Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τραπεζες [ σε ποιον ανηκουν οι τραπεζες?]

Κυριες -Κυριοι

Οπως θα διαβασατε τα χρηματα εφθασαν στις τραπεζες.Τα κλειδια αν θυμασθε πριν τις προηγουμενες εκλογες ,ειχαν παραδοθει στο μεγαλο αφεντικο.
Οι 4 τραπεζες εισεπραξαν το χρημα και λειτουργουν κανονικα.
  Οι αλλες δυο ,ειναι αυτες που θελει να κρατικοποιησει [ετσι και ετσι κρατικες ειναι],αυτος ο νεογεννιτσαρος των τραπεζων
Δεν ειναι τυχαιο που ουτε Ισολογισμο δεν δημοσιευσαν.Πανε αυτες τις εφαγε το  μαυρο σκοταδι .
Οι αλλες ομως οι 4 εχουν και τυπικα απο προχθες τον μεγαλομετοχο που ειναι το EFSF και δια λογαριασμο του αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα  απο το Τ.ΧΣ.
Οι 4 τραπεζες ,δεν ανηκουν στο Ελληνικο δημοσιο πλεον ,ουτε μπορει να επεμβει το Ελληνικο δημοσιο στις 4 Τραπεζες.Οι τραπεζες αυτες ,εχουν χασει 100% τα ιδια τους κεφαλαια [εκτος της ΑΛΦΑ],και οταν λεμε τα ιδια τους κεφαλαια εννοουμε και τα κεφαλαια των προνομιουχων μετοχων ,με τον νομο Αλογοσκουφη.Τα μονα ιδια κεφαλαια που εχουν οι τραπεζες ειναι τα 18 δις ευρω που μπηκαν προχθες στο ταμειο και δεν ηταν τυχαια η ημερομηνια ,ουτε η εκταμιευση των 18 δις.
Τωρα βεβαια ,οσο και να εχασαν τα κεφαλαια τους ,σε ενα φανταστικο και υποτιθεμενο πλειστηριασμο ,εστω και για ( παλιοσιδερα ),αν πουλιοντουσαν κατι θα επιαναν απο ενα τυχαιο  που αγοραζει παλιοσιδερα. Αυτο λοιπον το τιμημα που θα εδινε ενας περαστικος παλιατζης,προσπαθουν τωρα να βρουν ,ετσι ωστε να προστεθει αυτο το τιμημα στα μετρητα που ελαβε η καθε τραπεζα και να βρεθει σημερα  το καθαρο ποσο των ιδιων κεφαλαιων,.
Αν υποθεσουμε οτι ο παλιατζης δεν δινει καμια τιμη τοτε η τραπεζα ανηκει κατα 100% στο EFSF.Αν ομως ο παλιατζης δωσει ενα ποσο ,τοτε αυτο το ποσον αθροιζομενα με το ποσον που ελαβε προχθες θα αποτελεσουν τα ιδια κεφαλαια της τραπεζας,αλλα θα γινει και οι μοιρασια μεταξυ των παλαιων μετοχων και του EFSF.
Προσωπικα πιστευω υπαρχει ενα ποσον που θα δωσει ο [παλιατζης],αλλα θα ειναι ελαχιστο.Θα μπορουσε να ηταν μεγαλο και θα ηταν καλο δια τους παλαιους μετοχους,αλλα βλεπετε ακομη και στο τριμηνο του Μαρτιου 2012 εγραψαν ολες τους ζημιες.Οι ζημιες αυτες ειναι συνεχομενες 3 χρονια .Αυτο υποβαθμιζει την αξια τους και φυσικα τις σημερινες αποτιμησεις,η οπως απλα σας το λεω τα λεφτα που δινει ο (παλιατζης).
Υπαρχει στην πραγματικοτητα παλιατζης ,και ειναι οι δυο ανεξαρτητοι υποτιθεται εκτιμητες της παρουσας αξιας των τραπεζων ,χωρις  να υπολογιζονται τα τελευταια χρηματα που ελαβαν απο το EFSF.Νομιζω μεσα σε δυο μηνες θα εχουμε την τιμη του παλιατζη .
Τωρα οι παλαιοι μετοχοι εχουν χασει σχεδον 100% τα κεφαλαια τους ,οπως σας εχω πει απο περσυ.Τι θα γινει ομως παρακατω?
Καποια στιγμη το EFSF ,θα πουλησει τις μετοχες που θα παρει δια τα 18 δις που εδωσε ,και δια ηθικους λογους θα προσφερθουν  αυτες οι μετοχες κατα προτεραιοτητα στους παλιους μετοχους.Αν οι παλαιοι μετοχοι αρνηθουν να αγορασουν τις μετοχες του EFSF ,τοτε το EFSF θα απευθυνθει σε αλλους υποψηφιους αγοραστες,αν υπαρξουν και ποτε.Ως τοτε μεγαλο αφεντικο των τραπεζων θα ειναι το EFSF και κανενας αλλος,ουτε μπορει να τις ακουμπησει κανεις νεογεννιτσαρος,αν δεν σκασει ζεστα και μετρητα εξ ιδιων κεφαλαιων 18 δις ευρω που μπηκαν προχθες στα ταμεια των 4 τραπεζων,απο το μεγαλο αφεντικο EFSF .

savil  2-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: