Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX.TOP 20 31/7/2012


Κυριες  Κυριοι

Η τρεχουσα εβδομαδα,σαν συμπεριφορα απο την πελειοψηφια ,ειναι ιδια.Την Δευτερα μια εντονη κινηση και τις υπολοιπες ημερες διαπραγματευση σχεδον εντος της κινησης της 1ης ημερας ,δηλαδη της Δευτερας.Αυτο εγινε σημερα Τριτη μια ημερα μετα την Δευτερα με το μεγαλο κερι.
Σημερα τελειωσε και ο μηνας .Χαρακτηριζεται ανοδικος μηνας,αφου εκανε υψηλο μεγαλυτερο του Ιουνιου.Ο Αυγουστος γενικα ειναι μηνας πτωτικος,συνηθως γραφουμε τα χαμηλα ετους ,απο καλοκαιρι σε καλοκαιρι.Ειναι μηνας των εξαμηνιαιων αποτελεσματων,που ολα βγαινουν στην επιφανεια δια την δραση των επιχειρησεων το 1ον εξαμηνο.
Σας εχω πει ,δεν εχει αλλαξει η φθινουσα σειρα των ημερησιων,δεικτων οπως διαμορφωθηκε την περασμενη Παρασκευη.Ομως μια 5νθημερη διαπραγματευση πανω απο το 216,θα αλλαξει και την δομη της σειρας των δεικτων και φυσικα και την κινηση της αγορας,αναζητωντας υψηλοτερα  σημεια.
Η κινηση των Τραπεζων ανοδικα,δεν γινεται ,εξαιτιας των πιθανων συμπραξεων η εξαγορων.Αυτο φαινεται προς τα εξω,αλλα η αληθεια κατα την γνωμη μου ειναι αλλη.Κοντραρουν ,τις αναγκαιες διορθωσεις τα μεγαλα γραφεια ,των εμπορων ,σοβαρων μετοχων και χωρις να χαλασει η ισορροπια του επιπεδου διαπραγματευσης.Καποια αλλη στιγμη ,θα συμβει το αντιθετο,θα πεφτουν οι τραπεζικες μετοχες και θα ανεβαινουν ,καποιες αλλες δεικτοβαρεις μετοχες.Ακομη ως σημερα,δεν εχουμε σοβαρε ενδειξεις,πολυ μεγαλης πτωσης,ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.
Ανοδικα,τα ορια τα κρισιμα,εχουν αλλαξει και ειναι σε περιοχες ,που ο δεικτης ηταν πολλες ημερες και με διανυχτερευσεις μαλιστα.Ειναι ευκολη και μια ανοδικη πορεια,με εντονο ανοδικο αρωμα,αλλα και προς αυτην την κατευθυνση,περιμενω περισσοτερα στοιχεια,δια να το επιβεβαιωσω.
Χρειαζεται μεγαλη προσοχη και γνωση.Κινησεις χωρις σχεδιασμο ,μπορει να αποβουν πολυ καταστροφικες. Το ταμπλο ειναι γεματο ενδειξεις σε καθε συνεδρια ,δια την σοβαροτητα της περιοχη που βρισκομαστε.Νομιζω τις βλεπετε και εσεις.
Θα περιμενουμε να δουμε,μηπως αυριο ο δεικτης μας κανει περισσοτερο σοφους,κανοντας μια κινηση κατω απο το 212 η πανω απο το 220 ..
Η κινηση ,δια να εχει και καποιο μηνυμα,πρεπει να ειναι σταθερη.

savil  31-7-2012