Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΟΠΑΠ [ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ] 29-7-2012


ΟΠΑΠ

προσωπικη αποψη,ειναι ,οτι προκειται δια την καλυτερη εταιρια του χρηματιστηριου,απο καθε αποψη,οπως

μερισματικη πολιτικη
κλαδος
κερδοφορια
δανεισμος
πωλησεις

Δεν ξερω αν καπιο δυσαρεστο μελλον προεξοφλει η σημερινη τιμη και αν εχουν οντος ετσι τα πραγματα,η προκειται δια ενα φραγμο στην ανοδο της τιμης της μετοχης με προφανεις στοχους.
Οσα κοματια ομως βγαινουν προς πωληση ,μαζευονται.Ειδικα την Δευτερα με αυτο το ανελπιστο χαμηλο 4,41 ,βγηκαν προς πωληση 1 εκ. τεμαχια και εγιναν αναρπαστα.
Αν η χωρα δεν δεν παει καλα ,τοτε δεν υπαρχει χρηματιστηριο,απλα θα σβυσουν τα φωτα και τελειωσαμε.Αυτο ισχυει δια ολες τις εταιριες.Με καθαρα κερδη ανα μετοχη 0,4135,τι πληρωνεις σημερα με τιμη κλεισιματος την παρασκευη 4.8.
Οι απολυτοι αριθμοι ,δεν παιζουν κανενα ρολο στην μετοχη αυτη,απο αποψεως τεχνικης αναλυσης.Ευρισκεται σε σημειον τετοιο που μονο και με τιμη ανοιγματος,περναει και διασπα,ολα τα πλαστα εμποδια που εχει εμπρος της.Με περασμα πανω απο το 5,4 σταθερα,δεν υπαρχει ουρανος δια την μετοχη,εφοσον κρατα την κερδοφορια της.Ομως ,ειναι θεμα χειραφετησης και εμπορικων σκοπων.Αυτο μπορει  να  μην συμβει ουτε σε 6 μηνες,αν το δυνατο χρημα ετσι αποφασισει.Ειναι νομιζω σε χερια δυνατων γραφειων που εχουν ειδικο προγραμμα δια την μετοχη αυτη.Μονο η μετοχη αυτη,ειναι εις θεσην να ξεσηκωσει ολη την αγορα,και απο μονη της και να, στειλει τον δεικτη πανω απο το 264.
Να γιατι η αγορα ,δεν ξερουμε τι μας επιφυλασσει την επομενη ημερα.Ας ενημερωνομαστε σε καθημερινη βαση ,δια την εταιρια,και αν δουμε ,οτι κατι σοβαρο ερχεται.τοτε δοκιμαζουμε ,μια εισοδο ,προγραμματισμενη και με επιστημονικο τροπο.Δεν ειναι αναγκη απο τωρα,διοτι αν υπαρχει προγραμμα  να κρατηθει το χαρτι εδω στα ανελπιστα χαμηλα,αυτο θα κρατησει,αρκετο χρονικο διαστημα,με προφανη σκοπο.
Μπορει ομως να υπαρχει  κατι δυσαρεστο στο προσεχες μελλον,που εμεις δεν γνωριζουμε ακομη.
Επομενως παραλκολουθουμε και αναμενουμε την καταλληλη στιγμη.

savil  29-7-2012