Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

savil // καλημερα // 6 Ioουλιου 2012


Κυριες  -Κυριοι
καλημερα σας

ουδετερη ζωνη[περιοχη]

Ο δεικτης μιας μετοχης η μιας αγορας,εισερχεται σπανια σε μια περιοχη, τιμων,που την ονομαζω ουδετερη ζωνη η ουδετερη περιοχη.Αυτη η περιοχη ,ειναι μεταξυ δυο γραμμων [δεικτων],δικης μου ερευνας.Σε αυτη την περιοχη συνηθως ο δεικτης μενει μερικες ημερες.Εκει μπορουμε να διαγνωσουμε τις προθεσεις της πλεοψηφιας,ποιαν τακτικη θα ακολουθησουν.

(+)
---------------------------245  επανω γραμμη τεστ της κινησης

---------------------------235 κατω γραμμη τεστ της κινησης 
(-)
Δεν μας ενδιαφερει η κινηση μεσα στην ζωνη.Αυτο που μας ενδιαφερει παρα πολυ ειναι

-η εισοδος του δεικτη στην ουδετερη ζωνη[αδιαφορη περιοχη]
-ανοδικη διασπαση της επανω γραμμης
-καθοδικη διασπαση της κατω γραμμης
-σταθεροτητα των διασπασεων[δηλ.μονιμοτητα της διασπασης]

Το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο αυτη την φορα ,της ουδετερης ζωνης ειναι ,οτι εχει πολυ μικρο φαρδος,ειναι μολις 10 ποντοι.Αυτο εχει συμβει διοτι σε συντομο χρονικο διαστημα ,εχουμε επαναληψη του φαινομενου.Το ζησαμε το ιδιο φαινομενο τον Ιανουαριο του 2012.Τοτε η ουδετερη ζωνη ειχε μεγαλο φαρδος και ο δεικτης κινηθηκε περισσοτερο χρονο μεσα στην ζωνη.
Επειδη λοιπον μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα,εχουμε δυο ισοδυναμες ανοδικες κινησεις,δεν προλαβε η ουδετερη ζωνη να ανοιξει πολυ.Ειναι μικρη και ο δεικτης εχει δυσκολια μεγαλη να διανυκτερευει μεσα στην ζωνη.Εμεινε μονο ενα βραδυ με το κλεισιμο στο 238.
Ανεξαρτητα ποια πορεια θα ακολουθησει ο δεικτης,εχω την εντυπωση,οτι θα δοκιμασει τουλαχιστον ,αλλη μια φορα να διασπασει  το προσφατο υψηλο του ,δηλαδη την επανω γραμμη τεστ της κινησης,την οποια ουτε καν αγγιξε. 
Ειδικα δια την κινηση ,οπως την παρακολουθουμε,η προσπαθεια η ανοδικη θα εχει τελειωσει ,οταν ο δεικτης δεν κρατησει μια σταθερη αποσταση απο την κατω γραμμη τεστ της κινησης δηλαδη το 235 (σημερα).Θα υπαρχει δηλαδη ενδιαφερον ,οσον η αποσταση δεν μεγαλωνει ,αντιθετα  να μικραινει η τουλαχιστον να διατηρειται σταθερη ,απο καποιο σημειο που θα επιλεξει αν επιλεξει η πλειψηφια των συναδελφων εμπορων.Αυτο θα το δουμε αμεσα που καταληγουν οι αποφασεις της πλειοψηφιας.
Θα ελεγα το σημειον 223(224),πρεπει να παραμεινει απαραβιαστο πτωτικα.Καθε κινηση κατω απο αυτο ,προσμετραται αρνητικα,στην θεση δια επανοδο του δεικτη,εντος της ουδετερης ζωνης.Ομως αυτο θα  το αναλυσουμε εαν και οταν συμβει.

savil  6  Ιουλιου 2012