Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE 25 Large Cap 2-1-2013


Kυριες-Κυριοι

Στοιχεια

Κεφαλαιοποιηση Χρηματιστηριου Αθηνων =34,962 δις ευρω
Κεφαλαιοποιηση  Γενικου δεικτη=            = 30,631  ,,      ,, 

Σας ειχα δωσει με την προηγουμενη αναρτηση ,την τυπικη αναμενομενη κεφαλαιοποιηση του Χρηματιστηριου  με μια  πιθανη αντιστροφη  εις το ποσον των 34,687 δις.
Αυτο εγινε και τυπικα σημερα με μια ελαχιστη αποκλιση δια ολη την Χρηματιστηριακη αγορα.
Εδω πλεον και εις το σημειον του δεικτη FTASE 25  325 μοναδες ληγει τυπικα η σορτ σκεψη.

(+).........προς το 344
------------------------325 Τελος της σορτ σκεψης
(-).......προς το 305......300

Απο το σημειον που βρισκομαστε περιπου και συγκεκριμενα το 330 ,ξεκινησε αυτη η διμηνη περιπλανηση του δεικτη κατω απο τοπροσφατο υψηλο των 344 μοναδων.
Εγιναν πολλα στους δυο μηνες που κρατησε αυτη η τρικυμια.
Ο δεικτης σχεδον μας εδινε υψηλοτερα χαμηλα ,εστω και με μικροδιαφορες.Εως και την Δευτερα  με το χαμηλο στις 306 μοναδες,εδειχνε πως δεν ηθελε να συνεχισει ανοδικα.
Σημερα ομως ,εκανε// Γιορτη//,οπως και ολες οι αγορες του πλανητη.
Πολλες φρες ειπαμε η λογικη, δεν συμβαδιζει με την αγορα,ομως ισχυει αυτο που γραφει το ταμπλο.
Μια σωστη τακτικη αν διασπασει ο δεικτης το 325 σταθερα και δυνατα,ειναι ,να τον αφησουμε να κανει την δουλεια του και να συνεχισει την πορεια του,χωρις εμεις να ανοιγουμε νεες θεσεις.
Κραταμε οτι εχουμε κερδοφορο και καθε μερα βαζουμε  σαν οριο το κλεισιμο της προηγουμενης.
Το κοματι[ 325.....344],αν συνεχισει ο δεικτης ανοδικα,δεν ειναι  δια ανοιγμα θεσεων ,ειναι δια αποκομιδη κερδων  και δια ερευνα προθεσεων.
Η αγορες γυρνουν ,οταν οι μικροι δεν το πιστευουν.Το αδιεξοδο νομιζω ειναι δεδομενο,ομως το σημειον ειναι μυστικο στα συρταρια της πλειοψηφιας.
Εχουν με το μερος  τους παντα τον αιφνηδιασμο,κατι που οι μικροι εμποροι δεν μπορουν να επιβαλουν.Σταθερη ανοδικη πορεια χωρις τις τραπεζες δεν υπαρχει,συμφωνα με τις δικες μου εκτιμησεις.Ολες οι εταιριες του χρηματιστηριου και ολες οι εταιρειες εκτος χρηματιστηριου και ολοι σχεδον οι Ελληνες,ειναι αιχμαλωτοι του χρεους.Αυτο το χρεος ειναι κλειδωμενο στα βιβλια των τραπεζων και ειδικα των 4 τραπεζων.
Οι τεσεερις συστημικες τραπεζες πλεον ειναι ΥΓΙΕΣΤΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,και τα βιβλια τους γεματα απαιτησεις.
Φυσικα δεν ανηκουν στους νυν μετοχους ,αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια,.Το χρεος ολης της Ελλαδας σαν ατομα και επιχειρησεις ,δεν ειναι  εις τα βιβλια των μετοχων,αλλα εις τα βιβλια των τραπεζων.Οση λοιπον αισιοδοξια ,υπαρχει δια ολες τις εταιριες,αλλη τοση πρεπει να υπαρξει και δια τις τραπεζες,οι οποιες εχουν και τα κλειδια σχεδον ολων των επιχειρησεων.
Ομως να μην ξεχναμε,αλλο τραπεζες και αλλο οι σημερινοι μετοχοι.

savil- alonaki
2 Ιανουαριου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: