του τρεχοντος ετους η δια την επομενη χρονια.
αν υποθεσουμε ,ομως πως δεν θα εχουμε αυτη την ευτυχη καταληξη ,αλλα εδω και τωρα μηδενισθουν οι τιμες των τραπεζων και ειδικα η τιμη της Εθνικης τραπεζας.Ακομη και σε αυτη την περιπτωση να παει η τιμη της ΕΤΕ στα 3 λεπτα ,τοτε ο δεικτης ο εικοσαρης θα εχανε περιπου 90 μοναδες που σημαινει χαμηλο σημειον το 138 ,αν ξεκινουσαμε απο το σημειον που εκλεισε χθες παρασκευη ο δεικτης.Βλεπουμε λοιπον σαν περιοχη[ζωνη τιμων] ο δεικτης εχει γραψει τα χαμηλα του,εφοσον η χωρα ειναι ορθια(ζωντανη).
Ολα αυτα δεν νομιζω,οτι ειναι μονο δικες μου σκεψεις και ερευνες.Ειμαι βεβαιος και αλλοι ανθρωποι τα εχουν αναλυσει αυτα τα ζητηματα και ισως εχουν παρει αποφασεις,που βλεπουμε σημερα,ως συμπεριφορα στην αγορα,με πολυ μικρους ογκους τον Ιουλιο .
Μια διορθωση θα εχουμε και μαλιστα ελπιζω σοβαρη διορθωση[αξιοπρεπη] διορθωση .Δεν γνωριζω ομως απο ποιον σημειον.Ισως απο το 264 ,η απο το 245 ,αυτο δεν μπορω να το στανταρω τωρα.
Μου φαινεται ομως πολυ δυσκολο να διασπασθει το 168  ,ακομη και να το πλησιασουμε,ειδικα αν εχουμε ενα ταξιδι ως το 264  η το 252 προσεχως. 
Οπτικα χρηματιστηριακα,δεν εχουμε φθασει στο σημειον να το διαπιστωνουμε με αριθμους αυτο,πρεπει να υπερβουμε σταθερα το 245 δια να εχουμε και την αποδειξη των αριθμων,διαφορετικα ,μια υποτιμητικη σκερδοσκοπια δεν αποκλειεται δια το τελευταιο φιλι στην περιοχη.Αυτο ομως πρεπει να ξεκινησει αμεσα ,αν ειναι να γινει.Ο χρονος πιεζει αφορητα.
Υπαρχει μεσα μου σαν σκεπτικο ,οτι ισως εχουμε πει , γεια σου 168,στην αλλη ζωη τα ξαναλεμε.
Μη ξεχναμε επισης ,οτι απο τις 3 Δεκεμβριου καταργειται ο υπαρχων δεικτης σαν εικοσαρης ,θα γινει εικοσιπενταρης.Αυτο δεν θα βοηθησει σε τιποτα απολυτως την αγορα.Ειναι το δηθεν εργο που θελει να παρουσιασει η νυν διοικηση και να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα,δια οσα συμβαινουν στην αγορα,με τις χειραγωγησεις και την διαπραγμαατευση εταιρειων χωρις λογιστικη τιμη.
Θα μππορουσα να πω μπραβο σας με τις ιδεες σας.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑς ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΤΟ ΑΜΟΙΒΩΝ που εισπρατετε καθε χρονο Την 1η πραξη που πρεπει[επρεπε] να κανετε τωρα,ειναι να διαγραψετε  ολες τις εταιριες και να αφησετε το πολυ 40 εταιριες ολες και ολες.Αλλα βλεπετε εισπρατετε απ'ολες αυτες που κακως λεγονται εισηγμενες,στην ουσια τους πουλατε καθε χρονο την σφραγιδα //εισηγμενη//,δια να εχετε εσοδα .Ολο το βρομερο 1999 το βλεπουμε συνεχεια  να βρυκολακιαζει μπροστα μας ,με εταιριες σφραγιδες στην ουσια..Σαν την οχια παραμονευουν  σε κατι λεπτα  η καθε μετοχη,και σκοτωνουν ακομη και τωρα αφελεις εμπορους και  με καλη πιστη που θελησουν ,να τις πλησιασουν,απο αγνοια..

savil  21/7/2012