Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE 25 Large Cap [27 Φεβρουαριου 2013] savil




Κυριες-Κυριοι

Ιστορικα δεδομενα δεικτων

(Α) ημερησιοι δεικτες 27-02-2013 

δεικτης εκοσι ημερων           =337 μοναδες
δεικτης δεκα ημερων            =336 μοναδες
δεικτης τριαντα ημερων        =335 μοναδες
δεικτης  πεντε   ημερων        =333 μοναδες
FTSE 25 Large Cap               =331 μοναδες
δεικτης πενηντα ημερων       =329 μοναδες
δεικτης εννενηντα ημερων    =316 μοναδες
δεικτης διακοσιων ημερων   =302 μοναδες

Παρατηρουμε λοιπον πως  εχει χαλασει η αρμονικη σειρα των δεικτων και εχουν αρχισει διασπασεις ,απο τους μικροτερους δεικτες στους προηγουμενους των[μεγαλυτερους των] π.χ ο 5 ημερων εχει διασπασει των 10 ημερων  και αυτος με την σειρα του τον δεικτη εικοσι ημερων  και φυσικα ολους αυτους τους εχει διασπασει ο ftse 25,ο οποιος ηγειται μιας κουρσας πτωτικης και στην πορεια του διασπα ολους τους δεικτες   ως και τον δεικτη 50 ημερησιων  συνεδριασεων.
ΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΑΔΙΟΝ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΕ ΚΑΘΟΔΙΚΗ,  
Οταν  ενα χρηματιστηριακο φαινομενο  ειναι στο αρχικο του σταδιο,δεν μπορουμε να προεξωφλησουμε  και την ολοκληρωση του με απολυτη βεβαιοτητα.Αυτο γινεται σταδιακα-μερα την ημερα . Παρακολουθουμε την εξελιξη του μεσα απο τις απολκίσεις που λαμβανουμε απο τις μετρησεις , του ημερησιου δεικτη ,αλλα και των υπολοιπων και τις διαφορες [αποκλισεις] που παρουσιαζουν απο ημερα σε ημερα.
 Η επανοδος σε ανοδικη τροχια ,διαπιστωνεται ,μονο αν ο ημετησιος δεικτης ηγειται μιας ανοδικης πορειας,δηλαδη ολοι οι δεικτες που σας αναφερω ,πρεπει να ειναι κατω απο αυτον ,αλλα και οι ιδιοι μεταξυ τους σιγα σιγα ,πρεπει να σχηματισουν μια  ανοδικη σειρα αριθμων κατα ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟΝ ,απο τον μικροτερο εμπρος  και την ακολουθια του.
 Ειναι αναγκαιο να μετραμε καθε ημερα τις αποκλισεις των ημερησιων δεικτων απο την προηγουμενη ημερα,ετσι ωστε να εχουμε αμεση διαπιστωση της πορειας της αγορας και του δεικτη.
 Η αρνητικη εικονα που ξεκινησε στους ημερησιους δεικτες,δεν εχει περασει στους εβδομαδιαιους και στους μηνιαιους.
Ο δεικτης σε εβδομαδια μετρηση ,εχει διασπασσει καθοδικα μονο τον δεικτη 5 εβδομαδων [335].Καλο βεβαια ειναι  να μην ειχε διασπασθει ουτε αυτος . Ο εβδομαδιαιος δεικτης δεκα εβδομαδων ειναι  στις 330 μοναδες .Αν διασπασθει και αυτος πτωτικα σταθερα ,απο τον ημερησιο δεικτη,τοτε η πορεια της αγορας θα ειναι καθοδικη, λογω προσφορας μεγαλυτερης της ζητησης .
Θα εχουμε μπει σε μια αναζητηση ισορροπιας σε χαμηλοτερα επιπεδα τιμων,οπου η ζητηση θα καλυπτει την προσφορα.

savil alonaki
27 Φεβρουαριου 2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια: