Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Δεικτες και η χρησιμοτητα τους [6 Ιανουαριου 2013]


Κυριες-Κυριοι

Ολοι χρησιμοποιουμε δεικτες  στην δουλεια μας.
Σχεδιαζουμε,ελεγχουμε,αλλα και  κρινουμε την κινηση της αγορας η μιας μετοχης.
 Οι δεικτες ειναι Ιστορια και αναφερονται εις το παρελθον,διοτι καθε στιγμη που περνα γινεται παρελθον,δηλαδη ιστορια.
Οι δεικτες δεν προβλεπουν τιποτα,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,και οχι οι δεικτες.Ειναι αληθεια πως ειναι  απο τα καλυτερα εργαλεια γνωσης και απαραιτητα δια την δουλεια μας.
Ειναι μαθηματικα και αυτο σημαινει επιστημη και η επιστημη ειναι αλανθαστη αν εχει γινει πραγματικα επιστημη ενα φαινομενο.
Οι δεικτες ως  ενα κεφαλαιο της Στατιστικης επιστημης ,ειναι βεβαιο πως λενε την αληθεια,διοτι στηριζονται επι πραγματικων δεδομενων .
Υπαρχει μια διεθνης πρακτικη[απο συνηθεια] σε συγκεκριμενους δεικτες π.χ 5,10,20,30,50,90,και 200 ημερων. 
Αν θελουμε να δουμε ,γιατι συνηθως παγκοσμια χρησιμοποιουν αυτους τους δεικτες,θα σας ελεγα απο συνηθεια,διοτι δεν εχουν καμια ΕΙΔΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ οι αναφερομενες ημερες,.
Αν καποιος αντι αυτων χρησιμοποιησει διαφορετικο αριθμο ημερων ως δειγμα τα ιδια αποτελεσματα θα παρει και την ιδια χρησιμοτητα θα εχει ,η  ιστορικη πληροφορηση  της κινησης.
Επομενως δεν θεοποιουμε .π,χ τον εικοσαρη δεικτη η τον πενηνταρη κ.τ.λ.
Οι αποφασεις της πλειοψηφιας*,δεν λαμβανονται με  δεικτες,αλλα με σχεδιασμο μεγιστοποιησης της κερδοφοριας της .
Η πλειοψηφια γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα,πως σκεπτονται και πως αποφασιζουν οι μαζες των μικρων εμπορων .Ετσι χειριζονται αυτη την υποθεση ,αναλογα  με τα σχεδια τους ,που ειναι παντα η μεγιστοποιησης των κερδων και με δηθεν επιστημονικη αληθοφανεια .
Ο εικοσαρης ,δεν εχει καμια ιδιοτητα,και αυτο το ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ,διοτι βλεπω  να τον χρησιμοποιουν πολυ οι μικροι εμποροι .
Μερικες επισης  οικονομικες σελιδες[blogs]   και ανεπαρκεις  δημοσιογραφοι ,το μοστραρουν σαν γνωση και  σηματα δια   εμπορικες πραξεις.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣΘΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΨΕΙΣ,περι θαυματουργου εικοσαρη,τριανταρη  η διακοσιαρη 
Οι  μαζες των μικρων εμπορων ,απο μονες τους δημιουργουν ρευμα,που φαινεται σαν επιστημονικη αληθεια.Η πλειοψηφια εκεινη την στιγμη,περνα απαρατηρητα το σχεδιο της,ειτε με αδρανεια πραξεων,ειτε με σκοπιμοτητα συμμετοχης,ετσι ωστε οι μαζες να παραπλανηθουν και να προσαρμοστουν στο βασικο σχεδιασμο της πλειοψηφιας,η οποια ελεγχει και καθοδηγει την αγορα σε σημεια ,που εξυπηρετουνται τα σχεδια της και  αυτα τα σημεια ειναι ,σημεια προσχεδιασμενα ,διοτι σε αυτα τα σημεια μεγιστοποιει  τα κερδη της.Τα σημεια σχεδιασμου της πλειοψηφιας ,ειναι διαδοχικης καταξης,ετσι ωστε ,να συμφωνουν με τις προβλεψεις των μικρων εμπορων,αλλα και δια να γινονται περισσοτερον πιστικοι στο συστημα.Οι μικροι νοιωθουν ικανοποιηση ,διοτι το //μαντεψαν// και οι μεγαλοι τριβουν τα χερια τους,διοτι σημειωνει επιτυχια ο σχεδιασμος τους.
Το εμποριο κατευθυνεται και ελεγχεται ,απο την δυναμη της χρηματος.
Δεν εχει ηθικους φραγμους.Το εμποριο δεν φοβαται τον ΘΕΟ ,αλλα τον νομο.
Δεν μιλαμε δια ανηθικο εμποριο ,αλλα για παρανομο εμποριο.Ετσι  λοιπον με ενα χαρτι απο την πολιτεια,ολα γινονται νομιμα,διοτι εχουν αδεια εξασκησεως επαγγελματος,ασχετα αν αυτο ειναι ακομα και  εμποριο //λευκης σαρκος//.Ολοι την ωρα του εμποριου ,ψαχνουν δια το περισσοτερον κερδος.Ομως και η μικροτερη ζημια ειναι κερδος,με την εννοια της αποφυγης μιας μεγαλυτερης ζημιας.
Το συμπερασμα ειναι πως,οι δεικτες ειναι απαραιτητοι στην δουλεια μας,αρκει να κανουμε την σωστη χρηση τους.Σωστη χρηση σημαινει Ιστορικη πληροφορηση, και τιποτα αλλο.
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ απαιτει φυσικα και ιστορικη πληροφορηση,αλλα και πολλες αλλες  ικανοτητες και γνωση,ωστε να υπαρξει κερδος απο ενα εμπορικο σχεδιασμο.  

savil-alonaki
6 Ιανουαριου 2013

*πλεοψηφια= χρηματικη πλειοψηφια [περισσοτερο διαθεσιμο κεφαλαιο]

Δεν υπάρχουν σχόλια: