Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX TOP 20[27-7-2011

savil 27-7-2011


Ευχαριστω τους καλους μου φιλους και συνεργατες για τα ωραια λογια που εγραψαν για μενα  στο κλεισιμο της συνεδριας σημερα.
Εχουν δικιο να ειναι χαρουμενοι και υπερηφανοι ,μετα απο τοσο μεγαλη και υπευθυνη ,αλλα και σωστη δουλεια που κανουν και σας την παρουσιαζουμε καθε μερα ,με ενα απλο τροπο και  κατανοητο.  Πιστευουμε πως ειναι ευκολος τροπος  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ  της αναλυσης  για  ολους που μας διαβαζουν.
Αυριο ειναι μια ιδιαιτερη ημερα ,με τα δικα της ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.Τα χαρακτηριστικα αυτα ,μονο τυχαια δεν ειναι,αντιθετα  ειναι πολυ καλα προγραμματισμενα και με ειδικη σκοπημοτητα δια την εποχη.
Σημερα επεκρατησε ο νομος της βαρυτητας,ετσι φθασαμε στο κομβικο σημειον 542 ,οπως ακριβως σας το δωσαμε χθες βραδυ (542-540) ως σημειον ισορροπιας.Αυτη η ισορρολια  η δικη μας δεν εχει να κανει  με ενα μεγεθος που το διαιρουμε δια δυο,αλλα με ειδικο κινητο μεσο ορο  της ζητησης και της προσφορας,κατω απο δεδομενα ποσοτικα μιας διαδρομης.

Εδω ειμαστε τωρα λοιπον ακριβως στο μεσον μιας τραμπαλας.Οι δυναμεις της ανωσης του δεικτη πολλαπλασιαζονται συνεχως,ενω αντιθετα οι δυναμεις της βαρυτητας ,ατονουν  προσωρινα.Ειναι αληθεια οτι ισως εχει ξεκινησει μια αντιδραση ,οπως παλι μας δειχνει ο δεικτης σε χρονο 5'λεπτου,ομως ειμαστε χρονικα στην σεντρα θα λεγαμε ,δηλαδη εχουμε  με το ξεκινημα δημοπρασια και εκει ολα ειναι πιθανα να συμβουν  και  με θετικο προσημο να ξεκιησει η αγορα ,αλλα και με αρνητικο.Το τμημα μελετων των  της σελιδας ,εχει διαμορφωσει εικονα και εχει καταρτισει ειδικο υποθετικο λογο ,ο οποιος ειναι ο εξης.

Απο το σημειον που εκλεισε ο δεικης  υπαρχει ακριβως κατω το 540 .Αν διασπασθει σταθερα και δυνατα το 540   πτωτικα τελειωνουν τα ονειρα για μεγαλη  ανοδο και μαλιστα συντομα.Αντιθετα με ενα μικρο εμποδιο στο (523-528),παμε στο 504 οπου θα παρουμε αποφασεις δια την συνεχεια. .Αυτο ειναι το ενα σημειον απο την κατω πλευρα μιας ζωνης  τιμων του δεικτη.Απο τη επανω πλευρα επιλεξαμε ,ενα αλλο σημειον που ειναι το( 552-555).
Με αυτο τον τροπο εγλωβισαμε  το δεικτη αναμεσα σε δυο σημεια που  προδιαγραφουν την πορεια του δεικτη.Και εδω λοιπον στην επανω πλευρα αν διασπασθει το 555 σταθερα και δυνατα(πολλες ωρες και με ογκο),τοτε η κινηση επανερχεται σε ανοδικη τροχια και μετα ενα μικρο εμποδιο στο  562 ,μπορει και να προχωρησει κανοντας ακομη και νεο υψηλο ,με τιμη στοχο το 588 ακριβως,αλλα ισως και με συνεχεια την επομενη ημερα.Απο το 540 ως το 555 ,εχουμε παρα παρα πολλους αριθμους που ο καθε ενας δια ενα ιδιατερο λογο  γινεται σημαντικος αριθμος.
Απο αυτους  τους αριθμους θα ξεχωρισω μονο εναν που εχει πολυ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ,διοτι ειναι ο κυματοθραυστης της κινησης .Αυτος ο αριθμος ειναι το 546.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ  ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ  ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ετσι λοιπον βλεπουμε ποσο δυσκολο ειναι δια τον δεικτη να συνεχισει ανοδικα με δυο δυνατα εμποδια,συμφωνα με την τιμη που εκλεισε σημερα στο 542.
Αν ομως με την δημοπρασια αυριο βρεθει εστω και λιγο πανω απο το 546,αυτοματα δυσκολευει πολυ η καθοδικη προελαυση του δεικτη.Σε μας σαν χρησιμοτητα θα ελεγα μας ενδιαφερει το σημειον 555  που αν διασπασθει ,σε συνδυασμο με την ΕΤΕ  σε τιμη πανω απο το (5,04-5,09),θα πρεπει αυτοματα να κλεισουμε τα σορτ μας και να περιμενουμε να δουμε την συμπεριφορα του δεικτη στο 561,οπου μπορουμε να παρουμε αποφασεις,σε σχεσει και με το κλιμα που θα εχει διαμρφωθει  στην αγορα.Αντιθετα αν συνεχισουμε καθοδικα τοτε τα σορτ  σε δευτερο χρονο τα κλεινουμε κοντα στην περιοχη του χαμηλου αν φθασουμε εκει δηλαδη στο 504 ,και αναλογα με τις συνθηκες που θα επικρατουν εκεινη την στιγμη.
Αυτα  εχουμε σαν δεδομενα και αποψε φιλοι μας δια την αυριανη ημερα.
Καλη επτυχια
Σας ευχαριστουμε  δια την  επισκεψη σας στην σελιδα μας.

η ομαδα του μπλοκ.

(+)
===========555

---546

===========540
(-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: