Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [8 Iουλιου 2012 Μηνιαια Βαση] savil


Κυριες Κυριοι

θα σας δωσω την αναλυση του δεικτη FTSE TOP 20 ,που θα στηριζεται σε μηνιαιες μετρησεις.

δεικτης      6  μηνων          251,69    μοναδες
δεικτης      5     ,,               243,64         ,,       
δεικτης      4     ,,               236,91         ,,       
FTSE    TOP  20                232,36                 
δεικτης      2 μηνων           231,81         ,,      
δεικτης      1 μηνος            229,57         ,,      

Εδω παρατηρουμε σε μηνιαια βαση ,την κινηση του δεικτη και μεσα απο αυτο ,μπορουμε να βγαλουμε χρησιμα συμπερασματα .Ο καθε δεικτης ειναι και μια γραμμη δια τον ημερησιο δεικτη,Μια γραμμη με τον δικο μου χαρακτηρισμο ως ΕΜΠΟΔΙΟΝ ,στην καθημερινη του διαδρομη.

ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟΝ ΜΕ ΔΥΠΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ.

Καθε φορα που συναντα μια τετοια γραμμη ο δεικτης ,αυτη η γραμμη ειναι εμποδιον στην πορεια του και πρεπει να την διασπασει .
Παρατηρουμεν και εδω ,ποσο κρισιμη ειναι αυτη η περιοχη απο το[ 229....ως το 252] .
Βλεπουμε καθαρα τι ειναι καθε σημειον στην ανοδικη διαδρομη του δεικτη οπως ο  δεικτης 4 μηνων κοντα στο 237.Προσπαθησε και προσπαθει να ανατρεψει τα δεδομενα πριν 4μηνες  δηλαδη κοντα στα δεδομενα του Μαρτιου που μας περασε.Δυσκολος ο ανηφορικος δρομος.Αν το εξαμηνο παει καλα στην προοπτικη δια  επιστροφη στην κερδοφορια των  εταιριων,τοτε η αγορα θα προεξοφλησει καθε καλο που θα ερχεται σαν επισημη πληροφορια.
Η καταταξη των δεικτων με βαση τους μηνες ,ειναι μια καθαρα κανονικη πτωτικη σειρα,απο τον μεγαλυτερο στον μικροτερο.Κανενας μικροτερος μηνας ,δεν εχει διασπασει το μεγαλυτερο του,ενδειξη,οτι δεν εχει η αγορα προεξοφλησει 100% την ανοδικη της προοπτικη.Εχει σημειωσει ,μια εμφανη βελτιωση ο μηνιαιος δεικτης,εχοντας ισοφαρισει εστω και λιγες ωρες τον δεικτη 5 μηνων στο σημειον 243,που εκανε πριν λιγες ημερες.Δια να υπαρξει εμφανης και σταθερη βελτιωση,πρεπει σταθερα να υπερβει το 252 ,και μετα ενας ενας μηνας να διασπα ανοδικα τον μεγαλυτερο του.
Βλεπετε ,ολα αυτα ειναι σχετικα μεταξυ τους και φυσικα συνδεονται παντα,μεσα απο προγραμματα των μεγαλων γραφειων εμπορων συναδελφων.
Πολλα μπορω να συμπληρωσω ακομη,αλλα δεν θελω να σας κουρασω αλλο,νομιζω αρκετη ενημερωση ειχατε και χθες και σημερα.
Ευχομαι να σας ειναι χρησιμα ,οσα σας γραφω και να σας βοηθουν στο επαγγελμα μας,που εινααι το εμποριον τιτλων και αξιων.

savil  8 Ιουλιου 2012