Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

[savil] καλημερα 31 Μαρτιου 2013


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Αριθμητικη αναλυση

Αριθμητικη αναλυση ειναι ο τροπος που προσπαθουμε, να προσεγγισουμε την λυση ενος προβληματος τιμης μιας μετοχης η ενος δεικτη μιας αγορας.Το απολυτο δεν θα το πετυχουμε,ουτε ειναι το ζητουμενο . Η αριθμητικη αναλυση ,θα μας δωσει  μια λυση παρα πολυ κοντα στο απολυτο και φυσικα ανεκτη ,διοτι  το απολυτο δεν μεγιστοποει και κατα απολυτο τροπο τα κερδη μας,επειδη  ο χρονος σαν παραμετρος ,εχει την δικη του συμβολη στην μεγιστοποιηση ενος αποτελεσματος. Η αποκλιση απο το απολυτο ειναι μερικα χιλιοστα .
Πολλες φορες οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους,εμεις ομως δεν τους εμπιστευομαστε με απολυτο τροπο.Το χονδρεμποριον  τιτλων αξιων ,εχει εξεληχθει πλεον παρα πολυ .
Μεγαλοι παγκοσμιοι χονδρεμποροι ελεγχουν τις αγορες,με κεφαλαια κινησης τεραστιων μεγεθων.Ειναι  κεφαλαια ιδιωτων και ασφαλιστικων ταμειων .Τεραστια μεγεθη κεφαλαιων, αναζητουν αποδοσεις μεγαλες ,χωρις να εκτιθενται σε κινδυνους,οσο ειναι αυτο δυνατον, να γινει.
Η τεχνολογια ειναι παρουσα με νεα προγραμματα. Την δεκαετια του 1980 οι απαφασεις ,στηριζονταν πρωταρχικα στους ημερησιους δεικτες  και τις αποκλισεις των[ταλαντωτες].
Και σημερα τους χρησιμοποιουμε.Δεν υπαρχει εντυπο ηλεκτρονικο η αλλου ειδους,που να μην αναφερονται οι διαφοροι ΚΜΟ και οι ταλαντωτες.Ομως ειναι περασμενης τεχνολογιας και χρησης αυτα τα προγραμματα.Δεν ειναι σε πληρη αχρησια,αλλα  μπορει να γινουν παγιδες δια τους μικρους εμπορους,με δυσαρεστα αποτελεσματα.Πολλοι μαλιστα δεν ξερουν να τους χρησιμοποιουν σωστα και αυτο ειναι ενα αλλο προβλημα.Χρειαζεται  προσοχη,αλλα κυριως χρειαζεται να μαθει καποιος να τους χρησιμοποιει σωστα,δια να ειναι χρησιμοι  και σημερα.
Η τεχνολογια σημερα εχει δωσει στους μεγαλους εμπορους,νεα εργαλεια δουλειας[μοντελα] και προγραμματισμου.Τα νεα προγραμματα  στηριζονται σε ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,οπως π.χ στην ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ,διαφορικο λογισμο,ολοκληρωματα,παραγωντισμος  κ.τ.λ.
Δεν ειναι ευκολη  υποθεση, η ανιχνευση των κινησεων των χονδρεμπορων  εκ των πρωτερων .Οταν ερχεται η διαπιστωση απο ολους εμας τους μικρους ,ειναι πολυ αργα τις περισσοτερες φορες.
Εμεις ολοι οι μικροι εμποροι,ακολουθουμε τον ηχο ενος υπερηχητικου πολεμικου αεροπλανου,αυτος  ερεθιζει την αισθηση της ακοης μας.Το αεροπλανο  ειναι αθεατο στην διαδρομη του ,διοτι εμας μας ερεθιζει και μας  ελκει ο ηχος και αναζηταμε το αεροπλανο πανω στο σημειο του ηχου,ΕΝΩ ΑΥΤΟ  ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΤΟΥ,ισως και να εχει αλλαξει πορεια.  
Τα νεα προγραμματα της τεχνολογιας ,δεν καταργουν την λογικη,διοτι δεν μπορουν αφενος και αφετερου θα ηταν μεγαλο λαθος .Θα εχαναν οπαδους που τους χρειαζονται υποχρεωτικα. 
Ενα εργο εχει λιγους πρωταγωνιστες και πολλους κομπαρσους.Εργο χωρις κομπαρσους δεν ειναι εμπορικο εργο[ομορφο εργο].
 Ναι στο εμποριο ,οσο μικρο και αν ειναι.Ναι στην παιδεια  δια το εμποριον τιτλων και αξιων.Ναι στην παλαια μεθοδολογια εκτιμησης μιας εμπορικης εικονας ,αλλα με πληρη γνωση των εργαλειων δουλειας.Ναι στην νεα εξελιξη των προγραμματων ,μεσα απο παρακολουθηση και την εκμαθηση λειτουργιας των.Ναι στην παιδεια δια την οικονομια.Αυτο το τελευταιο ειναι και προαπαιτουμενο,δια να υπαρχει σωστη εκτιμηση της οποιας οικονομικης εικονας εχουμε εμπρος μας δια να αναλυσουμε και να καταλαβουμε τι γινεται στην αγορα η στις αγορες γενικα.

savil-alonaki
31Μαρτιου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: