Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

savil // καλημερα// 27 Ιουλιου 2012


Κυριες -Κυριοι

Ο δανεισμος των επιχειρησεων ,δεν ειναι δικαιωμα του δανειζομενου.Ειδικα αυτη την περιοδο,πρεπει να τελειωνουμε με τους επιχειρηματιες /ζητουλες//επειδη απασχολουν 10 ατομα.
Λεω αυτη την περιοδο,διοτι αν υποθεσουμε,ο,τι η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων γινει απο το κρατος μεσω δανεισμου,τοτε γιατι να δανεισθει το κρατος και να χρηματοδοτησει επιχειρησεις που δεν παραγουν κερδη,ετσι ωστε  να υπαρχει αιτιολογικο δανεισμου.
Αν δεν υπαρχουν κερδοφορες εταιριες που να εισπρατει[ατακα και επι τοπου] φορο εισοδηματος το κρατος,τοτε δεν υπαρχει λογος αυτες οι επιχειρησεις να λειτουργουν με τις πλατες των φορολογουμενων.
Να κοψουν το κεφαλι τους οι ιδιωκτητες  πρωτα να βρουν χρηματα δικα τους  και να εξυγειανουν τα μαγαζια τους και αν αυτο συμβει ,τοτε να εχουν το τυπικο προσον να δανειοδοτηθουν ,και φυσικα με δυο απολυτα και καθαρα κριτηρια

1.0    ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ
1.1     ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ  

καποτε πρεπει να τελειωνουμε με τους ανικανους η τους κλεφταραδες επιχειρηματιες.
Η επιχειρηματικοτητα η σωστη εχει αρχες,εχει αποτελεσμα που ειναι το κερδος,εχει ηθικη,που ειναι η αποδοση των φορων και η πληρωμη των εργαζομενων,κ.τ.λ
Νομιζω η χωρα δεν εχει προβλημα να χρηματοδοτησει σωστες επιχειρησεις ,αλλα δεν υπαρχουν σωστες επιχειρησεις, με βασει τα δυο κριτηρια[φερεγγυοτητα και κερδοφορια] δια να χρηματοδοτηθουν.Τα σαπακια μονο για καυσοξυλα κανουν και αν κανουν ,διοτι βγαζουν πολυ καπνο κατα  την καυση τους.Ισως το 80% των Ελληνικων επιχειρησεων πρεπει να κλεισει,και στην θεση τους να δημιουργηθουν,νεες με νεους επιχειρηματιες[οχι μονο ηλικιακα],.
Επιχειρησεις που απο την αρχη θα ενταχθουν σε ενα νεο πλαισιο υποχρεωσεων και δικαιωματων.Δεν ειναι δυνατον το κρατος να συντηρει τοσες πολλες επιχειρησεις ,χωρις φοροδοτικη ικανοτητα.
Ο φορος ειναι φορος και πρεπει να πληρωνεται,ανεξαρτητα,αν βγαλει κερδη μια επιχειρηση η οχι.Αυτο εχει λογικη ,διοτι και το κρατος ,υποχρεουται να εχει μια βασικη υποδομη ,που κοστιζει,ετσι ωστε να ελεγχει την //επιχειρηση//.Εχει το λεγομενο στανταρ κοστ και το οποιο πρεπει να επιμεριζεται στις επιχειρησεις,εχουν δεν εχουν καθαρα κερδη προς φορολογηση.
Αν μια επιχειρηση ,δεν ειναι ικανη να βγακλει κερδη μεσα απο την δραση της ,τοτε θα πρεπει να πληρωνει φορο υποχρεωτικα με κριτηριο τον τζιρο της η να κλεινει .Μια αρωστημενη κατασταση ,πρεπει υποχρεωτικα να διακοπτεται.Επιχειρησεις με αιωνιες ζημιες δεν εχουν λογο υπαρξης,ειναι και εμποδιο στις υγιεις επιχειρησεις..
Δεν μπορει η χωρα να τρεφει 

αιωνιους φοιτητες ανικανους δια μαθηση
αιωνιους επιχειρηματιες ανικανους,να παραξουν κερδοφορια.

savil  27  Iουλιου 2011