Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

savil //καλημερα // 17 Ιουλιου 2012


Κυριες   Κυριοι
καλημερα σας

Τα επιτοκια ειναι μια βασικη παραμετρος ,που οριοθετει τις αποτιμησεις των εταιριων,δηλαδη τις τιμες των μετοχωνΗ αλλη βασικη παραμετρος ειναι η κερδοφορια των εταιρειων. Με απλα λογια θα λεγαμε ,η κερδοφορια  ,αναβει το πρασινο φως δια εισοδο στην μετοχη[ανεξαρτητα ποια θεση θα παρει ο εμπορος]και τα επιτοκια καθοριζουντην τιμη .
Σημερα παγκοσμια ,υπαρχει μια ταση να αποκατασταθει η αδικια προς τον αποταμιευτη αναγκαστικα[καταθετη],που τοσα χρονια βρισκεται σε μονιμη καταπιεση και αδικια,απο το συστημα,οπως ,θελησαν να το εφαρμοσουν παγκοσμια οι πολιτικοι.Νομιζω υπηρξε υπερβολη απο τους πολτικους,που ενω στα παντα ,υπηρχε το πνευμα της ελευθερης αγορας,στο επιτοκια γινοταν η πιο βαρβαρη χειραγωγηση.Στα πασης φυσεως επιτοκια.Ξεχειλισε τελικα  αυτη η κατασταση και περασε και στην παρανομια ,οπως το σκανδαλο  που βγαινει στην φορα σημερα ,απο τις μεγαλες Τραπεζες. Ομως το ιδιο συστημα ,ανεθρεψε καταναλωτες  και κρατη με δανεικα και οχι  συνειδητους αποταμιευτες στερουμενοι μερος της καταναλωσης.
ΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 6% ,διοτι  αυτη ειναι η ταση σημερα ,τοτε οι μετοχες,θα εχουν ενα ισχυρο ανταγωνιστη ,στις τοποθετησεις των αποταμιευσεων.
Ενα 6% ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ,οτι μπαινει ενα πλαφον οροφης στο p/e  των μετοχων 16 χρονια,χωρις επανατοκισμο,δηλαδη με καθαρα εισοδηματικη πολτικη (ετησια).
Mια τετοια εξελιξη,θα εχει ως αποτελεσμα να συμπιεσθουν αρκετα οι τιμες των μετοχωνκαι να δουμε μετοχες με p/e 10 χρονια  και να μενουν στα αζητητα.

Στην αγορα   την δικη μας τωρα,αρχιζει η περιοδος που οι κινησεις θα ειναι αποτελεσμα των διαροων των  αποτελεσματων εξαμηνου. Επομενως,χρειαζεται πολυ προσοχη σε εισοδους.Αν τα αποτελεσματα μιας εταιριας δεν ανταποκρινονται με τις σημερινες τιμες,νομιζω θα υπαρξει προσαρμογη τιμων και αποτελεσματων εξαμηνου.
Η ανακεφαλιοποιηση των τραπεζων εχει γινει ,δεν περιμενουμε τιποτα απο εκεινη την πλευρα,συμφωνα με την δικη μου σκεψη.Αν υπαρξει κερδοφορια στα αποτελεσματα των τραπεζων,θα αρχισει να εχει ενδιαφερον η αγορα.Αν δεν υπαρξει ,τοτε τα πραγματα θα χειροτερεψουν.Ειναι καθαρα ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ -ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ-  ΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΧΣ εχει κανει προεγγραφη μετοχου στις Τραπεζες και οχι εγγραφη,αυτο εχει τεραστια νομικη σημασια υπερ του ταμειου,διοτι ο μετοχος χανει το κεφαλαιο του αν δεν παει καλα η επιχειρηση του και δεν δικαιουται απο κανεναν καμια αποζημιωση,ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ. Το ταμειον ομως θελει να εχει δυπλο ρολο και του δανειστη,που σημαινει εχει εννομο δικαιωμα αποζημιωσης σαν δανειστης,αλλα με την προεγγραφη που εκανε στις τραπεζες, εχει και εννομο δικαιωμα ,διαχειρησης καθυπερβολην των τραπεζων.Το παιζει με απλα λογια σε 
δυπλο ταμπλο ,με δυο ιδιοτητες 

-του δανειστη με δικαιωματα
του υποψηφιου μετοχου με προκαταβολη μετρητων,

δια να ασκει εμμεσως διοικηση,χωρις να συμμετεχει στο λειτουργικο αποτελεσμα,που αυτη την περιοδο ειναι κοκκινο στις τραπεζες.[Χαζος] ειναι το ταμειον να γινει μετοχος και να χανει κεφαλαιο απο την 1η ημερα.. 

 savil 17  Ioυλιου 2012.