Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [6 Ιουνιου 2012

Κυριες -Κυριοι

ημερησια υψηλα απο 29/5εως 6/6 2012

                                                              195,24
                                                              192,63
                                                              193,93
                                                              189,71
                                                              182,17
                                                              175,33


Παρατηρουμε τα υψηλα του δεικτη των τελευταιων 6 συνεχομενων συνεδριασων.
Γμωριζουμε λοιπον ,οτι μια ανοδικη ημερα παιρνει χρωμα μπλε ,οταν κλεινει σε υψηλοτερο σημειον απο την προηγουμενη ημερα.Εγω εχω στο μυαλο μου ,οτι αυτο δεν ειναι αρκετο ,δια να χαρακτηρισουμε μια ημερα ανοδικη.Προσωπικα εξεταζω να εχει δυο παραμετρους μια ανοδικη ημερα με δυο παραλλαγες.

1η διαπιστωση= να κλεισει σε υψηλοτερο σημειον απο την προηγουμενη ημερα,αλλα επιπλεον να μην κανει νεο χαμηλο σαν ημερα.

2η διαπιστωση=να κλεισει σε υψηλοτερο σημειον,αλλα να κανει και νεο υψηλο απο την προηγουμενη ημερακαι αν ειναι δυνατον κλεισει κοντα σε αυτο το σημειον.

Ετσι εχω εγω στο μυαλο μου ,τα επιστημονικα δεδομενα,οταν καθομαι να μελετησω και να ααναλυσω μια συνεδρια.Σημερα τιποτα απο αυτα δεν ειχε η ημερα.Δηλαδη ,δεν εκανε νεο υψηλο απο την προηγουμενη συνεδρια,ειδικοτερα δηλαδη ,δεν εκανε υψηλο μεγαλυτερο της προηγουμενης συνεδριας.Επισης εκλεισε σε χαμηλοτερο σημειον,απο την προηγουμνενη συνεδρια.Βεβαια  εχει ενα θετικο,οτι δηλαδη δεν εκανε νεο χαμηλο.Επομενως δια αυριο εχουμε την εξης εικονα δια να μελετησουμε.

(+)
============175,33 σημερινο υψηλο

============167,80 χαμηλο απο την 5/6/2012
  (-)

Πως το ερμηνευουμε αυτο?

Απαντηση.
----------
Αν ο δεικτης διασπασει σταθερα και δυνατα το 175,33 ,αυτο σημαινει θα εχουμε μια ανοδικη συνεδρια και στοχος του δεικτη θα ειναι να διασπασει ανοδικα το σημειον 182,17.
Αντιθετα αν δεν συμβει αυτο και εχουμε διασπαση του 167,80 σταθερα και δυνατα,τοτε ο δεικτης θα
κινηθει προς την περιοχη του 160  (+ -).Ετσι ξεκιναει μια βασικη σκεψη και φυσικα ,εμπλουτιζεται και με αλλα στοιχεια παρμενα μεσα απο τους κμο  συνηθως.Ετσι λοιπον θα ελεγα ο δεικτης πρεπει να αρχισει να διασπα ανοδικα τουλαχιστον ενα κμο 3 ημερων που ειναι 173,98 .Μια τετοια διαθεση μας δινει τροφη για να υπολογισουμε και αλλες παραμετρους ,που βοηθουν στην σωστη αναλυση μιας περιοδου στο ταμπλο.ειτε προκειται δια μετοχη ,ειτε προκειται δια δεικτη.
Η αυριανη ημερα δεν ειναι ορατη απο σημερα,διοτι ειμαστε μεσα στο κερι της Τριτης.
Επισης με προβληματιζει ,οτι οι ξενες αγορες,εχουν βελτιωσει αρκετα την δομη της διαδρομης των δεικτων τους.Η τριτη μπορει να ειναι μια ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ημερα ,ιδια δια ολες τις αγορες του πλανητη.Αυτο πιθανον να παρασυρει και εμας,ανεξαρτητα απο αλλα προβληματα.Η σημερινη ημερα ,ισως ηταν μια προετοιμασια μεσα στο κερι της τριτης,αλλα αυριο να δουμε τις πραγματικες του προθεσεις.Δεν αποκλειω ουτε το ανοδικο ΠΕΤΑΓΜΑ  της αγορας. Εκει αυτο το 182 ,συνεχεια τραβα την προσοχη μου σαν μαγνιτης,ομως το σημερινο σταματημα στο επισης σημαντικο σημειον 175,περιοριζει την  ανοδικη μου σκεψη.Δεν ειναι τιποτα οριστικο θα το δουμε το πρωι στην πραξη,σχεδον απο το ανοιγμα της αγορας θα δουμε τις προθεσεις της.

savil  6-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: