Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ συνοδος κορυφης 27/28- Ιουνιου 2012] savil


H τελευταια συνοδος κορυφης εγινε μεσα σε κλιμα εκβιαστικο και αμοιβαιων υποχωρησεων.
Ολα αυτα ειναι δυσκολα πραγματα ,δια τον απλο ανθρωπο,να καταλαβει και το ζητουμενο,αλλα και το αποτελεσμα,αλλα και το κλιμα αυτων των συνοδων.
Προσωπικα ,συμφωνα με την δικη μου σκεψη ,αυτο που εγινε ηταν μια τρυπα στο νερο.
Απολυτως τιποτα δεν εγινε,ουτε καποια αποφαση ,που αλλαζει τα δεδομενα.Ακαταλαβιστηκα πραγματα και χωρις συνεπεια λογων και εργων.
Τα χρηματα που χρειαζεται η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ,δια να σωθουν απλα δεν υπαρχουν.Κανενα ταμειον και καμια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,δεν εχουν αυτο το [Εβερεστ σαν ποσο] ,δια να σωθουν οι δυο χωρες. Με σχετες αερολογιες ,τα χρεη δεν σβυνουν.Τελευταια μπλοφα ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ Ο πνιγμενος απο τα μαλια του πιανεται..
Το Γερμανικο ναι ,ηταν χωρις αντικρισμα,αφου ετσι και αλλιως ξερουν ,αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε,καποιοι αλλοι να πληρωνουν ,τα χρεη αλλων.,Ειδικα οι ιδιοι οι Γερμανοι να πληρωσουν τα Ισπανικα,και τα Ιταλικα χρεη η δεν ξερω αυριο ποιας αλλης χωρας.Επομενως ειπαν ,ενα ναι χωρις αντικρισμα και συνεπειες δια την Γερμανια.Εχω την εντυπωση ζητα χρονο και η Γερμανια , δια να απογκιστρωθει  ,το τραπεζικο της συστημα ,απο μολισμενα  ομολογα των χωρων αυτων.Δεν ειναι ακομη ετοιμη ,δια να μην γραψει τεραστιες απωλειες το τραπεζικο της συστημα και κατεπεκταση η ιδια η Γερμανια.Ιδια συμπεριφορα στην αρχη με την δικη μας  περιπτωση .Ετσι καπως ξεκινησαμε και εμεις.και συνεχιζουμε να ζουμε κατω απο συνθηκες ασχημες τουλαχιστον.
Η καθε χωρα θα βρει μονη της τον τροπο, να λυσει το προβλημα της ,Αυτη και μονο και κανεις αλλος τριτος.Οι Ευρωπα ι κοι μηχανισμοι καθως και η Ευρωπα ι κη Κεντρικη Τραπεζα ,δεν εχουν τετοια ποσα ,ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ  ενα τοσο μεγαλο ποσο τρισεκατομμυριων. Περσυ βγηκαν στην γυρα να μαζεψουν καποια χρηματα,απο ΚΙΝΑ κ.τ.λ,ομως το αποτελεσμα ηταν πενιχρο.Μονο αν μπουν δασμοι σε ο,τι μπαινει στην ευρωζωνη απο τριτες χωρες,μονο τοτε θα βρεθει το αναγκαιον ποσο δια την στηριξη της ευρωζωνης,Αλλος τροπος δεν υπαρχει. Το παραμυθι ,οτι καποιος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ θα ανακυκλωσει τα χρεη ,δανειζομενος δια λογαρισμο των κρατων δεν εχει περαση.Αυτο το ξερουν και το βλεπουν και οι δανειστες,που ειναι περισσοτερο εξυπνοι,απο κατι Ευρωπαιους Σωτηρες.
Κε  ΡΑΧΟ Ι  και Κε ΜΟΝΤΙ ,την εχετε βαμενη ασχημα,οπως και εμεις . Δεν ειμαι καθολου χαρουμενος φυσικα,αντιθετα ειμαι στεναχωρημενος ,που περναμε σαν Ευρωπη αυτη την δοκιμασια.Αν δεν εχουμε η αν  δεν βρουμε  δικα μας χρηματα δεν, θα λυσουμε το προβλημα μας και λυπαμαι αληθινα.Μην παιζετε το κρυφτουλι ,με την πραγματικοτητα .Τα λεφτα σημερα ,δεν υπαρχουν,επομενως αυτα που συμφωνηθηκαν ,ειναι κενα περιεχομενου.Αν αυριο βρεθουν ,δεν ξερω πως[οχι φυσικα δανεικα],τοτε πραγματικα το προβλημα χρεους θα λυθει .Σημερα οχι.Μακαρι να λυνοταν,αλλα με ευχες δεν σβυνονται τα χρεη.Τα χρεη σβυνουν με τον ιδιο τροπο,που πρπκυπτουν.
Το θεμα με τις τραπεζες,εχει ξεχωριστη σημασια.Εμεις και εσεις που με διαβαζετε το γνωριζετε.Οταν το Τ.Χ.Σ  δινει χρηματα δια ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων,ΠΡΟΣΟΧΗ ,παιρνει  και τα κλειδια της τραπεζας.Οι παλαιοι μετοχοι πανε ολοι περιπατο,.Εδω χρειαζεται ερευνα κατα περιπτωση,αλλα δυσκολο μου φαινεται να συγκεντρωθει κατω απο την ιδια ομπελλα ,ενας μεγαλος αριθμος τραπεζων και με μεγαλα ανοιγματα.Μαλλον δια διαχωρισμο σε καλες και κακες τραπεζες το βλεπω.Τις κακκες θα τις κρατουν τα κρατη και ας κοψουν το λαιμο τους και τις καλες θα τις κρατα το  Τ,Χ,Σ ,με μικρο μετοχικο καφαλαιο 100% δικο του και τις οποιες στην συνεχεια θα πουλα ,δια να ειπραξει τα χρηματα του και με κερδος ,αν ειναι δυνατον..
Εχω γραψει ,οτι στις συνοδους αυτες,ολοι πηγαινουν ,φορωντας ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΒΡΑΚΑΚΙΑ.
Αυτη την φορα πιστευετε αληθεια , πηγαν με βαμβακερα βρακακια ολοι τους?

savil  30 Iουνιου 2012.