Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

savil Καλημερα σας 14 Ιουνιου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Την κινηση μιας αγορας η μιας μετοχης,την διαπιστωνουμε,δεν την προβλεπουμε.Η προβλεψη ισοδυναμει με μαντεια.Οι σοβαροι ανθρωποι δεν ασχολουνται με αυτο το σπορ.
Οι σωστοι επιστημονες μελετουν και διαπιστωνουν και  η προταση καθε σοβαρου επιστημονα,παντα ξεκιναει με την προθεση [ εαν...]. π.χ ,εαν συμβει αυτο ,πιθανον να εχουμε αυτο.
Η αγορα σαν συνολο ,εκφραζεται μεσα απο την αποφαση της πλειοψηφιας των εμπορων.Οταν λεω πλειοψηφια ,εννοω σε χρηματικη πλειοψηφια,με απλα λογια ,τι αποφαση εχουν παρει 5η 10 μεγαλοι εμποροι,των οποιων η παρουσια σε μια αγορα,εχει βαρυνουσα θεση,διοτι κινουν τον μεγαλυτερο ογκο σε ημερησια βαση   των μετοχων σαν τεμαχια ,αλλα και σαν αξια.
Ας παψουν μερικοι,να πιστευουν,οτι μια ωραια πρω ι α, θα ξυπνησουν και θα γινουν πλουσιοι,διοτι καπου διαβασαν μια μαντεια ,δια την επομενη ημερα.Ισως με το λαχειο ,να εχουν περισσοτερες πυθανοτητες να πλουτισουν.

η αγορα σημερα [συμπληρωματικα στοιχεια]
------------------------------------------------
Οταν ενας δεικτης εχει διασπασει ανοδικα τον  ΚΜΟ 5 ημερων ,αλλα και πολυ περισσοτερο τον ΚΜΟ 10 ημερων,τοτε σας πληροφορω ,εχει συντελεσθει η επιτυχια της αντιστροφης κατα 50%.
Δεν ειναι κατι απλο η διασπαση του ΚΜΟ 10 ημερων και πρεπει να ειμαστε ετοιμοι και σε συναγερμο δια αποφασεις.Μεσα απο τους κμο κατ'αποκλειστικοτητα,διαπιστωνουμε την πορεια μιας αγορας με ασφαλη και κλασικο τροπο .

Σημερα οι κμο του FTSE TOP 20  ειναι οι εξης.

κμο 10 ημερων   181,66
κμο   5 ημερων   179,63

ειναι περιπου η ζωνη τιμων που σας εχω δωσει

--------------182
--------------180
Παρατηρουμε ,οτι αυτοι οι δυο κμο ,εχουν διασπασθει ανοδικα.Αν διατηρηθει αυτη η εικονα,η αγορα θα κερδιζει συνεχως ανοδικα επιπεδα,αντιθετα,αν διασπασθουν ,πτωτικα απο τον δεικτη ,αλλα σταθερα,τοτε η αγορα θα κινηθει πτωτικα.

savil  14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

σημ.
οι αριθμοι ,ειναι απο την πλατφορμα Ztrade.
To blog εκφραζει ,προσωπικη επιστημονικη  αποψη ,και  ειναι  προσωπικος χωρος.