Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

FTSE 25 Large Cap 28 Μαρτιου 2013 [ Eβομαδιαια Αναλυση ]


Κυριες Κυριοι

 Η εβδομαδα που τελειωσε την Παρασκευη,βρηκε τον δεικτη ftse 25 large cap κατω απο τις 300 μοναδες.Πιστευω πως εχει ανοιξει η πορτα της //κολασης// ,δια τις τιμες των μετοχων.
Δεν εχω Ιστορικο προηγουμενο απο το 2008 ως σημερα ,που να υπηρξε αμεση και ακαριαια εξοδος απο την  καθοδικη πορεια εστω και δια μιαν εβδομαδα με προοπτικη συνεχειας . Η μονη που ειχε μικρη διαρκεια,ηταν το 2012 ,οταν απο την ιδια περιοχη των 305 μοναδων και   την ιδια σχεδον εβδομαδα,ακολουθησε μια περιοδος 11 εβδομαδων συνεχους πτωσης  ως τις 5 Ιουνιου 2012. Οι αλλες περιπτωσεις περιμενουν ακομη την αντιστροφη ,αλλα αργει και δεν ξερω αν επανελθει ποτε στην ιδια κατασταση της καθε εποχης που ειχαμε το ιδιο φαινομενο σε εβδομαδιαια μετρηση.

Ιδια περιπτωση με  την εβδομαδα 26 Μαρτιου 2013

1η ιδια περιπτωση 14 Ιανουαριου    2008     στις   2593  μοναδες
2η ιδια  περιπτωση 30 Σεπτεμβριου 2009  στις      1300 μοναδες
3η ιδια περιπτωση  14 Μαρτιου       2011  στις         745 μοναδες
4η ιδια περιπτωση  26 Μαρτιου       2012  στις         305 μοναδες

Αυτα τα στοιχεια εχω εις το αρχειον μου .
Σε ολες τις περιπτωσεις 4 τεσσερις τον αριθμο ,εχουμε επαναληψη του Ιδιου φαινομενου με απολυτο τροπο.Τι εγινε σε ολες τις περιπτωσεις το γνωριζετε,δεν χρειαζεται να μακρηγορω.
Δια να ακυρωθει αυτη η κατασταση ,χρειαζεται  αμεσα ,να περασει το προσφατο υψηλο  των 310 μοναδων  που ηταν το υψηλο της   προηγουμενης εβδομαδας 18 Μαρτιου 2013.
Πριν μερικες ημερες σας το ειχα αναφερει,πως επρεπε να πετυχει ο δεικτης σε εβδομαδιαια βαση θετικες αποκλισεις  με κλεισιματα δηλαδη υψηλοτερα της προηγουμενης.
Αυτο ομως δεν εγινε κατορθωτο ,μεσολαβησε οπως ειδαμε ολοι, η Κυπριακη Κριση και οσα συνεβησαν στον Τραπεζικο κλαδο .
Δεν θελω  να αποκλεισω το φαινομενο της 1ης //φορας// Μπορει δηλαδη ως τωρα ,να μην υπηρξε αμεση αντιστροφη του φαινομενου,ομως  μπορει και  να  συμβει   δια  1ην ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ. 
Αυτο λεει η λογικη,ομως δεν σας κρυβω δεν τρεφω καμια ελπιδα πως θα συμβει δια 1η φορα τωρα.
Τυπικα μπορει να ισχυει,αλλα προτιμω να το δω στην πραξη  και οχι στην θεωρια,ως μια πυθανοτητα,που φυσικα δεν την αποκλειω.
Αυτο μας δινει και τις προ υ ποθεσεις που απαιτουνται .Οι προυποθεσεις ειναι η εξης ΜΙΑ.
αμεσα θετικες αποκλισεις στα εβδομαδιαια κλεισιματα,διαφορετικα ,θα ακολουθησει το μοιραιον.

savil-alonaki
1 Aπριλιου 2012

σημ. [ Η σελιδα ειναι προσωπικος χωρος και τα κειμενα μου εχουν ερευνητικο χαρακτηρα.Δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται δια εμπορικους σχεδιασμους και αποφασεις απο τους αναγνωστες μου.]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: