Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

savil [καλησπερα ] 1η Ιανουαριου 2013


Κυριες -Κυριοι

Υπαρχουν ΠΡΟΤΥΠΑ  στην δουλεια μας,που πρεπει να μας καθοδηγουν αφενος,αλλα αφετερου να ελεγχουμε  και τις αποδοσεις μας.
Δεν ανακαλυψαμε εγω και εσεις τον κοσμο και εμποριο αξιων.Ουτε μπορουμε απο μονοι μας σημερα να δημιουργησουμε προτυπα ελεγχου αποδοσεων  και προσανατολισμου δικα μας.
Συνηθως τα προτυπα δια την δουλεια μας ,θα τα αναζητησουμε στις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και στις Εταιρειες προτυπα.

Μια εταιρεια προτυπο  ειναι φυσικα η 1η εταιρια  [μεγαλυτερη],στον πλανητη,η οποια  ειναι ηγετης ενος κλαδου που μας ενδιαφερει.
Ηγετης σημαινει ,

-μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια
-περισσοτερα κερδη σαν ποσον
- καλυτερη αποδοση κεφαλαιων
-καλυτερη μερισματικη πολιτικη
-την καλυτερη διαρθωση Ιδιων και Ξενων κεφαλαιων
-το καλυτερο p/e
-καλυτερη εταιρικη διακυβερνηση

μενω μονο σε αυτα,διοτι ,υπαρχουν παρα πολλα κριτηρια ακομη που πρεπει να μελεταμε.
Θα σας ελεγα πριν κανετε επιλογη μιας εταιριας του Χ.Α ,καλο θα ειναι να εχετε  και ενα ΠΡΟΤΥΠΟ ,του κλαδου που επιλεγετε .Πρεπει να κανετε συγκριση δεδομενων[προσοντων],δια να εχετε μετρο συγκρισης δια την επιλογη σας.
Το μετρο συγκρισης θα σας δωσει και τον βαθμο κινδυνου ,που θα παρετε απο μια επιλογη σας.
Εγω ειμαι υπερ των αγορων και υπερ της εισοδου ολων των ανθρωπων στην αγορα,αλλα με πειθαρχημενη σκεψη  ,με στοιχειωδη εμπορικη παιδεια και με υπακοη στην λογικη.
Οχι επαρση και πολυμαθεια του αερα,οχι ψευδομαντειες και ακατασχετη προφητεια.
Ηρεμα ,με μελετη   και με αποφαση  στη βαση ΠΡΟΤΥΠΟΥ κανουμε τις επιλογες μας και παιρνουμε αποφασεις.Πολλες αποφασεις θα στηριζονται  ,σε  μια απλη μαθηματικη μεθοδο την //μεθοδο των τρειων// απο την πρακτικη αριθμητικη ,που διασκονται στα παιδια στην Δημοτικη εκπαιδευση..
Σας ευχομαι ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ,να εισθε πολυ καλα οργανωμενοι στην σκεψη και οι αποφασεις σας να στηριζονται σε ΠΡΟΤΥΠΑ ,ετσι ωστε να ειναι οι επιλογες σας  παντα  με  την πυθανοτητα του ελαχιστου κινδυνου.

savil-alonaki

1-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: