Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων [μια ματια στο κλεισιμο της αγορας] savil 14 Ιουνιου 2012

FTSE TOP 20  14 Ιουνιου 2012 
υψηλο ημερας   206,47
χαμηλο ημερας 183,85
κλεισιμο   ,,      205,93
--------------------------------
Μια πολυ δυναμικη συνεδρια σημερα.Συνεχεια της χθεσινης,που μετα το 180 δεν αφηνε περιθωρια αμφισβυτησης..Υπερεβη  καθε προσδοκια σε ταχυτητα ,(ορμη)και υψος.
Την δυναμικη της ,την διαπιστωσα απο χθες,.Ετσι χθες βραδυ η αναλυση μου αναφεροταν σε εβδομαδιαιους ΚΜΟ και οχι σε ημερησιους,οι οποιοι ειναι πολλοι χρησιμοι,αλλα ειχαν δωσει τα στοιχεια που χρειαζομουν, οπως την αφετηρια της κινησης απο το 178,που ειχαμε την πληρη εξισωση των 6 πρωτων δεικτων.
Θυμωμενη αγορα θα ελεγα σημερα.Οι εμποροι ηταν αποφασισμενοι ,να αλλαξουν την εικονα της αγορας και τα καταφεραν.Οπως σας ειπα,πανω απο το 195,24 ,υπαρχουν ενδειξεις ,ακομη και δια πληρη αντιστροφη της αγορας.Ναι το πιστευω αυτο και εχω και τις πρωτες επιστημονικες ενδειξεις.
Καταλαβαινω αυτη την περιοδο ,το προεκλογικο κλιμα δημιουργει αυτη την θετικη κατασταση.Ομως και στις εκλογες στις 6/5/2012 ηταν η  ιδια αιτια  της αποτομης πτωσης απο το 264 στο 236 και στην συνεχεια ως το 168 το χαμηλο .Φυσικα επειρεαζουν τις αποφασεις των εμπορων οι εκλογες,αλλα πρεπει να υπαρχει και  καποια  αλλη αφορμη και αιτια και οχι μονο η προεκλογικη περιοδος..
Μετα την σημερινη κινηση κοιταζουμε καταματα το 248.Ειναι  η αρχη της κινησης ως το 168 και το κεντρο του κυκλου στο 208.Οι ταλαντωτες δεν δουλευουν  σωστα οπως , στην μεγαλη πτωση και στα χαμηλα της κινησης,τωρα ισχυει περιπου το ιδιο στην  ανοδικη κινηση. Ποιος τολμα να αγορασει με rsi π,χ πανω απο το 70?Σημερα εχουμε παρα πολλα νεα δεδομενα.Οι υποχρεωσεις του δεικτη προς σημεια κατω των διακοσιων μοναδων εχουν τελειωσει.Οι υποχρεωσεις του πλεον πηγαζουν απο πολυ ψηλα οπως το 248 το 294 ακομα και το μακρυνο 321. Η ματια των αναλυσεων μου πλεον κοιταζει πολυ ψηλα,διοτι εκει υπαρχουν οι υποχρεωσεις.Αυτο δεν σημαινει αυριο θα παμε εκει.Σημαινει ομως ,συσχετισμο αποφασεων απο τα ατομα που σχηματισαν αυτα τα σημεια.
Θα μελετησω την κινηση σημερα ,περισσοτερο και στις λεπτομερειες της και το βραδυ θα σας δωσω  την αναλυση μου ,μεσα απο μια νεα αναρτηση που θα κανω αργα το βραδυ.

savil  14  Ιουνιου 2012.

σημ.Το blog  ειναι προσωπικος χωρος ,καθαρα επιστημονικης ερευνητικης εργασιας..
Ο διαλογος επιτρεπεται και ανταποκρινομαι ,οταν ειναι σε πολιτισμενα πλαισια.