Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

savil[ καλημερα ] 9 Φεβρουαριου 2013[Δομικη αναλυση-Εμπορικη αναλυση]


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Τον //ορο// αυτο τον εχετε ακουσει αρκετες φορες απο εμενα.Ειναι μια ορολογια  που δεν εχω διαβασει σε κανενα εντυπο η συνγραμμα.
Ο διαχωρισμος αυτος ,στηριζεται και στην λογικη,που  μας λεει πως , ειναι αλλο πραγμα  η θεωρια και αλλο πραγμα η πραξη[πρακτικη εφαρμογη] μιας θεωριας .
Το θεμα αυτο γινεται ακομη δυσκολοτερο στην  πρακτικη του  εφαρμογη,διοτι το αποτελεσμα της πρακτικης εφαρμογης κρυβει  και ζημιες,οπως φυσικα και κερδη.Επομενως αυτος που εχει την ευθυνη της πρακτικης εφαρμογης ,μετερχεται διαφορα σταδια και πρακτικες, ετσι ωστε και να πετυχαινει τον στοχο και να μην γινεται αντιληπτος απο τους αλλους ανθρωπους που διεκδικουν με τον ιδιο σκληρο τροπο ενα θετικο αποτελεσμα.
Αυτα τα τεχνασματα αποκρυψης της απλης αληθειας που δινει η δομικη αναλυση,εχουν δημιουργησει  μια υποτιθεται Εμπορικη αναλυση  που μοιαζει με το λαβυρινθο της Κνωσσους.
Μερος αυτου του λαβυρινθου ειναι και η Κυματικη Θεωρια,οπως και η βλακωδης ακολουθια Fibonacci,παραποιωντας την επιστημονικη θεωρια του ΠΥΘΑΓΟΡΑ.
Πιστευω υπαρχει σαφης διαχωριστικη γραμμη ,μεταξυ της //δομικης αναλυσης// και της //εμπορικης αναλυσης//. 
Η δομικη αναλυση  ειναι επιστημη,που στηριζεται στο μετρον μετρησης μιας κινησης.
Ως μετρον χρησιμοποιουμε γεωμετρικα σχηματα και στην ουσια ενα σχημα και αυτο ειναι  το τετραγωνο με διαστασεις 1χ1=1 .
Επισης  απο την Επιπεδομετρια χρησιμοποιουμε βασικα αξιωματα και εννοιες,που χρησιμευουν  ,στην δομη μιας θεωριας,δια την δομικη αναλυση των αγορων και την κλιμακα τιμων των μετοχων.
Η δομικη αναλυση ειναι η αναλυση του μετρου και της επιστημης,και υπαρχει ανα πασα στιγμη,ασχετα με τις προθεσεις και τις διαθεσεις των εμπορων,οπως εμφανιζονται στο ταμπλο  μιας αγορας. Υποχρεωτικα ,ομως αρκετες φορες και αναγκαστικα συμπιπτουν  ως στοχος τιμης και ανεξαρτητα αν εχουμε ανοδικη κινηση η πτωτικη.Αν εχουμε ανοδικη κινηση ,εμφανιζεται ως εμποδιο  στην ανοδο η αν εχουμε πτωτικη κινηση εμφανιζεται ως εμποδιον στην καθοδο.
Επομενως μερικες φορες κυριως σε σημεια κρισιμων αποφασεων ,οι εμπορικες τιμες στηριζονται σε δομικες τιμες δια την συνεχεια τους,οπως π.χ στις 284 μοναδες η  στις 325 μοναδες[χαμηλο της εβδομαδας]Το σημειον αυτο [325] ειναι σημειον και της ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ,αλλα και της εμπορικης οπως ειδαμε την Δευτερα 1η ημερα της εβδομαδας που εληξε χθες.
Η δομικη αναλυση εχει την κλιμακα τιμων,ασχετα τι θα συμβει στο( παζαρι),δηλαδη το ταμπλο.
Η Δομικη αναλυση μας δινει τιμες που δεν εχει κανει ποτε μια μετοχη η ενας δεικτης,διοτι απλουστα υπαρχουν σαν επιστημη.
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ,δεν εχει αυτη την δυνατοτητα
Το υπαρχον δηθεν επιστημονικο συτημα τεχνικης αναλυσης σημερα, το μονο που δινει ειναι ΛΑΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΩΜΟΥΣ ,οπως και καναλια που ποτιζουν τα κτηματα οι αγροτες.
Βεβαια δεν λειπουν και κατι κουπες αναποδες με χερουλια και φυσικα απο κοντα ως καφετζουδες που ριχνουν το φλυτζανι της τεχνικης αναλυσης μερικοι ασχετοι ανθρωποι. 
 Υπαρχουν ακομη  τοσα αλλα κωμικα σχηματα, που δεν αντεχουν σε κριτικη και σε λογικη.
Η υπαρχουσα δηθεν ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  , ειναι ενα τεχνασμα που στοχο εχει να δωσει κερδη στον ιδιοκτητη του σχεδιασμου  του κερδους.Δεν εχει σταθερους κανονες, που να μας παρεχουν σταθερη επιστημονικη μεθοδο προβλεψης των τιμων.
Ο αιφνηδιασμος σαν πρακτικη αποκομισης κερδων ,ειναι η απολυτη τεχνικη της.
Χιλιους τροπους θα σχεδιασει ενας εμπορος,προκειμενου να επιτυχει τον στοχο του ,δηλαδη το κερδος.Καθε εμπορος εχει την δικη του τεχνικη,αρκει να μπορει να την επιβαλει στην αγορα.
Εμεις παρακολουθουμε την συμπεριφορα της πλειοψηφιας,μεσα απο τις στατιστικες πληροφοριες,αλλα αυτες ειναι 100% απολογιστικες και οχι προ υ πολογιστικες.Η αποτιμητικη αναλυση εχει και αυτη την σημασια της,ομως ξερω πολλα πραγματα ακομη και μετοχες που εχουν αξια,αλλα στην εμπορια δεν τα πανε καθολου καλα,μενουν συνεχως στα αζητητα Συμβαινει ομως πολλες φορες και το αντιθετο.

Σαν συμπερασμα λοιπον μπορουμε να πουμε ,ειναι δυο διαφορετικες εννοιες η 

ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΙ
 ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΑΝΑΛΥΣΗ  .

Πολλες φορες σε διαφορα σημεια συναντωνται αναγκαστικα,αφου οι αριθμοι ειναι κοινοι  δια πασαν χρηση .
Οι δομικες τιμες προ υ παρχουν και εναι κοινες δια ολες τις μετοχες,ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
.Αυτο που κανει την διαφορα απο μετοχη σε μετοχη ειναι  η κυκλικη κινηση της καθε μετοχης.
Καθε μετοχη κανει τον δικο της χρηματιστηριακο κυκλο ,διοτι  εχει την δικη της ακτινα περιστροφης.
Η υπαρχουσα //ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ // ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΣΜΑΤΩΝ ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Αλοιμονο σε αυτους που θα εμπιστευθουν τα χρηματα τους σε τετοιες τεχνικες και και στις ακολουθιες Fibonacci.

savil-alonaki
9 Φεβρουαριου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: