Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΟΠΑΠ [ποιοτικη αναλυση της κινησης] 22 Ιουνιου 2012

 ΟΠΑΠ

Δεν ξερω γιατι μια τοσο μεγαλη εταιρια εχει αυτη την αντιμετωπιση απο τους εμπορους συναδελφους.Υποψιαζομαι αυτα που και εσεις εχετε στο μυαλο σας,αλλα αδικειται πραγματικα με κριτηριον μονο την κερδοφορια της και την μερισματικη της πολιτικη.

ποιοτικα στοιχεια της κινησης.
Εχω παρει στοιχεια  δια την περασμενη τεταρτη οπως εκλεισε η μετοχη στο ταμλο ,οπως και στοιχεια απο το σημερινο κλεισιμο.Η συγκριση των αποκλεισεων ,μεταξυ των δυο ημερων ,νομιζω μας δινει πολλα στοιχεια χρησιμα,δια να χαραξουμε σχεδιασμο,αν μας ενδιαφερει αυτη η εταιρια.

δεδομενα Τεταρτης  20 Ιουνιου 2012
 
δεικτης        ημερας της μετοχης                4,93
δεικτης  2 ημερων          ,,                           4,80
      ,,      3       ,,               ,,                           4,66
      ,,      4        ,,              ,,                           4,54
      ,,      5         ,,             ,,                           4,45
      ,,      6         ,,             ,,                           4,37

δεδομενα Παρασκευης  22 Ιουνιου    2012

δεικτης   2   ημερων  της μετοχης               4.87
δεικτης ημερας                 ,,                         4,85 
δεικτης  3 ημερων της μετοχης                   4,84
    ,,        4               ,,                                    4,77
    ,,        5               ,,                                    4,70
    ,,        6               ,,                                    4,64

διαφορες μεταξυ των δεικτων

δεικτης ημερας   διαφορα αρνητικη           -0,08 ευρω
δεικτες  2    ημερων     διαφορα θετικη     +0,07 ευρω 
     ,,       3           ,,                     ,,               +0,18 ευρω
    ,,        4         ,,                      ,,                 +0,23 ευρω
     ,,       5          ,,                     ,,                 +0,25 ευρω  
      ,,      6          ,,                     ,,                 +0,27 ευρω 


παρατηρουμε ,οτι ο βασικος κορμος των κερδων παραμενει σταθερος,δεν εχει αναιρεθει,εκτος απο τον ημερησιο δεικτη[δηλαδη κλεισιμο ημερας] που εδωσε σημερα μικρη κοκκινη διαφορα.
Αυτη η αναλυση ,ειναι πολυ χρησιμη δια ολους εκεινους που εχουν εισοδο στην μετοχη, σε μια απο αυτες τις ημερες και σκεπτονται, τι αποφαση να παρουν,η και σε εκεινους που εχουν κανει εισοδο πριν τις εξι ημερες  και σε χαμηλοτερη τιμη.Επισης ειναι ενας χρησιμος οδηγος ,δια ολους τους συναδελφους εμπορους που σκεπτονται να παρουν αντιθετη θεση απο τα σημερινα δεδομενα  ,δηλαδη να σορταρουν.Χρειαζεται πολυ προσοχη.Η μετοχη δεν εχει χασει τα ποιοτικα της χαρακτηριστικα,απο τα χαμηλα των 3,5 ευρω που ξεκινησε την αντιστροφη.Παντα τις αποφασεις σας να τις παιρνετε μεσα απο τετοιους η παρομοιους υπολογισμους.Να αναλυετε τα ποιοτικα χαρακτηριστικα μιας κινησης ,να κανετε συγκρισεις ημερων και μετα να παιρνετε την οποια αποφαση,αλλα πρεπει καπου να την στηριζετε και οχι φτερο στον ανεμο η επειδη καποιοι ταλαντωτες κατα το ως //ειθισται// ,ειναι σημεια εισοδου.Περισσοτερη δουλεια και μελετη και περισσοτερη επαγγελματικη και επιστημονικη σκεψη.Η σωστη δουλεια εχει και απαιτησεις και δεν ειναι τιποτα στην τυχη ,ουτε χαριζουν χρηματα στις αγορες. Τεχνικη αναλυση ,δεν ειναι αυτο που βλεπετε σαν κερακια η γραμμουλες,χωρις αυτα να μπορειται να τα χρησιμοποιειτε σωστα και επιστημονικα.
Λαιμοι,πλατες ,κουπες και ωμοι ,δεν εχουν θεση στην δουλεια μας ,αν δεν μπορουμε να τα επεκτεινουμε και να τους δωσουμε την πραγματικη τους διασταση και τον βαθμο αληθειας,μεσα απο την επιστημονικη πλευρα του θεματος. Ο ισκιος μας ,ειναι το ειδωλο μας και οχι εμεις οι ιδιοι.Ετσι ειναι και αυτα που ονομαζουν τεχνικη αναλυση[λαιμοι και ωμοι κ,τ,λ] .Πολλοι συσχετιζουν την τεχνικη αναλυση με κατι καναλια  αρδευτικα,λες και θα ποτισουμε καπνα.Τα καναλια τα χρησιμοποιουμε δια αρδευτικους σκοπους,η να βλεπουμε σηριαλ και οχι σε σοβαρα επιστημονικα θεματα ,οπως ειναι η αναλυση των αγορων και των μετοχων που χρειαζονται αριθμους και μαθηματικες σχεσεις,μαζυ με την βοηθεια της ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
Καμια θεση δεν εχουν στην τεχνικη αναλυση μετοχων η δεικτων,οπως τις ζωγραφιζουν μερικοι,απλα ειναι σχετες παιδικες ζωγραφιες και τιποτα περισσοτερο.


savil  22  Iουνιου 2012.


σημ. Τα κειμενα μου ειναι πνευματικη εργασια δικη μουκαι απαγορευεται η ανδημοσιευση τους χωρις ,την δικη μου εγγραφη αδειακαι κατοπιν της καταβολης της αμοιβης μου.

σημ. τα αριθμητικα δεδομενα λαμβανονται απο εγκεκριμενη πλατφορφα του χρηματιστηριου Αθηνων.
σημ.Το blog ειναι ατομικος και προσωπικος χωρος δημοσιευσης των μελετων μου και των ερευνων μου και δεν υπαρχει καμια νομικη ευθυνη απο την πλευρα μου. 
σημ. Η επικοινωνια μαζυ μου ειναι ευκολη και επιθυμητη,αλλα ειναι επωνυμη επικοινωνια.